Dama i rokerica

Martina Validžić o modnim favoritima: ‘Više od hiperženstvenosti volim mangupski seksepil‘

Nakon ljetnih kombinacija u kojima je izvještavala s Mundijala u Katru, TV novinarka modno se prilagodila zagrebačkoj zimi pa su sada njezin izbor dugi kaputi, šeširi i bakandže.

Zagrebačka TV novinarka Martina Validžić (45) u posljednje je vrijeme popularna gotovo kao i nogometna reprezentacija: autorica je hvaljene dokumentarne emisije "Inshallah Qatar", koju je napravila u povodu Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru. Iz Dohe se nije vratila s nekom lanenom tunikom kakve je nosila braneći se od vrućine, već s parfemom - i to arapskim. Martina je bila vješta u cjenkanju pa ga je - iako su cijene u Katru paprene - dobila za samo 100 rijala, što je oko 200 kuna.

Kako biste opisali svoj odjevni stil?

- Rekla bih da sam zimi darkerica, ljeti boho, a ustvari je tu uvijek isti nazivnik - rock.

Što vam je u odijevanju najvažnije?

- Da me ništa ne steže, da mogu disati, da imam cipele u kojima sam okretna i brza, da mogu po potrebi brzo nešto obaviti. I da mi nije hladno, jer sam tip koji će se radije pržiti na +35 nego biti u teškoj zimulji. Da sam životinja, vjerojatno bih spavala zimski san. No, s obzirom na to da je energičnost prva stvar kojom me ljudi opisuju, a i ja sam svjesna da imam snage kao nabrijani sportski auto, uspijem i zimu pregrmjeti debelo zabundana.

Koji su vam najomiljeniji komadi odjeće?

- Mislim da imam jakni na bacanje, kao i čizama. Motorističke jakne, rokerice, traper jakne, parke, duge kapute, sve osim krznenih bundi. A čizme - strast su mi kaubojske, kao i combat boots, ali i one na petu. Općenito sam slaba na obuću, no nikad ne bih obula loaferice ili mokasinke - ni u sljedećih 16 života.

image
MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX

Što su ključni komadi vašeg zimskog stila?

- Prije sam zimi mogla hodati gologlava, no u posljednjih nekoliko godina ne idem nikamo bez vunene kape. Također, otkad sam dobila na dar dva Kobali šešira, zavoljela sam i ta pokrivala za glavu. Naravno, kaput do poda i bakandže i mogu gdje hoću. Zimi baš nisam nešto kreativna kad je moda u pitanju. Bitnije mi je da mi nije hladno i da imam dobre čizme koje griju i u kojima se neću raspasti po ledu.

Koji su ključni komadi vašeg dnevnog stila, a što večernjeg?

- Danju sam najčešće u trapericama i tenisicama (jesam li spomenula da su mi i tenke velika strast?!), a navečer postajem Modesty Blaise. Volim kombinaciju nenapadnog, mangupskog seksepila, više nego romantičnog, hiperženstvenog stila. Uvijek biram kožu i jeans, crno i srebrno, a volane, cvjetiće i čipkicu prosljeđujem dalje. Radije ću odjenuti minicu i kaubojke nego duboki dekolte i salonke. To jednostavno nema veze s mojim karakterom.

Gdje kupujete?

- Kupujem na putovanjima kad stignem. Primjerice, iz Tokija sam se vratila s prekrasnim svilenim kimonom iz second hand dućana koji sam platila 50 dolara, ali i s jordanicama, također iz nekog outleta. Posebne su jer tu kombinaciju boja nigdje nisam vidjela. Često kupujem online pa sam svako malo na stranici Catarina Martins, koji rade najbolje i najudobnije čizme i kaubojke (otkrila mi kraljica stila, HTV-ova stilistica Nataša Svekler), pratim kad imaju sniženja. I, naravno, highstreet brendovi nas spašavaju u svim situacijama. I da, često sam u trgovinama sportske odjeće jer kad puno treniraš, moraš imati kvalitetnu odjeću koja se od mnogo pranja neće brzo "izraubati", a istovremeno da je udobna i od kvalitetnog materijala.

Koliko ste spremni izdvojiti za željeni proizvod?

- Kad je riječ o obući ili dobroj jakni, tu ću odriješiti kesu, dok sam, primjerice, na torbe potpuno imuna, najradije bih hodala svijetom bez njih. Zato uvijek biram ruksake, da imam slobodne ruke. Druga moja strast je kozmetika, preparativna, dekorativna, parfemi... Nemojte me puštati u parfumeriju! Nitko sretniji od mene otkad je korejska beauty rutina stigla i k nama. Obožavam serume, tonike, kremice, bolje da ne vidite moju kupaonicu! Na aerodromima mi nikad nije problem čekati let i nekoliko sati, znate gdje ćete me naći.

Koji su vam kozmetički proizvodi najomiljeniji?

- Od parfema, volim one Marca Jacobsa i Maisona Margiele, a past će kad-tad i jedan Tom Ford i Killian. Za lice volim mijenjati brendove, trenutačno najviše koristim Kiehl‘s, iako su mi i kremice iz ljekarne super. A šminka? Zaljubila sam se u ruževe i tuševe Kat Von D, slavne tattoo artistice.

Imate li rituale u njezi lica i tijela?

- Svako jutro radim masažu lica i face yogu, a već nekoliko godina par puta mjesečno idem na teenlifting tretman, ja ga zovem teretanom za mišiće lica. Što više vježbaš, to je lice napetije i ima bolji tonus. Baš kao i u teretani.

image
MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX

Koji su vam proizvodi pritom ključni?

- Za masažu lica koristim ulje ruže ili kokosa, šminku skidam micelarnom vodom s uljem, a serumi su mi uvijek na bazi hijaluronske kiseline.

Što se uvijek može naći u vašoj kozmetičkoj torbici?

- Sa mnom su uvijek ruž, korektor i tuš. Sređen si začas sa samo tri proizvoda. Podrazumijeva se da sam maskaru stavila ujutro prije izlaska iz kuće.

Kakav make-up volite?

- Ljeti samo maskara, a zimi "drama". No, najdraža mi je kombinacija crnog eyelinera i crvenog ruža. Mislim da je to za tamnu kosu i tamne oči najbolji duo.

Linker
17. travanj 2024 22:48