TOM DALEY

Skok u modni svijet: Osvajač olimpijske medalje plete prije nastupa, a prva narudžba mu je pulover za slavnog buldoga

Britanski zlatni olimpijac u disciplini skokova u vodu na nesvakidašnji se način opušta na natjecanjima - plete atraktivne pulovere, veste, prekrivače i navlake za mobitele koji su privukli pozornost javnosti.

Klupko vune u krilu, pletaće igle u rukama - prizor u kojem bi većina zamislila neku baku, a ne zgodnog mladog dečka. No upravo je to omiljena zanimacija britanskog sportaša Toma Daleya (27), osvajača zlatne olimpijske medalje u Tokiju u disciplini sinkroniziranih skokova u vodu s 10-metarskog tornja (u paru s Mattyjem Leejem) te brončane medalje u istoj disciplini, ali samostalno.

image
Tom Daley voli sportsku eleganciju.
BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK EDIT BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK EDIT

"Pletenjem održavam koncentraciju jer misli ne mogu lutati dok pazim na očice, a istodobno me opušta dok čekam svoj nastup", rekao je Tom čije pletenje pored bazena rezultira konkretnim odjevnim predmetima. Iz Japana se, primjerice, vratio s vestom ukrašenom motivima olimpijskih krugova, momčadskog loga, zastava Velike Britanije i Japana te imena Tokija izrađenog japanskim pismom kao i puloverom u mrežastom patent-bodu i bojama duge. Uspješni sportaš je, naime, deklarirani homoseksualac, u braku je s američkim filmskim producentom Dustinom Lanceom Blackom, s kojim je prije tri godine, uz pomoć nadomjesne majke, dobio sina Roberta Raya.

image
Pletem, dakle, koncentriram se: Tom se između skokova u vodu opušta s pletivom u rukama.
JOE GIDDENS/PA IMAGES/PROFIM JOE GIDDENS/PA IMAGES/PROFIM

Čitajte i: Modni sklad poznatih parova: Inspirirajte se stilom i odjećom koju nose Hailey i Justin Bieber

Svestrani sportaš

Pletenju i kukičanju, koje je naučio preko tutorijala na YouTubeu, posvećuje se samo tijekom natjecanja. Kako je krajnje neobično vidjeti sportaša na terenu s pletaćim iglama u rukama, Tom je pobudio veliku pozornost javnosti pa mu stranica na Instagramu @madewithlovebytomdaley ima 1,2 milijuna pratitelja. No njegove kreacije nisu na prodaju, on svoje obožavatelje poziva da novac doniraju za dobrotvornu svrhu.

image
Tom Daley osvojio je zlato na OI u Tokiju.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIM SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIM

Tom je, naime, u spomen na svojeg oca koji je prije deset godina umro od tumora na mozgu, osnovao fond The Brain Tumour Charity za pomoć liječenima od te opake bolesti. Stoga su ormari u njegovoj obitelji prepuni pletene odjeće, a za svojeg mačka plete prekrivače. Njegov je odjevni stil pak kombinacija sportskih i ležernih komada, kao što su traperice, pamučne majice, hudice i vjetrovke.

Čitajte i: Ovog ljeta nosimo 'pedest nijansi žute': Inspirirajte se neodoljivim stajlinzima domaćih i stranih dama

"Kako sportaš naviknuo sam na udobnu i praktičnu odjeću, dok svoje pletivo radim u otkačenim bojama i uzorcima", rekao je Tom koji je već smislio što će sinu napraviti za jesen - vestu s motivom zlatne medalje. A prihvatio je i prvu narudžbu. Za Izzy the Frenchieja, francuskog buldoga čiji profil na Instagramu prati više od milijun ljudi, izradit će pulover u kojem će Izzy s vlasnikom Rickom Hendrixom doći na jesenski Tjedan mode u New Yorku.

image
Pamučna majica 99 kn H&M
H&M
image
Pamučna jakna 399,90 kn ZARA
ZARA
image
Traperice 149,90 kn PULL&BEAR
PULL&BEAR
Linker
25. travanj 2024 17:12