OBITELJSKE VEZE

Majčinim stopama: Apple, Leni i Lila nove su modne muze luksuznih brendova

Apple, Leni i Lila imena su za koja ćemo zasigurno još čuti jer ih modna industrija, u kojoj su i njihove majke izgradile karijeru, obožava.

Apple Martin

Kćeri glumice Gwyneth Paltrow slavni Karl Lagerfeld prorekao je karijeru Chanelove djevojke - iako im (još) nije službeno postala muza, sjedila je u prvom redu na predstavljanju njihove haute couture kolekcije.

image
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image

Gwyneth Paltrow i Apple Martin poziraju za novu kolekciju odjeće brenda Goop

FALCHUK/GOOP/PLANET/PROFIMEDIA

Kad su Apple, kćeri Gwyneth Paltrow, holivudske glumice i osnivačice platforme Goop, te Chrisa Martina, frontmena grupe Coldplay bile četiri godine, njemački dizajner Karl Lagerfeld rekao je da će plavokosa djevojčica krupnih očiju jednog dana postati “Chanelova djevojka”. Četrnaest godina kasnije riječi kreativnog direktora te luksuzne francuske kuće su se obistinile: Apple je nedavno sjedila u prvom redu na njihovoj reviji visoke mode, odjevena u Chanelov kostim od tvida. Karijera modela zasad joj ipak nije u fokusu - lanjske jeseni postala je studentica sveučilišta u New Yorku. A premda je mlada, već je ekološki osviještena: pod utjecajem majčine “zelene” filozofije pazi da joj je garderoba većinom od organskih ili recikliranih materijala.

image

Traperice ravnog kroja 89,99 € (678,03 kn) S.OLIVER/ Pamučna mini haljina 15,99 € (120,48 kn) RESERVED/ Jakna od
tvida 55,95 € (421,56 kn) ZARA/ Sunčane naočale 152,63 € (1150 kn) POLICE

Leni Klum

image

Leni Klum

ABOUT YOU VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
image

Heidi Klum i kći Leni u kampanji za talijanski brend Intimissimi.

COURTESY OF INTIMISSIMI/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Kći supermodela Heidi Klum manekenski debi imala je 2021. na reviji D&G, a s piste je sišla zbog - studija.

Osamnaestogodišnja Leni nije visoka na svoju majku - ima “tek” 165 centimetara, no naslijedila je njezinu ljepotu, a to je - uz obiteljski “pedigre” i slavu dovoljno da se modni brendovi počnu za nju otimati. Manekenski debi imala je 2021. poziravši s majkom za naslovnicu njemačkog izdanja Voguea, a u ljeto iste godine prvi je put nastupila i na reviji - bilo je to predstavljanje kolekcije visoke mode kuće Dolce&Gabbana u Veneciji. Potom su uslijedile kampanje za nekoliko kozmetičkih marki te za popularne modne trgovine, no trenutačno je njezina manekenska karijera “na ledu”. Jesenas je upisala studij na njujorškom sveučilištu, odlučivši se posvetiti studentskom životu. No, kći poduzetnika Flavija Briatorea, koju je kao djevojčicu posvojio glazbenik Seal, tadašnji Heidin suprug, ipak se povremeno s majkom pojavi u nekoj modnoj kampanji.

image

Visoke čizme od umjetne kože 49,99 € (376,65 kn) BERSHKA/ Vjetrovka od poliestera 39,99 € (301,30 kn) H&M/ Cipele od umjetne kože 54,99 € (414,32 kn)
DEICHMANN

Lila Moss

image

Lila Moss

DIMITRIOS KAMBOURIS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
image

Kate Moss i Lila bile su zvijezde modne kampanje za brend Tommy Hilfiger.

COURTESY OF TOMMY HILFIGER/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Kći jedne od najslavnijih manekenki svih vremena, Kate Moss, nastavila je njezinim stopama iako joj se majka u početku tome protivila.

Premda je i dandanas neodvojivi dio modnog svijeta, slavnoj manekenki Kate Moss trebalo je neko vrijeme da se pomiri s činjenicom da joj se kći Lila želi baviti istim poslom. No, usprkos upozorenjima da je riječ o stresnom i napornom zanimanju, što bi moglo utjecati na njeno zdravlje (Lila ima dijabetes tipa 1), djevojka je bila odlučna u svojem naumu. Stoga joj majci i ocu Jeffersonu Hacku, osnivaču medijske kuće Dazed Media, nije preostalo ništa drugo nego pružiti joj podršku. Danas dvadesetogodišnjakinja, Lila je debitirala s 13 godina pozirajući s majkom za naslovnicu talijanskog Voguea, a prvi veliki posao dobila je 2018. kao članica majčine manekenske agencije Kate Moss Agency, postavši zaštitno lice kozmetičke linije kuće Marc Jacobs. Na modnoj je pisti debitirala u listopadu 2020. na reviji kuće Miu Miu, a trenutačno je zaštitno lice nove kolekcije brenda Calvin Klein.

image

Visoke čizme 210 € (1582,25 kn) DEICHMANN/ Torba od
kože i vune 59,99 € (451,99 kn) S.OLIVER/ Bermude
od napa kože 199 € (1499,37 kn) MASSIMO DUTTI/ Vunena
vesta 59,99 € (451,99 kn) MANGO

Linker
14. travanj 2024 12:28