Adrian Appiolaza

Moschino imenovao novog kreativnog direktora: "Sretni smo i počašćeni njegovim dolaskom"

Njegovu debitansku reviju imat ćemo priliku gledati vrlo skoro, i to već krajem veljače u sklopu milanskog Tjedna mode.

Nešto više od dva mjeseca nakon tragične smrti dizajnera Davidea Rennea, modna kuća Moschino za svog novog kreativnog direktora izabrala je Adriana Appiolazu. Riječ je o 51-godišnjem Argentincu koji se uistinu može pohvaliti dugogodišnjim radnim stažem na modnoj sceni, ali i mnogobrojnim uspješnim suradnjama s najvećim dizajnerima današnjice. U sklopu svog novog radnog mjesta bit će "zadužen" za mušku i žensku kolekciju, kao i liniju modnih dodataka. Njegova debitantska revija za poznatu talijansku modnu kuću održat će se 22. veljače u sklopu milanskog Tjedna mode.

"Sretni smo i počašćeni što mu možemo poželjeti dobrodošlicu. Svojim dolaskom u Moschino, Adrian sa sobom donosi jedinstveno bogatstvo iskustva, kreativnosti i znanja o povijesti mode koji će nam dobro doći u kreiranju prekrasnog novog poglavlja u avanturi brenda koji je osnovao Franco Moschino", izjavio je Massimo Ferretti, predsjednik Aeffe SpA, matične tvrtke Moschina.

Appiolaza je u Moschino stigao iz Loewea gdje je proveo desetak godina radeći pod vodstvom Jonathana Andersona kao direktor ženskih Ready-to-wear kolekcija. Također je radio i u Chloéu, pod vodstvom Phoebe Philo i Clare Waight Keller, a proveo je par godina u Louis Vuittonu i Miu Miu.

Rođen je 1972. godine u Buenos Airesu, a njegova se ljubav prema modi javila zahvaljujući njegovoj baki koja je imala krojački salon. Nakon preseljenja u Ujedinjeno Kraljevstvo, Appiolaza je završio fakultet Central Saint Martins, a njegova diplomska kolekcija privukla je pozornost dizajnerice Phoebe Philo koja ga je odmah pozvala u Chloé. Novi kreativni dizajner Moschina obožavamo modu, a sudeći prema društvenim mrežama Appiolaza je i strastveni kolekcionar dizajnerskih modnih komada.

Linker
12. ožujak 2024 04:57