Blake Lively i Ryan Reynolds

 DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
MODNI DOGAĐAJ GODINE

Objavljeni su detalji Met Gale za 2024. godinu, a ovo je sve što trebamo znati

"Uspavane ljepotice: Ponovno buđenje mode" bit će tema 2024. najpoznatijeg modnog događaja, a organizatori tvrde da to ne znači kako bismo trebali očekivati retrospektivu Disneyjevih princeza na najpoznatijem crvenom tepihu.

"Uspavane ljepotice: Ponovno buđenje mode" bit će tema 2024. najpoznatijeg modnog događaja, a organizatori tvrde da to ne znači kako bismo trebali očekivati retrospektivu Disneyjevih princeza na najpoznatijem crvenom tepihu.

Met Gala, po mnogima najvažniji modni događaj, svake godine se održava u New Yorku i okuplja najveće zvijezde iz svijeta mode, filma, glazbe i umjetnosti. Ovaj prestižni događaj, koji je osnovan još 1948. godine, postao je sinonim za luksuz, stil i kreativnost. Svake godine, Met Gala ima drugu temu, a sada je objavljeno kako će za za 2024. godinu, tema biti ‘‘Uspavane ljepotice: Ponovno buđenje mode‘‘.

Nakon što su na ovogodišnjoj Met Gali odali počast preminulom dizajneru Karlu Lagerfeldu, sljedeće godine organizatori žele skrenuti fokus na važnost očuvanja povijesne mode. Pod nazivom "Uspavane ljepotice: Ponovno buđenje mode", izložba će okupiti 250 predmeta iz stalne zbirke Costume Institutea koji su inače čuvani u kontroliranim uvjetima jer su preosjetljivi ili krhki da bi bili izloženi.

image

Dua Lipa na ovogdišnjoj Met Gali išla je na pomalo sigurnu varijantu

DNPHOTOGRAPHY/ABACA/SHUTTERSTOCK

Prema Vogueu, izraz "Uspavane ljepotice" ne odnosi se na Disneyjeve princeze, već na komade koji ostaju u skladištu jer ne postoji praktičan način da ih izložimo ili nosimo.

‘‘Inovativna tema pomaknut će granice naše mašte i potaknuti nas da iskusimo mnoge aspekte mode, naučimo nešto više o njezinoj povijesti i, na kraju, steknemo dublje razumijevanje njezine ljepote‘‘, rekao je Max Hollein, izvršni direktor Metropolitan muzeja umjetnosti u New Yorku.

image

Margot Robbie oduševila je stylingom na ovogodišnjoj Met Gali

DNPHOTOGRAPHY/ABACA/SHUTTERSTOCK

Met gala će pokušati ‘‘obuhvatiti‘‘ 400 godina modne povijesti, od engleskog steznika iz elizabetanskog doba iz 17. stoljeća do kreacija iz 21. stoljeća mnogih poznatih dizajnera među kojima su Phillip Lim, Stella McCartney i Conner Ives. Moderniji komadi bit će izloženi uz povijesne komade koji su zapravo poslužili kao inspiracija.

‘‘Moda je jedna od najemotivnijih umjetničkih formi zbog svoje povezanosti s tijelom. Prožeta je sjećanjima i emocijama, a mi se s njom u velikoj mjeri povezujemo putem naših osjetila," smatra Bolton.

Bolton je također dodao kako će izložba obuhvaćati tri glavne zone, odnosno kopno, more i nebo kako bi istaknula povezanost prirode i odjeće.

image

Kim Kardashian se gotovo svake godine mjesecima priprema za najvažniji modni događaj

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Met gala 2024. održat će se 6. svibnja 2024, odnosno prvi ponedjeljak u svibnju kao što je to svake godine.

Linker
27. travanj 2024 03:35