IMAXTREE
TJEDAN MODE U PARIZU

Seksipilne osamdesete u novoj kolekciji kuće Saint Laurent

Najiščekivanija revija prvog dana Tjedna mode u Parizu definitivno je bila ona francuske modne kuće Saint Laurent. Belgijsko-talijanski dizajner Anthony Vaccarello predstavio je svoju prvu kolekciju kao kreativni direktor luksuznog brenda nakon što je ove godine na tom mjestu zamijenio dizajnera Hedija Slimanea.

Novi kreativni direktor, poznat po asimetričnim kreacijama, ranije je vodio talijanski brend Versus Versace te imao i vlastiti modni brend, koji je trenutno na čekanju jer se želio u potpunosti posvetiti novoj ulozi i to vrlo zahtjevnoj s obzirom da je Saint Laurent za vrijeme vodstva Hedija Slimanea doživio procvat.

IMAXTREE

Cijela je kolekcija odisala duhom osamdesetih – prenaglašeni rukavi i ramena, srcoliki izrezi i haljine na jedno rame, a koža je bila dominantni materijal. Mini suknje, bomber jakne i kaputi bili su glavni komadi proljetne linije, a najupečatljivije su bile prozirne šifon bluze ispod kojih modeli nisu nosili donje rublje. Novi kreativni direktor poigravao se s originalnim radovima dizajnera Yves Saint Laurenta, većinom iz osamdesetih – poput klasičnog Saint Laurent smokinga, prozirnih šifon bluza i mini haljina, a dominantna crna bila je i omiljena boja osnivača popularnog brenda.

IMAXTREE
IMAXTREE

Najupečatljiviji su ipak bili detalji: kod ulaza na mjesto održavanja posjetitelje je dočekao ogroman neonski YSL logo, originalno dizajniran ranih šezdesetih i vidno odsutan u Slimaneovom razdoblju koji je iz imena brenda izbacio ime njegovog osnivača i zadržao samo Saint Laurent. Osim toga, prepoznatljiv logo dobio je svoje mjesto i na modnoj pisti: u obliku naušnica i potpetica. Cijelu kolekciju pogledajte u fotogaleriji!

IMAXTREE
IMAXTREE
IMAXTREE
Linker
17. travanj 2024 11:39