NIJE POSUSTALA

Neželjena snaha i prezrena šogorica danas je narodna kraljica i ikona stila

Letizia od Španjolske, supruga španjolskog kralja Felipea VI. prošla je trnoviti put od neželjene snahe do omiljene članice kraljevske kuće.

Prije mjesec dana za službenog posjeta Zagrebu oduševila nas je uživo svojim besprijekornim stilom, koji je već godinama zaštitni znak španjolske kraljice Letizije. Trenutačno je u službenom posjetu Sjedinjenim Državama, gdje je njezin raspored uključivao i posjet Institutu Cervantes, kulturnom centru čija je glavna zadaća promicanje španjolskog jezika i kulture diljem svijeta.

Na svečanoj obljetnici Letizia od Španjolske je zablistala u kaputu od devine dlake iz kolekcije Caroline Herrera FW22, bijeloj bluzi i suknji kakvu je nosila u ožujku ove godine te štiklama španjolskog brenda Magrit u boji konjaka, a uz to je nosila torbicu s potpisom dizajnerske kuće Caroline Herrere te zlatni prsten i naušnice.

image

Srdačan susret s holivudskom glumicom meksičkog podrijetla Kate del Castillo

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Uz nepogrešiv stil Letizia je poznata po tome što u svakoj prilici promovira španjolske modne brendove, a izrazito je vješta u kombiniranju high street komada i visoke mode. No, u posljednje vrijeme španjolska kraljica bira imena koji promiču održivost te i sama želi biti primjer drugima, pa i u najsvečanijim prigodama inzistira na tzv. modnoj reciklaži, a iste komade nosi više puta.

Kraljica Letizia danas je najomiljenija članica španjolske kraljevske obitelji, a prije udaje za španjolskog kralja Felipa VI. bila je uspješna novinarka i televizijska voditeljica u informativnom programu. Svog supruga je upoznala na novinarskom zadatku 2002. godine. a vjenčali su se u svibnju 2004. godine.

image

U svakoj prilici promovira španjosku modu

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

U serijalu Los Borbones, una familia real prikazanom ove godine, dokumentirani su njezin trnoviti počeci na španjolskom dvoru i animozitet članova obitelji prema pučanki, razvedenoj kćerki "običnog taksista".

Najljući protivnik njihove ljubavi bio je Felipeov otac, bivši španjolski kralj Juan Carlos, koji je 2014. zbog raznih kaznenih djela morao predati krunu sinu i od tada živi u egzilu. Juan Carlos se čak nije ni trudio prikriti koliko ne voli snahu i godinama je svima otvoreno govorio da Letiziju ne može vidjeti nacrtanu.

U orkestriranu kampanju protiv Letizije uključila se i šogorica, Felipeova starija sestra Elena koja je skupa s ocem činila sve da joj zagorčala život.

image

Španjolska kraljica inzistira na održivosti i modnoj reciklaži

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Kako god, sve to je danas davna prošlost, a Letizia od Španjolske s godinama se afirmirala kao omiljena narodna princeza i neprikosnovena modna ikona.

Linker
25. travanj 2024 09:35