dizajnerske torbe

 LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
6 najtraženijih

Ovo su najpopularniji statusni simboli: Torbe koje obožavaju i zvijezde

Ovi modeli uspješno prkose trendovima ili im se prilagođavaju. Neke već desetljećima neke tek sezonama, ali svaka od njih dokaz je imovinskog ili društvenog statusa.

Ovi modeli uspješno prkose trendovima ili im se prilagođavaju. Neke već desetljećima neke tek sezonama, ali svaka od njih dokaz je imovinskog ili društvenog statusa.

Neke su torbe klasici s razlogom i čini se da nema tog trenda koji ih može izgurati s popisa najpoželjnijih. Možda na neko vrijeme podlegnemo novim hitovima, no tim ćemo se komadima uvijek iznova vraćati kad nam pomodne varijante pomalo ne dosade. I dok svatko od nas na policama i u ladicama ima svoje, skuplje ili jeftinije, bezvremenske klasike koje će nositi dok se ne unište, u svijetu luksuzne mode vladaju torbe koje si prosječna osoba vrlo vjerojatno nikad neće priuštiti, ali će o njima rado sanjariti. One su statusni simboli, vječni prikaz moći i dominacije, ali i poznavanja mode i dobrog ukusa. Za njih nerijetko postoje poduže liste čekanja, a rabljeni komadi u dobrom stanju rasprodaju se u tren oka. Njihove vlasnice znaju da, čak i ako im se sam dizajn nužno i ne sviđa, da će njihovim dodavanjem u odjevnu kombinaciju biti zamijećene, a često zbog njih i prihvaćene u društvu.

image

dizajnerske torbe

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Povratkom klasičnih tjedana mode kad se uz lookove s piste seciraju i street style fotografije žena i muškaraca koji postavljaju trendove najveću pozornost često usmjeravamo analizi torbica i cipela kako bismo uvidjeli promjene koje nas očekuju u narednim sezonama. No već godinama, uz sve aktualne trendove, neke torbice stalan su postav koji se viđa na ulicama svih modno relevantnih gradova, a njihove primjerke već godinama, pa čak i desetljećima nose žene i djevojke koje su modno relevantne ili to tek namjeravaju postići. I nije to rezervirano samo za New York, Pariz, London i Milano. Te se torbice mogu vidjeti i kod nas iako njihove cijene dostižu i preko nekoliko tisuća eura. Međutim, njihov status klasika razlog je zašto u njih vrijedi uložiti, a dobar dojam koji ćete s njima u ruci ostavljati dodatan je benefit koji im, na kraju krajeva, i drži cijenu.

Hermès Birkin

Teško da ikoga više može šokirati da je ovaj kultni model torbe na prvom mjestu. On je predmet požude žena diljem svijeta, a malo koja od njih zaista ima priliku ušetati u neku od Hermès te iz nje išetati sa svojom Birkinicom u kutiji. Liste čekanja toliko su dugačke da mora proći najmanje godinu dana da uopće uspijete dobiti termin dolaska, a često kad se to i dogodi ljudi ne budu ponuđeni onim izdanjem koje su željeli.

image

dizajnerske torbe

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Dodamo li tome činjenicu da prvo u Hermèsu trebate u nekoliko kupovina potrošiti na tisuće eura i to na točno određene stvari prije negoli uopće dobijete mogućnost upisivanja svoje želje za Birkin torbu te javnu tajnu da su neki ljudi, bez obzira na njihovu slavu i bogatstvo, nepoželjni kupci ovog brenda jasno je zašto se uglavnom prodaju rabljene torbe. Iako bi se moglo činiti da bi rabljene torbe trebale biti jeftinije nego nove, kod ove torbe to najčešće nije slučaj jer će, ovisno o faktorima poput rijetkosti boje, u preprodaji često koštati puno više od raspona između 10 tisuća i 250 tisuća koliko uglavnom stoje.

Chanel Quilted flap

Chanel kao brend pojam je luksuza, a nositi torbu s ovim logom stvar je prestiža. Iako u redovnoj prodaje uglavnom ne dostižu cijene prosječne Birkinice i dalje su jednako poželje. No jedan model oduvijek uzima prednost nad svima koje ovaj brend izbaci na tržište. Riječ je o klasičnoj Chanel Quilted flap torbi koju svaka druga zvijezda nosi na svom ramenu.

image

dizajnerske torbe

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Baš poput gore navedenog primjera tako i ovaj model dolazi u različitim izdanjima, od meke janjeće kože sve do kavijar kože za koju modni eksperti tvrde da je puno bolji ulog jer će imati dulji vijek trajanja. Ovu torbu čija se cijena kreće od nekoliko tisuća pa sve do nekoliko desetaka tisuća eura prošetale su brojne žene, a kod nas ju se često može vidjeti na Severininom ramenu te kod Maje Šuput.

Gucci Jackie

Ova je torba pravi dokaz koliko se dugo modeli klasična dizajna mogu opirati vremenu i trendovima. Nazvana po kultnoj Jackie O, ova je torba u modi prisutna već više od 60 godina, a i dalje je jednako aktualna kao onda kad je nazvana po bivšoj prvoj dami. Oblika polumjeseca i različitih kombinacija boja i materijala u kojima dolazi jedan je od onih primjeraka koji ćete, ako ste spremni za nju izdvojiti od 2 do 5 ili 6 tisuća eura koliko mogu stajati, moći nositi uz sve.

image

dizajnerske torbe

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Među ženama koje preferiraju profinjen i nenametljiv stil osobito je popularna crna Jackie torba sa zlatnom kopčom, a kod mlađih žena koje se vole poigrati modom i upečatljivim bojama vrlo su tražena primjetnija izdanja poput ružičaste, plave ili zelene Jackie. Međutim, ova torba jest provela neko vrijeme na marginama te se mogla vidjeti samo u rukama obožavateljica brenda i konkretno ovog modela, no kad ju je ova modna kuća 2020. vratila i prikazala u novom svjetlu postala je hit torba koja je dobila novu vojsku obožavateljica.

Dior Saddle

Predstavljena još 1999. dok je Diorom još upravljao John Galliano i dalje je jedna od najinteresantnijih klasičnih torbica. Kako joj i samo ime kaže oblika je sedla zbog kojeg istovremeno djeluje upečatljivo, ali nepraktično. Međutim, usprkos dizajnu poprilično je prostrana što joj omogućuje da vješto balansira između dnevnih i večernjih kombinacija zbog čega i je jedna od dugovječnijih torbica u koju se isplati uložiti.

image

/launchmetrics.com/ spotlight

GIANLUCA SENESE

Baš kao i ostali modeli s popisa i ona dolazi u dovoljno širokom spektru boja i uzoraka među kojima su brojne slavne dame pronašle svog favorita, ipak najisplativije su one neutralnih tonova koje će vješto nastaviti prkosit testu vremena. Osim toga, ti se primjerci jednostavnije uklapaju u različite stilove što ih čini odličnim ulogom, ako ste za jednu spremni izdvojiti 4200 eura koliko koštaju kupujete li novu torbicu na Diorovoj internetskoj stranici.

Prada Nylon

Za razliku od prve tri torbe na ovom popisu, Pradina Nylon torbica novijeg je datuma, ali ju to ne čini ništa lošijom investicijom pa niti statusnim simbolom. Naime, ova torba redovito je rasprodana stoga je dolazak do nje često kao lutrija, a iako je dizajnom nešto modernija i dalje je dovoljno klasična da će se jednako dobro moći nositi i u narednim godinama. Po obliku dosta nalikuje Guccinoj Jackie jer obje dolaze u trenutno najtraženijem obliku torbica, onom polumjeseca, ali kod Nylon modela je upravo u najlonskom materijalu očit taj moderni zaokret. Iako stilisti i modni eksperti za ovu torbu vole reći da je dobar odabir za prvi dizajnerski komad, govorimo li o crnoj varijanti s klasičnim remenom bit će odličan ulog koji će se vrlo dobro nositi godinama. S druge pak strane šarena izdanja u kojima ova torba dolazi zaista jesu upravo to - šarmantni komadi za mlađe djevojke koje s cijenom od devetstotinjak pa do 2 tisuće eura žele povećati uloge u svojoj modnoj igri. Pitajte samo Khloe Kardashian koja je svoj kćerki kupila upravo takav model.

Bottega Veneta Jodie

Još jedan relativno nov model koji je preplavio društvene mreže proizašao je iz radionice brenda koji niže hit do hita kad su torbice u pitanju. Njihova Cassette torbica stajala je preko ramena svakoj modnoj influencerici, a Gyoza model u rukama su čvrsto držale i brojne djevojke zvjezdanog statusa poput Hailey Bieber. Ipak, na popisu se nalazi model Jodie koji je pretekao ostale hitove ove kuće i već polako nadilazi pojmove trenda.

image

dizajnerske torbe

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Iako je riječ o naizgled nepraktičnom modelu it djevojke ga Jodie još uvijek jednako rado nose čak i tri godine nakon što je izašao. Pleteni uzorak i efektan čvor čine ovu tronu jednako neutralnom i upečatljivom, a ovisno o boji genijalno podiže look bez obzira je li riječ o dnevnom ili večernjem izlasku. Stoga želite li izdvojiti između 1300, koliko košta candy odnosno najmanja dimenzija, i 3400 eura koliko stoji medium koja je najveća ova je torba savršen balans između klasike i trendova te će biti jedan od trenutno najznačajnijih statusnih simbola.

Linker
26. travanj 2024 10:13