ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK
stilska inspiracija

Modni mačak iz visokog društva: Omiljeni glumac uvijek je spreman za modne izazove

Jedan je dan odjeven kao holivudska zvijezda, drugi kao dečko iz opasnog susjedstva, a treći kao cura - Timothée Chalamet ne pobire pohvale samo na račun svog talenta već i originalnog stila kojim briše rodne granice i ruši stereotipe.

Jedan je dan odjeven kao holivudska zvijezda, drugi kao dečko iz opasnog susjedstva, a treći kao cura - Timothée Chalamet ne pobire pohvale samo na račun svog talenta već i originalnog stila kojim briše rodne granice i ruši stereotipe.

Na društvenim mrežama još je prije dvije godine osvanuo meme koji najpreciznije opisuje utjecaj 27-godišnjeg Timothéea Chalameta na aktualnu pop-kulturu - ispod fotografije s premijere "Francuske depeše", na kojoj su pozirali demodirano odjeveni glumac Bill Murray, besprijekorno stilizirana Tilda Swinton, retro odijelima opsjednut redatelj Wes Anderson i ležerni Chalamet, netko je istim redoslijedom dopisao "Facebook, Instagram, Twitter i TikTok".

image

Mladi glumac poznat je po svom upečatljivom stilu

ROCCO SPAZIANI/ZUMA PRESS/PR

Timothée doista jest utjelovljenje ove zadnje, trenutačno najpopularnije društvene mreže: dinamičan, neukalupljen, uvijek pun iznenađenja i spreman za nove izazove, bili oni glumački ili modni. Zvijezda filmova "Male žene", "Dina", "Skrivena ljubav", "Lady Bird" i "Wonka" već je dugo na glasu kao najbolje odjeveni frajer iz holivudske tvornice snova, kojem jednako dobro stoji i rokerska kožnata jakna i ženstveni top golih leđa.

image

U majici Toma Forda na premijeri "Wonke" u Parizu

INSIDEFOTO/DDP USA/PROFIMEDIA

Odbacujući standardizirane ideje o tome kako određeni spol/rod treba izgledati te ispreplićući elemente antimode i visoke mode, Timothée se naprosto odijeva kako se osjeća - jedan dan krhko i nježno u svilenoj bluzi, drugi dan muževno i pomalo opako u reperskoj hoodici. Njegov živopisni, rodno neopterećeni stil odijevanja priskrbio mu je titulu najbolje odjevenog muškarca prema izboru britanskog magazina GQ, kao i priliku da 2022. postane prvi muškarac u 106 godina dugoj povijesti britanskog Voguea sa samostalnom naslovnicom.

image

U kožnatom vintage kompletu Helmuta Langa

Matt Baron/BEI/Shutterstock Editorial/Profimedia

Mladi glumac ne boji se stilski eksperimentirati, a za većinu svojih hvaljenih modnih kombinacija zaslužan je sam (iako je u prošlosti nekoliko puta surađivao sa stilistima Erin Walsh i Ryanom Hastingsom). Za razliku od mnogih kolega koji se u javnosti drže modnih klasika, Chalamet nikad ne želi "igrati" na sigurno. "Čuo sam da slavni ljudi imaju stiliste i to mi nije jasno. Imam priliku nositi odjeću najboljih dizajnera, zašto bih platio nekome da odlučuje umjesto mene kad je odijevanje toliko zabavno", rekao je glumac o svojim izborima.

Što god odjenuo, izazvalo bi salve pohvala modnih stručnjaka, bilo da je riječ o crvenom kompletu golih leđa s potpisom francuskog dizajnera kolumbijskih korijena Haidera Ackermanna, običnom T-shirtu s fotkom benda Gorillaz, custom made svijetloplavom odijelu Stelle McCartney s uzorkom gljiva ili kreaciji prerano preminulog dizajnera Virgila Abloha.

image

S Kidom Cudijem i Haiderom Ackermannom u Veneciji

LAURENT LAURENT VU/SIPA PRESS

Timothée je bio veliki fan odjevnih komada Ablohovog brenda Off-White, a kasnije i kreacija koje je on radio za mušku liniju Louisa Vuittona nakon što je 2018. postao njihov kreativni direktor (Virgilova smrt od raka u studenom 2021. jako je potresla mladog glumca jer su njih dvojica s vremenom postali iznimno bliski). Chalamet se sprijateljio i s Haiderom Ackermannom, koji ga zove "svojim malim bratom". "Timothée je uvijek u potrazi za novim oblikom elegancije, nečim još liberalnijim, osobnijim i hrabrijim, a ja sam tu da mu to pomognem naći. On je uvijek korak ispred trendova", rekao je dizajner.

image

Ma Met Gali u starkama

NDZ/STARMAXINC.COM/PA IMAGES

Chalamet se ne boji crvenog tepiha i ne doživljava ga suviše ozbiljno, što je dokazao i kad se 2021. na Met Gali pojavio u baggy hlačama/donjem dijelu trenirke s potpisom Ricka Owensa i starkama, koje je iskombinirao s bijelom večernjom jaknom Haider Ackermann. A definitivno ne strahuje ni od statement nakita koji se i dalje doživljava ženskim asesoarom - na nedavnoj svjetskoj premijeri filma "Wonka" u Londonu pojavio se u baršunastom odijelu boje fuksije kuće Tom Ford, koje je odjenuo na gola prsta, dok mu je vrat krasila Cartierova ogrlica izrađena po mjeri, od 964 smaragda, rubelita, ružičastih turmalina i plavih opala na bazi od bijelog zlata, za čiju je izradu, prema pisanju britanskog Voguea, dizajnerima bilo potrebno čak 450 radnih sati. Glumac je ambasador tog luksuznog brenda još od 2021., pa je i na Venecijanskom filmskom festivalu nosio vintage prstenje i narukvicu s potpisom te prestižne kuće.

image

U baršunastom odijelu Toma Forda na premijeri filma u Londonu

STEVE BEALING/LANDMARK MEDIA

Osim draguljarskih kuća, Chalamet je miljenik i onih kozmetičkih, pa je postao ambasador Chanelove mirisne linije "Bleu de Chanel". I dok je u javnosti uvijek elegantan, čak i u sportskom outfitu, mladi glumac privatno se odijeva vrlo jednostavno, u skladu sa svojim godinama. Ima golemu kolekciju tenisica i majica s grafičkim printom, a ako vas slučajno zanima kojeg je brenda nešto od stvari koje nosi, zavirite na Instagram profil Timothée Chalamet Closet koji je otvorio jedan njegov fan, na kojem se uz glumčeve outfite mogu pronaći i imena dizajnerskih kuća za svaki pojedini komad.

image

Na snimanju reklame za Chanelov miris

JOSE PEREZ/SPLASHNEWS.COM/SP
Linker
26. travanj 2024 09:39