Mašne u kosi

 SPOTLIGHT LAUCHMETRICS
trendovi

Mašne će ove godine zavladati i beauty svijetom: Nosit ćemo ih u kosi i na noktima

Od 20. stoljeća konstantno se mašne svih veličina vraćaju pa smo ih prošle godine mogli vidjeti na trendestericama koje vole balletcore i coquette stil, a izgleda da ćemo u 2024. godini svjedočiti još većem porastu njihove popularnosti.

Od 20. stoljeća konstantno se mašne svih veličina vraćaju pa smo ih prošle godine mogli vidjeti na trendestericama koje vole balletcore i coquette stil, a izgleda da ćemo u 2024. godini svjedočiti još većem porastu njihove popularnosti.

Mašne su davnih dana našle mjesto u ženskoj garderobi, a tijekom 2024. godine često ćemo ih viđati kao modni dodatak u kosi, ali i detalj na noktima. Dugi niz godina predstavljale su simbol ženstvenosti, no povijesni izvori pokazuju da to nije oduvijek bio slučaj. Tijekom 18. stoljeća povezivale su se s muškarcima, koji su ih stavljali u kosu kako bi pokazali da su imućni, dok su dijelom ženske mode postala tek nakon Drugog svjetskog rata. Od tada se konstantno vraćaju kao trend pa smo ih prošle godine mogli vidjeti na trendsetericam koje su nosile balletcore, ali i pobornicama coquette stila. A sudeći prema predviđanjima modnih stručnjaka izgleda da ćemo u 2024. godini svjedočiti naglom rastu njihove popularnosti. Naime, prema modnim revijama, poznatim licima koja su ove godine šetala crvenim tepihom, ali i društvenim mrežama, mašne će ove godine biti pravi hit kako u modnom tako i u beauty svijetu.

Za vrijeme pariškog Tjedna visoke mode, kao modne dodatke u svoje kolekcije uvrstili su ih brojni svjetski poznati dizajneri. Chanel je još jednom pokazao kako satenska mašna u kosi može biti klasičan i jako šik look, dok su se u Dioru poigrali s boemskim stilom i kombinirali ju s pletenicama u punđi. U Giambattista Valli odlučili su se za coquette estetiku pa su uredan konjski rep učvrstili dvjema baršunastim mašnama i ukrasili cvijećem.

image

Chanel je još jednom pokazao kako satenska mašna u kosi može biti klasičan i jako šik look

DANIELE SCHIAVELLO LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image

U Dioru su se poigrali s boemskim stilom i kombinirali ju s pletenicama u punđi

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image

U Giambattista Valli odlučili su se za coquette estetiku pa su uredan konjski rep učvrstili dvjema baršunastim mašnama i ukrasili cvijećem

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

To da se ovaj trend neće zadržati samo na pistama ootvrdile su i holivudske zvijezde. Riley Keough, zvijezda serije "Daisy Jones & The Six", pojavila se na dodjeli nagrada Emmy s frizurom koja jako podsjeća na one iz 60-ih, a glavni modni dodatak bila je upravo mašna u kosi. Mašnama izgleda nije mogla odoljeti ni američka pjevačica Jennifer Lopez, inače poznata po svojim uglađenim punđama i elegantno uvijenoj kosi. Za Tjedan visoke mode u Parizu odlučila je ipak malo eksperimentirati pa je svoje uobičajeno glamurozno izdanje zamijenila coquette estetikom. Dio kose zavezala je baršunastom zelenom mašnom koja se savršeno podudarala s njezinom haljinom.

image

Riley Keough pojavila se na dodjeli nagrada Emmy s frizurom koja jako podsjeća na one iz 60-ih, a glavni modni dodatak bila je upravo mašna u kosi

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK
image

Mašnama izgleda nije mogla odoljeti ni američka pjevačica Jennifer Lopez

TOM NICHOLSON/SHUTTERSTOCK

Osim što ćemo ih često vidjeti u kosi, mašne će ove godine biti i hit detalj na noktima. Popularne će biti neutralne - ružičaste, bijele, plave, zlatne i srebrne - nijanse laka, a mašnice će se pojavljivati kao minimalistički detalj ili doći do izražaja kao 3D motiv na noktima.

Linker
27. travanj 2024 13:08