MODNA INSPIRACIJA

Profinjena Beatrice Borromeo nova je ikona stila

Modna kuća Dior za promociju svog novog modela torbe Lady 95.22 angažirala je snahu monegaške princeze Caroline od Hannovera, poznatu po profinjenom odijevanju.

Premda Beatrice Borromeo nije lice s naslovnice - prepoznat će je samo poznavatelji europskih vladarskih loza, modna kuća Christian Dior angažirala ju je za promociju svog najnovijeg modela torbe, Lady 95.22., za koji se već sad govori da će postati klasik. Supruzi Pierrea Casiraghija, sina princeze Caroline od Hannovera te unuka monegaške princeze Grace Kelly, to nije prvi manekenski nastup. Zaštitno lice te luksuzne marke postala je 2021., no ni to joj nije bio debi - prve korake na modnoj pisti napravila je s petnaest godina na reviji kuće Chanel kao članica agencije Tomei u vlasništvu majčina prijatelja Piera Piazzija.

image
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ta magistrica novinarstva i sama, naime, potječe iz stare talijanske plemićke obitelji koja ima duboke veze s modom. Njezini ujaci, grofovi, vlasnici su tekstilne tvrtke Marzotto koja proizvodi fine luksuzne tkanine, a od 2002. do 2012. bili su i vlasnici modne kuće Valentino. Baka Marta Marzotto bila je pak poznata talijanska dizajnerica odjeće i nakita koja je sve do svoje smrti u 86. godini slovila kao modna ikona. Stoga je plavokosa i plavooka Beatrice još kao djevojčica poznavala sve glavne talijanske dizajnere koji su često boravili u obiteljskoj palači u centru Milana ili ljetovali u njihovim vilama u Napulju i Marrakechu.

image

Beatrice Borromeo Casiraghi u kampanji za novu torbicu Dior

Dior

Svog dvije godine mlađeg supruga upoznala je 2008. na milanskom sveučilištu Bocconi, na kojem je studirala pravo, dok je njen budući partner bio na smjeru menadžmenta i ekonomije. Vjenčali su se u ljeto 2015. na dvije ceremonije - građanskoj, u palači u Monaku, te crkvenoj, održanoj u kapelici na otočiću San Giovanni na jezeru Maggiore koji je u vlasništvu očeve obitelji Borromeo, grofova od Arone. Mladenka je promijenila čak pet vjenčanica koje su za nju kreirali obiteljski prijatelji: dvije su bile s potpisom kuće Valentino, dvije je kreirao Giorgio Armani, a jednu Alberta Ferretti. Njihove kreacije nosi i u drugim prilikama, kao i modele šogorice Marte Ferri, supruge svog starijeg brata Carla Ludovica Borromea. No, usprkos životu u luksuzu od najranijeg doba, ta majka dvojice sinova, 5-godišnjeg Stefana Ercolea Carla i 4-godišnjeg Francesca Carla Alberta, nije dokona razmažena bogatašica. Beatrice se deklarira kao ljevičarka, ateistica i aktivistica koja je u talijanskim dnevnim novinama pisala o mnogim škakljivim temama, među ostalim i o mafijaškoj talijanskoj organizaciji Camorri, a u sklopu vlastite producentske kuće Astrea priredila je niz dokumentaraca o klimatskim izbjeglicama te o ženama koje trpe posljedice klimatskih promjena.

image

Sako od vunenog buklea 69,99 € (527,34 kn) MANGO/ Kožnata torba Twinset 212 € (1597,31 kn) KARLA/ Midi suknja od vune i akrila 19,99 € (150,61 kn) PULL&BEAR

NIKOLINA KRZNAR
Linker
25. travanj 2024 19:17