Jelena Perčin

Poznata glumica sasvim iskreno: ‘Ne posjedujem tenisice, a subotom popijem kavu s mesarom Anđelkom‘

Povratak s godišnjeg glumici nije teško pao jer unatoč opuštenom ljetu, bez rasporeda i prevelikih obaveza, voli red i disciplinu

Nakon što se vratila s opuštenog ljetovanja s najdražih južnih lokacija, na relaciji Lopud-Konavle, slavna glumica Jelena Perčin priznala nam je da joj je nedostajala rutina koju ima u Zagrebu. Sebe voli opisati kao najveću obožavateljicu sunca, visokih temperatura, obiteljskih izleta, lepršavih haljina, Abrakadabra nakita i jednostavnog stila života i baš joj se nikako ne sviđa što je kraj ljeta. Kao rođena Konavoka Jelena se uvijek rado vraća u svoj rodni kraj. Ljeta, ali i svaku pauzu tijekom godine, provodi upravo na jugu Lijepe naše. Ove je sezone ondje uživala u obiteljskom atmosferi sa svojih troje djece.

"Odmor je zapravo bio fizički naporan jer treba brinuti o troje djece, ali s druge strane bilo je predivno. Uživam vidjeti svoju djecu na mjestima gdje sam odrastala, volim im pričati priče iz svog djetinjstva, upoznavati ih s dragim ljudima, pokazivati im gdje sam doživjela kojekakve dogodovštine. Uz njih se i ja vratim u dane svoje mladosti", govori nam glumica Jelena.

image
Ustupljena fotografija

Ono što ju posebno veseli kada pomisli na rodni kraj je izležavanje na plaži uz dobru knjigu, no toga je ovo ljeto ipak bilo nešto manje.

"Kada s djecom odem na plažu rijetko kada uopće sjednem, a kamoli da legnem i budem bezbrižna. Plivamo zajedno, učimo roniti, gradimo kule u pijesku i, naravno, ja pod budnim okom gledam da je sve u redu. Postoje trenutci kada obitelj preuzme djecu i tada uvijek radim isto – legnem na sunce i čitam. Zadnja knjiga koju sam uspjela pročitati je Kolibrić i ostavila je baš jaki dojam na mene", govori nam Jelena.

Povratak u Zagreb nije joj teško pao jer unatoč opuštenom ljetu, bez rasporeda i prevelikih obaveza, voli red i disciplinu. A njezina tajna za to kako izdržati bez rodnog mjesta leži u tradicionalnom konavoskom nakitu bez kojega nigdje ne ide.

image
Marko Dukić/Markodukicstudios

Nedavno je Jelena postala zaštitno lice upravo takvog nakita. Riječ je o Abrakadabra tradicionalnom nakitu, a tvrdi da je oduševljena njihovom linijom. Najdraži komadi iz njihovih kolekcija su joj Filigranske naušnice s tirkizima, koje je imala i za vrijeme našeg razgovora, te Filigranske košarice s koraljima.

image
Marko Dukić/Markodukicstudios

"Koliko god da sam jednostavna i volim neutralne nijanse, s nakitom je druga priča. Mislim da se nakit treba istaknuti i biti vidljiv, upravo zbog toga volim napraviti kontrast između odjeće i, primjerice, lančića ili naušnica", govori nam.

image
Marko Dukić/Markodukicstudios

Kolekcija joj se posebno dojmila jer je spojila tradiciju, koju glumica voli, sa suvremenom modom te učinila ove vrijedne komade dostupne široj populaciji. Upravo je njih nosila cijelo ljeto i ne planira prestati zbog promjene sezone, s njima ide na plažu, Dolac ili u izlazak.

"Mene ćete uvijek sresti s nakitom, nevažno sjedila ja na plažu s knjigama, igrala se s djecom, išla na posao ili u noćni izlazak. Kada modnim kombinacijama treba karakter tu je nakit najbolji prijatelj", govori Jelena.

Ne voli zimu

Od 1. listopada do 1. svibnja Jelena, našalila se, jedva preživljava vremenske uvjete. Voli sunce i sve što se uz njega veže, a često je prijatelji zezaju da ima problema s osjećanjem topline jer njoj baš nikada nije vruće. Klimu u stanu nema, a ovo ljeto je za njen gušt bilo preblago. Budući da joj je omiljena sezona ljeto, Jeleni je prva na listi lepršava i prozračna odjeća.

"Ja sam tip za ljetne haljine i tradicionalni nakit, tu nema uopće dileme. Kada pomislim da ću sada morati nositi čarape, čizme, kapute i šalove ne bude mi dobro, ali moram priznat da nakit, ipak, nikada ne skidam", govori kroz osmijeh glumica i dodaje da su joj omiljene nijanse šminke puderaste, a najdraži ruž je rozih tonova. Nakit dijeli na svakodnevni i onaj posebni za izlaske, a neki komadi su, priznaje, stari i koje desetljeće.

Roza haljina koju ima već 15 godina joj je najdraži komad odjeće i uvijek je ‘‘joker‘‘ kada ne zna što obući. Inače, Jelena preferira crno-sive tonove kada je u pitanju odjeća tako da je ta haljina totalno van njenog stila. Kada dođe vrijeme da izađe iz lepršavih haljina, tvrdi, najugodnije se osjeća u trapericama i ravnim čizmama, a otkrila nam je i jednu tajnu vezanu uz obuću.

"Nisam ljubiteljica tenisica i moram priznati da ne posjedujem niti jedne. Tip sam osobe koja bi mogla živjeti u japankama i nosim otvorenu obuću što duže. Za prijelaz između ljetne i zimske obuće nosim balerinke, a najmrže od svega mi je ući u čizme. Trenutno ne raspolažem baš nekim komadima, imam dvoje visokih, jedne uggsice i jedne gležnjače", otkriva nam Jelena i naglašava da ne voli šopinge, novu odjeću kupiti tek kada je to nužno.

Subotom na Dolcu

Usprkos tomu što ne voli hladne dana, ispričala nam je koji su joj omiljeni jesenski i zimski komadi iz ormara. Najdraži joj je, priznaje, crni, jesenski kaput kojeg joj je davno poklonila teta. Opisala ga je kao jednostavnog, elegantnog i običnog, no kaže da joj upotpuni svaku kombinaciju.

Kad smo već kod kombinacija, nismo mogli popustiti priliku da je pitamo u čemu voli biti viđena subotom na špici, ali dala nam je skroman odgovor.

"Kada idem subotom na kavu onda sam isključivo na Dolcu i u skladu s tim sam i obučena. Obično sa sobom nosim i kolica, jedna za dijete, a druga za namirnice. Bilo mi je simpatično pojaviti se bez dječjih kolica na Dolcu, jer ih je Jakša prestao koristiti, svi su me zezali kako to da imam samo jedna ovoga puta. Obavim špeceraj, popijem kavu s najdražim mesarom Anđelkom i idem kući svojoj djeci. Upravo zbog toga ni nema nekih posebnih modnih kombinacija, sve je jednostavno i minimalno", govori Jelena.

Što se večernjih izlazaka tiče, priča je malo drukčija. Uvijek u izlaske nosi štikle, intenzivniju šminku i poseban nakit.

"U večernjim izlascima volim obuti štikle, to mi istakne cijelu figuru i podigne kombinaciju, a tada ne izbjegavam ni jaču šminku. Kod mene je specifično što samo basic tip i ne volim ničeg previše, ni boja, ni uzoraka, ni šminke, a niti frizure. Držim se onoga da je, u mom slučaju, manje uistinu više", govori glumica.

Planovi za jesen

U razgovoru o modnim kombinacijama prepričala nam je da su djeca krenula u školu i vrtić s osmjesima na licu, nedostajali su im prijatelji i još su prilično uzbuđeni zbog novih početaka. Upravo njima se raduje i Jelena kojoj je posao, ipak, malo nedostajao preko ljeta.

image
Ustupljena fotografija

"Uvijek je lijepo vratiti se u pogon. Ove jeseni nemam velike poslovne planove, nešto veći projekti kreću na zimu pa se nastavljaju tijekom proljeća i ljeta. Tijekom jeseni ću igrati tekuće predstave u HNK, bit će udarno drugi dio sezone, taman da se zagrijem", podijelila je s nama za kraj.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i tvrtke Abrakadabra.

Linker
22. travanj 2024 18:28