Đurđa Tedeschi
 John Pavlish
Kojoj dajete peticu?

Modni dvoboj: Đurđa Tedeschi odabirom detalja podsjetila na gusare, Jelena Rozga isfurala najneobičnije odijelo

Da u modi pravila više ne vrijede, a stil najčešće određuje stav, a ne ono što nosimo, najbolje pokazuju domaće dame koje se ne boje izaći iz okvira poput Đurđe Tedeschi i Jelene Rozge. Iako su na event došle svaka u svom stilu, najviše su se istaknule od ostalih dama upravo zbog hrabrosti i sklonosti eksperimentiranju.

Jedan od omiljenih domaćih brendova trendseterica, KLISAB, proširio je ponudu svog dizajnerskog asesoara i po prvi put mu dodao dioptrijske i sunčane naočale u suradnji s Ghetaldusom. Ovu dugoiščekivanu kolekciju nisu mogla propustiti ni brojna poznata lica, među kojima su se istaknule velike ljubiteljice mode - Đurđa Tedeschi i Jelena Rozga.

Na događaj su došle u potpuno drukčijim izdanjima; svaka u svom stilu, ali opet dovoljno zanimljivom i drugačijem od ostalih dama. Đurđa gotovo u svakoj prilici, bilo da šeta centrom Zagreba ili se pojavljuje na važnim eventima, nosi omiljen modni dodatak - šešir, a ovoga puta izabrala je model koji pomalo podsjeća na šešire kakve su nosili gusari. Kako on nikako nije bio dovoljan sam za sebe, dodala mu je i kaput-plašt i tako pokazala svoju pomalo buntovnu stranu.

John Pavlish
Đurđa Tedeschi

Iako većinom nosi crno, bivša sutkinja i majka poduzetnika Emila Tedeschija nekada se zna odmaknuti od svoje omiljene "ne-boje" i začiniti je "ne-bojom" s druge strane spektra, bijelom. Tako je šešir, plašt i kožne čizme isfurala na bijelu plisiranu suknju s crnim rubom, a u struku je stegnula širokim remenom koji se ponovno popeo na sam vrh popularnosti među modnim dodacima. Neizostavne su bile i crne rukavice te torba koja se nije posebno isticala u ovom modnom spoju.

John Pavlish
Jelena Rozga

Na eventu joj je opasno konkurirala Jelena Rozga u zaista neobičnom izdanju kakvo do sada nismo mogli vidjeti na njoj, a potpisuje ga dvojac KLISAB. Crne trapezice koje se na gornjem dijelu ukrašene kariranim uzorkom, stajale su joj kao salivene, a kombinirala ih je uz isto tako upečatljiv sako u nekoliko boja i uzoraka. Jelena je ovim spretnim potezom dokazala da karirano i prugasto doista ide zajedno ako se pametno spaja. Kako ne bi nastao modni "džumbus", odjenula je crnu dolčevitu koja je radila potreban balans između silnih uzoraka.

Osim Jelene i Đurđe, na predstavljanju kolekcije KLISAB za Ghetaldus bile su i Nika Turković, Anita Dujić, Lidija Lešić, Mija Melcher, Nina Mia Čikeš, Borna Kotromanić, Ana Bacinger i drugi. Kolekcija se sastoji od 12 modela sunčanih i 10 modela dioptrijskih naočala. Modeli su izrađeni od metala, acetata i stakla u paleti boja koja je karakteristična KLISAB dizajnu, a dvojac je nadahnuće za kreiranje pronašao u estetici bezvremenskih klasika dodavši im pečat prepoznatljivog KLISAB rukopisa.

"Vizualna pročišćenost, upečatljiva silueta, suvremeni pogled na klasiku i funkcionalan, nekad i multifunkcionalan dizajn je ono kako bismo mogli opisati kolekciju, ali i naš brend uopće. Zato je opravdano reći da je dizajn ovog asesoara ekstenzija estetike karakteristične za KLISAB, a realizacija Ghetaldusa je rezultirala kvalitetom izvedbe, oko čega ne radimo kompromise. U dizajniranju naočala posebnu smo pažnju posvetili oblikovanju krila dinamizirajući njihovu siluetu. Posebno bismo izdvojili model s izmjenjivim staklima koji nudi mogućnost prilagodbe stylingu i raspoloženju" izjavili su KLISAB dizajneri Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić.

Linker
19. travanj 2024 05:44