Foto: Zvonimir Ferina
ME AND THE MACHINE

Neonske nijanse kao lajtmotiv minimalističke kolekcije

M odni dvojac Me and the machine, iza kojeg stoje dizajneri Vanja Veselić i Berislav Kovačević, objavili su kampanju za novu kolekciju pod nazivom NEONation.

Nekadašnji finalisti Portanova Fashion Incubatora, nakon uspješnog predstavljanja kolekcije u Beogradu i na svojoj prvoj samostalnoj reviji u centru Zagreba, nastavljaju svoju modnu priču kroz vizuale kampanje.

Foto: Zvonimir Ferina

Kolekciju odlikuju uniseks, odvažni, ali nosivi komadi koji funkcioniraju od jutra do mraka te, za ovaj modni dvojac, već prepoznatljivi minimalistički potpis. Raznolike komade, od kombinezona, crop topova pa sve do teških kaputa, povezuju provučene neonske nijanse kao lajtmotiv kolekcije, a pleksiglas detalji su ovaj put dobili sasvim novu ulogu – onu etikete ili pak cijelog krojnog dijela.

Foto: Zvonimir Ferina

NEONation je zapravo generacija svih nas – koji smo odrasli u urbanom okruženju u kojem naša čula bombardiraju reklame, zvuk i (umjetna) rasvjeta. Inspirirala nas je tehnologija koja je u nestajanju, a to su neonski svjetlosni objekti i fluorescentna rasvjeta – tehnologija koju zamjenjuje novija i elementi koji se trenutno nalaze najčešće u galerijskim prostorima kao alat umjetničkog izražavanja. Te elemente vratili smo u suvremeno urbano okruženje i pritom su dobili sasvim novi oblik i kontekst – modnog objekta – istovremeno prenoseći poruku i osvježavajući memoriju grada u kojem su donedavno neonske reklame bile neizbježne – poručuju dizajneri.

Foto: Zvonimir Ferina

Snažan koncept i kolekciju predstavili su revijom upravo ondje gdje su pronašli inspiraciju – na gradskim ulicama, mjestu susreta reklama, (umjetnog) svjetla i energije. Istu atmosferu dočarali su i kroz vizuale nove kampanje, za snimanje kojih su koristili projekcije umjetnika Dan Flavina i Doug Wheelera, te UV make-up i UV lampe.

– Veselimo se svakoj suradnji s ekipom s kojom radimo već niz godina, a to su fotograf Zvonimir Ferina i vizažistica Kasandra Draganić. Možemo reći da smo pronašli zajednički jezik i da nas uvijek u potpunosti shvate što želimo poručiti kolekcijom. Već nas čitaju k’o knjigu i uvijek odrade vrhunski posao – objašnjavaju Vanja i Berislav. U ulozi modela našle su se Lucija Beden i Iva Gjopar, a za frizure je zaslužan salon Hairvetica.

Novu kolekciju pogledajte u galeriji !

Linker
29. travanj 2024 02:36