PIATELLINA

Predstavljamo novi domaći brend nakita koji je pokrenula odvjetnica

Iako je po struci odvjetnica, Nevu Cirkveni oduvijek su privlačili svi oblici kreativnog izražavanja, a najviše izrada nakita, koju je svladala u prestižnoj školi u Firenci.

Iako je diplomirala na Pravnom fakultetu u Londonu, a magistrirala u Los Angelesu, odvjetnica Neva Cirkveni najviše uživa kada uđe u radionicu nakita gdje se kao dizajnerica prepušta mašti i stvara rukama.

"Moda i umjetnost uvijek su bili prisutni u mom životu. Kao što me tata uveo u svijet prava, mama me uvela u svijet umjetnosti. Prvo sam se iskušavala u tehnikama poput keramike, slikanja, crtanja, fotografije, a tek sam na kraju otkrila izradu nakita i bila je to ljubav na prvi dodir. Prijelomni trenutak bio je kada sam prije tri godine u Firenzi upisala tečaj izrade nakita. Odmah sam se zaljubila u cijeli proces izrade, u metale, u boje i kamenje. Upisala sam i završila Alchimia Contemporary Jewelry School, jednu od najpoznatijih zlatarskih škola u svijetu koja se nalazi u Firenzi u ulici Piattellina, po kojoj je moj brend dobio i ime. Nakit je postao moj životni fokus, a želja mi je bila prikazati svoj dan i osjećaje kroz nešto nosivo", govori Neva kojoj je atelje u Firenci postao baza. Ondje nabavlja i materijale od kojih preferira plemenite metale, drago kamenje poput safira, rubina, dijamanata i bisera, a voli i srebro, zlato, broncu.

image

Kako se bavila manekenstvom, Neva je najbolji model za svoj brend

STUDIO PIATELLINA

"Volim kada nakit priča svoju priču, kada se vide obrisi ruke koje su prošle preko njega. Volim pokazati život predmeta i emociju kroz taj predmet. Moj stil je uglavnom organski. Trenutačno radim na novoj kolekciji za Valentinovo koja će se fokusirati na boje pa mnogo više radim s kamenjem, a otkrila sam i prekrasan kristal ametist. Sav moj nakit je ručni rad. Kolekcija se dijeli na dva dijela, jedan dio čine predmeti koji su potpuno unikatni i nikada se ne ponavljaju. Oni su uglavnom od skupljih materijala i njihova izrada dulje traje. Drugi dio čine predmeti koji su također unikatni iako se neki repliciraju, no kroz tehniku repliciranja pjeskarenjem niti jedan komad nije uvijek u potpunosti isti", objašnjava dizajnerica. Za svoje klijente napravila je korak više pa u ponudi ima Custom Design - svaki klijent može sudjelovati u izradi vlastitog nakita i imati personalizirani komad.

image

Cijene nakita kreću se od 80 eura iako je većina u rangu od 150 do 300 eura, ovisno o materijalu i dragom kamenju.

STUDIO PIATELLINA
image
STUDIO PIATELLINA
image
STUDIO PIATELLINA

"Moja filozofija nakita je da pri izradi moram biti nježna, pažljiva i strpljiva jer u suprotnome metal neće surađivati. Metali dišu i imaju svoj život, to posebno vidim pri taljenju i otapanju. Uvijek pri izradi mislim na to kako prenijeti taj njegov život u finalni proizvod, kako osjećaj pretvoriti u nešto nosivo", govori Neva, koja i sama voli nositi velike organske komade nakita, baš onakve kakve izrađuje, a ljubiteljica je i fino obrađenog nakita s mnogo kamenja. Kako se godinama bavila modelingom te je snimala kampanje za Vivienne Westwood, Harrods, L‘Oreal i Stuarta Weitzmana, sama je sebi najbolji model za svoj brend Piattellina. Zbog posla i obrazovanja živjela je u dvanaest različitih gradova i osam država.

image
STUDIO PIATELLINA
image

Nevin nakit karakterizira minimalistički, skulpturalni dizajn

STUDIO PIATELLINA

"Svugdje se osjećam kao kod kuće na neki način i svaki grad mi je poseban, ali u New Yorku se osjećam najviše "doma" jer osim što sam se ondje osjećala najugodnije, mnogo me osobnih i poslovnih situacija vezalo uz taj grad. U Zagrebu mi je dom jer sam se tu rodila, a New York mi je dom jer sam si ga tamo izgradila sama", govori svestrana Neva. Zbog toga se i njezin nakit može kupiti u nekim dućanima u Londonu i New Yorku te na webu, dok uskoro planira svoj nakit izložiti u sklopu Garderobe u Rovinju.

Linker
19. travanj 2024 13:35