Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Muška moda

Osvježavajući stil glumačke zvijezde: Zašto volimo nonšalantnost Jacoba Elordija

Jednostavnost je u coreu stila Australca koji je dio nove generacije glumačkih nada, a osim talentom ističe se sjajnim modnim izborima.

Jednostavnost je u coreu stila Australca koji je dio nove generacije glumačkih nada, a osim talentom ističe se sjajnim modnim izborima.

Da se i danas lijepe posteri slavnih zvijezda, Jacob Elordi sigurno bi imao svoje mjesto na našem zidu. Otkako se pojavio na premijeri filma Sofije Coppole "Priscilla" u Veneciji, čini se kao da je svijet poludio za ovim glumcem australskih korijena, prema kojem se simpatije gaje još od uloge u "Euforiji".

I čini se da Jacob nije jedan od glumaca koji je brzo zabljesnuo pa će jednako brzo biti i zaboravljen. Proslavio se ulogama Noaha Flynna u trilogiji "The Kissing Booth" u produkciji Netflixa i Natea Jacobsa u spomenutoj HBO-ovoj teen seriji "Euforija", sada se očekuje premijera njegove izvedbe u "Priscilli", a u međuvremenu je objavljen trailer za intrigantnu dramu "Saltburn" koji u kina dolazi 24. studenog.

image
TIZIANA FABI AFP

Talentiran, šarmantan, a i dobrog ukusa za modu, ne iznenađuje da već gradi status novog seks simbola, ali i zvijezde koju pomno pratimo zbog modnih izbora. Pritom, Jacob nije jedan od onih koji nosi savršeno ispolirane outfite i kombinacije koje su birali stilisti za njega. Od prvih pojavljivanja na modnoj mapi, Jacob je nametnuo svoj diskretni i autentični modni stil, a sada je to potvrdio u Veneciji. Filozofija kojom se vodi je - svaki dizajnerski komad s viskom cijenom na etiketi treba izbalansirati s "jednostavnim" i neupečatljivim komadima, a njegova jednostavnost nikada nije bezlična već uvijek nosi njegov stilski pečat.

image

U Bottega Veneta looku

SIMONE COMI/IPA-AGENCY.NET/SHUTTERSTOCK
image

U kombinaciji koja spaja eleganciju i ležernost

GIANDOMENICO D‘ANGELO/IPA-AGEN/SHUTTERSTOCK

Ono što je javnost primijetila je da je glumac slab na "it" dizajnerske torbe, poput Bottega Venete, Burberryja i Celina, a koje uvijek upari s neutralnom modnom kombinacijom - čistim linijama, neutralnim bojama, komadima s kojih ne vrišti logo. U Veneciji je primjerice, izvan klasičnih red carpet outfita, nosio žutu Louis Vuitton Speedy torbu u kombinaciji s ispranim trapericama, (dizajnerskom) bejzbol kapom te Zenga puloverom koji dizajnom ne otkriva da je riječ o luksuznom komadu. Look koji je podijeljen na svim kanalima, a primjer je takve jednostavnosti i balansa, što se uklapa u njegov stilski potpis koji je već sada prepoznatljiv.

image

S Filmskog festivala u Veneciji

COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Ono što je osvježavajuće u slučaju Jacoba Eloridija je nonšalancija i autentičnost jer se čini da nosi ono u čemu bi svakog dana izašao iz stana - neće se pojaviti u copy-paste looku s modne piste luksuznog brenda niti će nositi komade ili skupocjene torbe samo zbog trenda i vidljivosti u medijima, pa samim tim ne izgleda pretenciozno niti nepristupačno. Čini se i da je ležeran i opušteni pristup sve aktualniji u slučaju muške mode (Justin Bieber, Jeremy Allen White nameću se kao primjeri), a Jacob bi također (ili već je) mogao postati jedan od predvodnika takvog novog normcore stila.

image

Jacob Elordi s Bottega Veneta Casette torbom

ALESSANDRO BREMEC/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Linker
29. travanj 2024 17:41