BAFTA

Najbolji lookovi Kate Middleton s crvenog tepiha: Zbog jednog je poteza zovu kraljicom reciklaže

Princeza od Walesa na ovogodišnjoj dodjeli prestižnih nagrada nije se pojavila jer se još uvijek oporavlja od abdominalne operacije koju je imala u siječnju 2024.

Dodjela prestižnih britanskih nagrada BAFTA bilo je prvo samostalno pojavljivanje princa Williama na tom prestižnom događaju otkako je u braku s Kate Middleton, a razlog je taj što se njegova supruga još uvijek oporavlja od abdominalne operacije kojoj je podvrgnuta u siječnju. Iako vijest o uspješnom oporavku princeze sve veseli, ipak su mnogi ostali razočarani jer se nije pojavila na ovogodišnjoj, 77. dodjeli nagrada BAFTA pa smo se odlučili prisjetiti njezinih najboljih izdanja s ovog događaja na kojem se njezin dolazak s nestrpljenjem očekuje.

Kate je tako 2023. godine na crvenom tepihu privlačila poglede svojom pojavom u elegantnoj bijeloj haljini modne kuće Alexander McQueen. U prekrasnoj haljini na jedno rame već je viđena četiri godine ranije na toj istoj dodjeli, ali je za ovu posebnu priliku bila malo promijenjena. Naime, umjesto cvjetnih detalja na ramenu, kreaciji je dodan lepršavi plašt, a Kate je prozvana kraljicom reciklaže s obzirom na to da je istu kreaciju nosila na isti događaj. Dodatnu dozu glamura buduća je kraljica postigla crnim opernim rukavicama Cornelia James, a od detalja je odabrala zlatne naušnice i cipele Aquazzura, dok je torbica također bila iz kolekcije kuće Alexander McQueen. Četiri godine prije toga, haljinu je nosila u kombinaciji s naušnicama princeze Diane.

image

Kate na dodjeli nagrada 2023. godine u već viđenoj haljini

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image

Kate Middleton na BAFTA dodjeli 2019. godine

SHUTTERSTOCK

Princeza od Walesa outfitom je oduševila i 2020. godine, kada je također nosila kreaciju modne kuće Alexander McQueen. Uz predivnu maksi bijelo-zlatnu haljinu nosila je clutch torbicu iste boje, bliješteće zlatne salonke, ogrlicu sa srebrnim detaljima i pripadajuće naušnice popularnog brenda Van Cleef & Arpels.

image

2020. godine također je nosila kreaciju Alexander McQueen

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Iako vjerna McQueenu, i to od svog prvog dolaska na BAFTA-u, Kate je učinila jednu iznimku i 2018. godine odabrala haljinu jedne od svojih omiljenih dizajnerica. Jenny Packham bila joj je osoba od povjerenja kada je na crveni tepih tepih stigla u visokom stupnju trudnoće. Naime, tada je Kate bila trudna sa svojim najmlađim djetetom, princom Louisom. Princeza je tada odabrala tamnozelenu kreaciju, a nosila je vrlo upečatljiv nakit - ogrlicu i naušnice sa smaragdom.

image

Kate Middleton 2018. godine u haljini Jenny Packham

SHUTTERSTOCK

Godinu ranije Kate je blistala u haljini cvjetnog uzorka Alexander McQueen koju je uskladila s velikim naušnicama, dok je za svoj prvi dolazak na dodjelu nagrada 2011. godine odjenula plisiranu haljinu nježne lila nijanse iste te modne kuće. Taj look je u međuvremenu postao jedan od njezinih najprepoznatljivijih lookova.

image

Kate Middleton u haljini Alexander McQueen 2017. godine

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image

Na prvu dodjelu stigla je u prekrasnoj lila haljini Alexander McQueen

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
image

U društvu princa Williama na svojoj prvoj dodjeli nagrada BAFTA

SHUTTERSTOCK
Linker
21. travanj 2024 02:01