LA DOLCE VITA

Slatki život jedne influencerice: Ana Bacinger o majčinstvu, karijeri i stilu

Influencerica Ana Bacinger ima sve što je ikad poželjela: skladnu obitelj, kreativnu karijeru u kojoj je vaki dan drugačiji i dovoljno vremena za sitne radosti.

Moderna tehnologija nudi aplikaciju baš za sve, kroz smijeh konstatira Ana, pokazujući nam zaslon mobitela koji je upozorava da je došlo vrijeme za novi skok u razvoju njezina 14-mjesečnog sina Leva. To objašnjava činjenicu da ju je noćas probudio u dva ujutro, svjež i spreman za igru, zbog čega je na jutarnje snimanje za Gloriju In došla prilično neispavana. Ali svejedno odlično raspoložena za modni editorijal koji smo zamislili kao stilsku odu talijanskom hedonizmu (prigodno, jer se u Zagrebu upravo održava Pizza festival) i "la vita è bella" stanju uma. Za 38-godišnju influencericu, vlasnicu modnog bloga "Little Fashion Paradise" i istoimenog modnog brenda život uistinu jest lijep. Možda i ljepši nego ikad. Put do roditeljstva nije bio lak, no zato danas još intenzivnije uživa u svakom danu i pogledu na svog crvenokosog dječačića, priznajući da je majčinstvo otvorilo novo poglavlje u njezinu životu, istodobno i izazovno i maksimalno ispunjavajuće.

image
Vedran Peteh/CROPIX
image
Vedran Peteh/CROPIX

"U trudnoći sam usporila tempo rada, a i danas sve poslovne obveze prilagođavam Levovim potrebama jer će tek najesen krenuti u jaslice. Svaki dan s njim je pun zabave i malih iznenađenja, a ja sam i samu sebe iznenadila jer ne paničarim oko djeteta kao što sam očekivala da hoću. Štoviše, prilično sam flegma kad padne u parku, kad se udari, ne radim od toga dramu pa sam nekidan u šali rekla suprugu da se pitam jesmo li nas dvoje možda suviše opušteni. Mislim da je to zato što me puno prijateljica koje imaju djecu upozorilo na to da mame znaju pretjerivati i da to nije dobro za dijete", kaže i priznaje, doduše, da je trebalo doći do te faze. Kad se Lev prvi put ozbiljnije udario i raskrvario usnice, kulerski je, kaže, odradila tješenje, a onda - pala u nesvijest.

image

Bluza H&M Trend, hlače Mona, sandale Högl, naočale H&M, torbica Mona, Vespa GTS Super 300 MOTO MONDO

Vedran Peteh/CROPIX

No, ne želi postati mama helikopter ni mama drama. "Puno sam razgovarala s drugim mamama, a usjeklo mi se u pamćenje ono što mi je jedna od njih rekla - nemoj pokazivati pred djetetom frustracije i nervozu jer klinci sve upijaju i kopiraju ponašanje roditelja. Zato se trudim biti što opuštenija i mirnija dok sam s njim te mu dopustiti da sam istražuje svijet. Trenutno nam je predivno i baš ništa više mi ne treba... osim možda malo više sna", Ana dodaje kroz smijeh.

Nakon trinaest godina predanog kreativnog rada jedna od najpoznatijih i najdugovječnijih modnih influencerica na domaćoj sceni može birati s kojim će klijentima i pod kojim uvjetima poslovno surađivati te - što joj je trenutno najvažnije - koliko će joj trajati radni dan jer Lev uvijek ima prednost. Po struci diplomirana novinarka, a po naravi radoznala radoholičarka, Ana se tijekom karijere okušala u raznim poslovima vezanim uz medije i modu - bila je modna urednica na poznatom modnom portalu, potom je uređivala modne rubrike u poznatom ženskom časopisu, a 2010. pokrenula blog "Little Fashion Paradise" koji je mnogim ljubiteljicama mode postao "go to" mjesto za informacije o najnovijim trendovima, cool brendovima i mjestima koja vrijedi posjetiti.

DANAS JE TO VEĆINI KLINACA NEZAMISLIVO, NO MOJOJ JE GENERACIJI BILO NORMALNO VOLONTIRATI U NEKOJ REDAKCIJI ILI NA PORTALU, JER JE TO BIO NAČIN DA SE DOKAŽEŠ I UBACIŠ U BRANŠU

"U srednjoj školi sam sanjarila o studiju modnog dizajna, no kako nikad nisam briljirala u predmetima za koje sam znala da će biti na prijemnom ispitu, odlučila sam se za studij novinarstva, smatrajući da će mi dati širinu i ponuditi razne opcije. Na četvrtoj godini počela sam volontirati na jednom modnom portalu i dobrih pola godina pisala besplatno, što je današnjoj generaciji klinki vjerojatno nezamislivo. No, u to vrijeme to je bilo sasvim normalno i poželjno želiš li da te netko primijeti i da se ubaciš u branšu", prisjeća se Ana. Karijeru je gradila kockicu po kockicu, tekst po tekst i fotografiju po fotografiju, u vremenima u kojima se nije postajalo internetska zvijezda preko noći i uz pomoć gomile kupljenih pratitelja. Njezini su i danas "organski", a mnogi je prate već više od desetljeća te su, kako Ana kaže, zajedno odrasli i razvili neki svoj stil.

image

Haljina Ganni, Garderoba Store, cipele Högl, torbica Repe, naočale H&M Innovation

Vedran Peteh/CROPIX
image
Vedran Peteh/CROPIX
image
Vedran Peteh/CROPIX

"Jako sam sretna i ponosna što danas imam privilegij sama krojiti svoje radne dane i sate te što mogu birati klijente čija mi estetika i radna etika odgovaraju i što od toga mogu lijepo živjeti", kaže Ana, dodajući kako smatra da je u njezinu poslu najvažnije ostati autentičan i svoj te raditi isključivo s brendovima čije bi proizvode i inače kupovala ili koristila jer "sve ostalo umanjuje kredibilitet i povjerenje pratitelja kojima ne želi lagati".

"Prednost mog posla je to što je iznimno dinamičan i raznovrstan te što sama raspolažem svojim vremenom, ali to je ujedno mana jer često radni tjedan ne završava u petak, već se produži na vikend", govori Ana koja uz posao influencanja i pisanja te vođenja vlastitog bloga, kreira sadržaj za brojne brendove, a u svemu joj pomaže suprug Sebastijan. "Bez njega ne bi bilo ni bloga ni Instagram profila, barem ovakvog kakav je sad jer većina fotografija nosi njegov potpis. Mislim da su moja estetika i njegove fotografske vještine sjajan spoj", konstatira Ana.

image

Haljina, torbica i naočale H&M, cipele Högl

Vedran Peteh/CROPIX
image
Vedran Peteh/CROPIX

Par se vjenčao 2021. u Rovinju, nakon dvanaest godina veze, a Anina je vjenčanica izazvala salvu pohvala i internetskih upita gdje ju je nabavila.

"Bila je to stvar instant odluke, tri tjedna prije svadbe malo sam surfala po Asosu i čim sam je vidjela, znala sam da je to - to. Osvojila me neobičnim materijalom, savršenim krojem i romantičnim volanom. Haljina koja je dotad stajala u mom ormaru, kupljena s idejom da se u njoj udam, istog je trena pala u drugi plan", prisjeća se Ana. Iako su planirajući vjenčanje razmišljali o nekim daljim destinacijama, poput Barcelone, Pariza, pa čak i Islanda, ipak su se iz praktičnih, ali i emotivnih razloga odlučili za domaću lokaciju. Rovinj je, naime, grad kojem se uvijek vraćaju.

image

Top H&M Studio 2020, vlasništvo stilistice, suknja Mona, cipele Högl

Vedran Peteh/CROPIX

Supružnici žive u svojoj kući s velikim vrtom u kojem Lev svaki dan istražuje i uživa. A koja je najromantičnija stvar koju je Sebastijan dosad napravio za Anu? "Ostao je spavati u bračnom krevetu i nakon što sam rodila iako je to značilo po nekoliko noćnih buđenja zbog bebe. Znam da se mnogi muškarci u tom periodu presele na kauč u dnevnu sobu, no on je to odbio. Mislim da nema ništa romantičnije od toga."

Linker
18. travanj 2024 14:43