ELENA DI VINCENZO/ZUMA PRESS /
ROISIN MURPHY

Sama se stilizira, putuje s 15 kofera te obožava avangardne dizajnere

Nekadašnja članica Moloka krenula je na turneju sa svojim novim albumom "Hit Parade" koji donosi paradu glazbenih, kao i odjevnih hitova poznatih dizajnerskih kuća.

Nekadašnja članica Moloka krenula je na turneju sa svojim novim albumom "Hit Parade" koji donosi paradu glazbenih, kao i odjevnih hitova poznatih dizajnerskih kuća.

Nekim je izvođačima scenska garderoba integralni dio njihovog nastupa, jer pomaže u izgradnji vizije koju žele podijeliti sa svojim obožavateljima, kako je jednom prilikom izjavila poznata hrvatska pjevačica Josipa Lisac. S njezinom bi se konstatacijom sigurno usuglasila i popularna irska pjevačica, kantautorica i producentica Roisin Murphy koja je također poznata po ekstravagantnoj i pomno biranoj scenskoj odjeći. A kako je trenutačno na svjetskoj turneji u povodu izlaska svog šestog samostalnog albuma, članica bivšeg elektro-pop dua Moloko pokazala je javnosti novi set izvanserijskih kreacija poznatih dizajnera koje su u skladu s imenom tog novog glazbenog projekta, “Hit Parada” (tako se zvala televizijska emisija s narodnjačkom glazbom koja se emitirala u osamdesetima).

image

Pjevačica se stilizira sama, putuje s petnaest kofera odjeće i s još toliko mondih dodataka, a u odijevanju joj pomaže osobni garderobijer

TIZIANO DA SILVA - PIERRE PERUSS TIZIANO DA SILVA - PIERRE PERUSS

A Roisinina parada dizajnerskih hitova uključuje kreacije luksuznih avangardnih marki kao što su Rick Owens, Walter Van Beirendonck i Comme des Garçons, glamuroznih kakav je Valentino, ali i novih zvijezda dizajnerske scene koji su popularnost stekli putem društvenih mreža, među kojima se ističe Španjolac Arturo Obegero. Pokrivala za glavu pak najviše naručuje kod Noela Stewarta, poznatog londonskog dizajnera šešira umjetničkog stila oblikovanja.

image

Roisin Murphy na Wilderness Festivalu

MARK ANTON SMITH/AVALON/PROF MARK ANTON SMITH/AVALON/PROF

"Znam da moji stylinzi izgledaju pretjerani", rekla je pjevačica u intervjuu za Vogue, "no, osjećam se ugodno u odjeći koja više pripada domeni kostimografije nego modnog dizajna. Otkrila je i da joj scenska odjeća zauzima čak petnaest kofera, a još toliko ima za cipele, šešire, nakit i ostale detalje koji je upotpunjuju. Kako bi sve funkcioniralo kako treba - tijekom koncerta se preodjene desetak puta, pjevačica ima osobnog garderobijera Simona kojeg naziva ljubavnikom svoje odjeće.

image

Roisen Murphy na Bluedot festivalu

GARY ROBERTS PHOTOGRAPHY/SHUTTERSTOCK
image

Sa svojim modnim kombinacijama često provocira

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Stiliziram se sama, no treba netko tko će mi pomoći navući čizme i povući zatvarač na haljini kako se ne bih spotaknula; o tome ovisi cjelokupni dojam nastupa, ali i moje zdravlje", kaže Roisin, dodajući da svojim odjevnim kombinacijama poručuje da je prava svrha mode omogućiti svakoj osobi da se izrazi na vlastiti, autentičan način. Tim je negativnije odjeknula vijest kako se u objavi na svom Facebook profilu obrušila na liječnike koji pomažu svojim pacijentima tinejdžerima pri promjeni spola, optuživši ih da zavode mlade koji su ranjivi i ne znaju što žele. Roisin su nakon tog incidenta otkazana neka gostovanja u popularnim talk-showovima, a ona se brzo ispričala rekavši da je sve to rekla samo iz brige za tinejdžere jer je i sama majka dvoje djece.

Linker
28. travanj 2024 06:42