Oversized

Mašne na haljinama su ove godine veće no ikad: Izdvojili smo najljepše komade

Ovaj modni detalj na odjeći su kroz povijest nosile mnoge žene i modne ikone poput princeze Diane, Grace Kelly i Jackie Kennedy.

Mašne su uvijek rado viđeni detalj na našoj garderobi, a to nam iz sezone u sezonu iznova potvrđuju mnoge trendseterice i influencerice. No osim njih, nedavno je u kaputu, na kojoj pozornost odvlači upravo velika dekorativna mašna, zablistala i buduća kraljica Kate Middleton.

image
TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Zahvaljujući mašni kao statement detalju cijelog stylinga, Kate je izgledala poput pravog božićnog dara. Naime, ona i njezin suprug, princ William dočekali su predsjednika Južne Koreje Yoona Suk Yeola i prvu damu Kim Keon Hee, a za tu je prigodu princeza odabrala crveni kaput midi dužine u formi plašta s očaravajućom mašnom iz kolekcije brenda Catherine Walker.

image

Buduća kraljica također je isfurala haljinu s oversize mašnom kao novi must have sezone

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Da je oversized mašna na haljinama novi must have detalj sezone pokazuju i modni dizajneri koji su upravo ovaj dodatak uklopili u svoje nove kolekcija te kojima nam najavljuju što će se sigurno nositi u narednim mjesecima. Naime, mašna se već godinama ističe kao jedan od najvažnijih simbola ultimativne ženstvenosti, a u svojim je kolekcijama imaju ugledne modne kuće poput Chanela ili Diora.

Isto tako, ovaj efektni modni detalj na haljinama kroz povijest su nosile modne ikone poput princeze Diane, Grace Kelly i Jackie Kennedy.

S obzirom na to da je efektna haljina s mašnom statement komad zbog kojeg jedva čekamo svečana događanja, izdvojili smo nekoliko predivnih modela koji su nas osvojili na prvi pogled. Naročito nas se dojmila kratka haljina prljavo bijele boje s potpisom Emilije Wickstead.

image

Haljina s oversize mašnom Emilia Wickstead

NET-A-PORTER

Riječ je o zanosnom modelu haljine koja naglašava siluetu i idealna je za svečanije prigode, bez obzira na to je li riječ o vjenčanju, božićnom domjenku ili dočeku Nove godine. Osim haljine s potpisom novozelandske dizajnerice, evo još nekih svečanih haljina koje oduševljavaju dizajnom i naravno mašnicom.

Osim haljina koje ih imaju na leđima, tu su i drugi modeli s mašnom na ramenu ili pri samom dnu, a na kojem se god mjestu nalazila, mašna je uistinu efektan detalj koji daje cijelom komadu poseban chic šarm.

image

Crna haljina s mašnom Nina Ricci (1,795 eura), Ružičasta satenska mini haljina s mašnom Rotate Birger Christensen (390 eura), Ružičasta uska haljina sa crvenom mašnom Self-Portrait (290 eura), Dugačka crvena haljina Ralph Lauren (3290 eura), Bijela lepršava haljina s mašnom Christopher John Rogers (2580 eura)

NET-A-PORTER/MYTHERESA
image

Ljubičasta haljina s mašnom Rotate Birger Christiansen (460 eura), Crvena duga haljina Alexander McQueen (5200 eura), Ružičasta haljina Maticevski (4625 eura), Crna midi haljina s velikom mašnom Rasario (2160 eura), Zagasito ružičasta haljina Rebecca Vallance (540 eura)

MYTHERESA
Linker
30. ožujak 2024 21:12