ODVAŽNI LOOK

Na dodjeli modnih nagrada svi su gledali u Ritu Oru u potpuno prozirnoj haljini

Mnogo je pažnje privukla i manekenka Winnie Harlow, koja je prošetala u veganskoj haute couture haljini na svijetu, izrađenoj od zrna kakaovca.

Dodjela nagrada British Fashion Awards i ove je godine okupila istaknuta imena iz svijeta mode, umjetnosti i showbiznisa u londonskom Royal Albert Hallu.

Titulu dizajnera godine ponio je Pierpaolo Piccioli iz modne kuće Valentino, pobijedivši žestoku konkurenciju - Demnu iz Balenciage, Miucciu Pradu, Matthieua Blazyja iz Bottege Venete te Jonathana Andersona iz J.W. Andersona i Loewea.

image

Florence Pugh

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Naomi Campbell

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Neke od najvećih zvijezda večeri odabrale su upravo Valentino kreacije, među njima i Naomi Campbell, Florence Pugh i Rosie Huntington-Whiteley. Dok se Naomi se odlučila za futurističku srebrnu šljokičastu haljinu s odgovarajućim plaštem, Florence je bila oličenje ženstvenosti u zavodljivoj crvenoj kreaciji.

image

Rosie Huntington-Whiteley

RUNE HELLESTAD/UPI/PROFIMEDIA
image

Rita Ora

MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Najviše pozornosti na crvenom tepihu privukla je Rita Ora u odvažnoj kreaciji s potpisom britanske modne dizajnerice Nensi Dojake. Njezina haljina sastojala se od crvenog grudnjaka i potpuno prozirnog donjeg dijela, a pjevačica je ispod nje odjenula samo minijaturne gaćice. Dramatičnost ovog looka pojačao je i Ritin nesvakidašnji odabir make-upa, koji je uključivao prostetičke dodatke oko njezinih očiju.

image

Irina Shayk

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Winnie Harlow

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Jedan od najzanimljivijih stylinga večeri nosila je manekenka Winnie Harlow. Britanski mediji pišu kako je riječ o prvoj veganskoj haute couture haljini na svijetu, izrađenoj od zrna kakaovca, a potpisuje je dizajnerica Iris Van Herpen.

Linker
21. travanj 2024 16:33