ALESSANDRO BREMEC/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
sjajan smisao za modu

Mahmood je jedan od favorita za talijanskog predstavnika na Euroviziji, ali i modni znalac koji oduševljava stilom

Talijanski glazbenik punog imena Alessandro Mahmoud, već je godinama jedan od najtraženijih izvođača. Na ovogodišnjem Sanremu natječe se s pjesmom "Tuta Gold". Njegove modne transformacije iz večeri u večer oduševljaju publiku.

Talijanski glazbenik punog imena Alessandro Mahmoud, već je godinama jedan od najtraženijih izvođača. Na ovogodišnjem Sanremu natječe se s pjesmom "Tuta Gold". Njegove modne transformacije iz večeri u večer oduševljaju publiku.

Talijanski glazbenik Mahmood jedna je od najvećih zvijezda ovogodišnjeg prestižnog glazbenog festivala Sanremo. Iza sebe već ima dvije pobjede na tom natjecanju i dvaput je predstavljao Italiju na Euroviziji. Njegov hit "Soldi" zavladao je glazbenim ljestvicama diljem svijeta,a sudeći prema reakcijama i njegova pjesma "Tuta Gold" s kojom se ove godine bori za odlazak u Švedsku na natjecanje već je pravi hit i tisuće ljudi već uči koreografiju pjesme.

No, osim glasom i glazbom, Mahmood je definitivno jedan od onih koji plijeni poglede i stasom odnosno svojim istančanim smislom za modu. Ovaj talijanski pjevač egipatskih korijena postao je pravi modni znalac s kojim slavnim dizajneri jednostavno obožavaju raditi. Snimio je i nekoliko modnih kampanja, nerijetko je u prvim redovima na Tjednima mode u Milanu i Parizu.

"Volim modu. Za mene je to poput igre. Može biti sjajna nadopuna za isticanje umjetnika. No, moda nikada ne bi smjela zakopati bit umjetnika, utopiti ga, prekriti njegovu poruku ili identitet. Iza svake odjevne kombinacije stoji osoba. U mom slučaju, nikada neću skinuti naušnice jer su nešto osobno. Dio su moje osobnosti, a kasnije ih samo nadopunjavam odjećom", rekao je jednom za Metal magazine Mahmood.

Već je u prve dvije večeri Mahmood pokazao koliko voli modu. Prvu večer festivala stigao je u pravoj statement kombinaciji. Oversized kožni prsluk i cargo hlače upario je s crnom dolčevitom te combat čizme modne kuće Prada, bile su pun pogodak.

image

Mahmood s voditeljem Amadeusom Ghalijem i prošlogodišnjim predstavnikom Marcom Mengonijem

ANTONELLI/AGF/SHUTTERSTOCK

Sutradan se odlučio za potpuno drugačiji styling, odnosno uz pomoć stilistice Lise Jarvis koja je dosad radila s velikim imenima poput Jareda Letoa, Sama Smitha i Zare Larsson. Naime, oversized look je uz pomoć Lise, zamijenio kombinacijom koja je istaknula njegovu figuru. Ponovno se odlučio za potpuno crni look i to iz proljetno-ljetne kolekcije za 2024. Ricka Owensa. Sastoji se od uskog asimetričnog gornjeg dijela napravljenog od prozirnog materijala, para trapezastih hlača s vrlo visokim strukom. Cijeli look je zaokružio statement kožnim čizama s potpeticama Grill Kiss, posebno dizajniranim da ih nose i muškarci. Upravo taj styling je najviše oduševio stručnjake, ali i njegove fanove.

image

Mnogima omiljeno izdanje bilo je ovo Ricka Owensa

MARIA LAURA ANTONELLI/SHUTTERSTOCK

Ni sljedeći dan, nije razočarao. Svaki styling Mahmood poprati i s različitom frizurom koja savršeno zaokruži cijeli njegov modni izričaj. Za treći dan festivala, ponovno se odlučio za potpuno crnu kombinaciju. Iako tu večer nije nastupao već je bio samo prezenter, sve je moralo biti savršeno. Stigao je u crnom kombinezonu od eko kože bez rukava brenda Loewe kojeg je dodatno podigao remenom branda MA+.

image

Mahmood u kombinezonu Loewe

TERENGHI/POOL SANREMO/IPA-AGENCY.NET/SHUTTERSTOCK

Za poslijepodnevno druženje s fanovima stigao je u neobičnom dugom čupavom crno bijelom kaputu koji je defintivino bio glavna zvijezda njegova stylinga. Cijeli look je zaokružio, jednostavnom crnom majicom bez rukava, širokim hlačama i čizmama s potpeticom.

image

Statement kaput i potpetice Mahmood uživa nositi

MARIA LAURA ANTONELLI/SHUTTERSTOCK

Ma koliko god se ne boji eksperimentiranja, mala je mogućnost da ćemo ga do kraja festivala vidjeti u zlatnoj boji o kojoj pjeva u svojoj pjesmi. No, to ne znači da željno ne iščekujemo njegova sljedeća pojavljivanja. Hoće li doista predstavljati Italiju u Švedskoj na Euroviziji, saznat će se 10. veljače kada festival završava.

Linker
27. travanj 2024 05:05