sve naučio od kolegice

Sniženja, second hand i naslijeđena vintage odjeća! Glumac je modni odlikaš kojem novčanik ne pati

Nadolazeću zimu Petar Atanasoski provest će u novom kaputu iz dućana s vintage odjećom, a na retro modne eksperimente navodi ga kolegica Judita Franković Brdar.

Ne možeš suditi čovjeka po odijelu, ali ga možeš bolje upoznati, kaže zagrebački glumac dječjeg kazališta "Žar ptica" Petar Atanasoski, kojeg sredinom studenoga u Sisku očekuje premijera predstave "Dok ne ispari i dok ne zgusne". S godinama ga, kaže, moda sve više zanima, voli second hand odjeću, a zimu će provesti sa šeširom na glavi i u "vojničkom" kaputu koji je nedavno kupio u vintage dućanu Ulični ormar.

Koliko pažnje posvećujete odijevanju?

- Važno mi je kako izgledam, jer se bavim poslom u kojem često ovisimo o prvom dojmu. O modi sam mnogo naučio od svojih kolega, pogotovo od Judite Franković Brdar, koja je po meni ikona stila. Ne mogu reći da danas znam sve, ali sam sve spremniji poigrati se i istraživati.

image
Glumac je stilske lekcije uvelike usvojio i od kolegice Judite Franković Brdar, koju smatra ikonom stila.
Marko Miscevic/Cropix

Kupujete li planski?

- Samo ono što mi je neophodno, a sve ostalo pronalazim "u hodu". Često naletim na sniženja, tako da za iznos koji sam namjeravao potrošiti kupim nerijetko i nekoliko komada. Volim i second hand jer se na takvim mjestima uvijek nađe kvalitetne i unikatne odjeće, a i retro štih mi je drag.

image
Petar često kupuje na sniženjima, a omiljene komade odjeće naslijedio je od ujaka.
Marko Miscevic/Cropix

Nosite li nešto iz obiteljskog "fundusa"?

- Neke od svojih najdražih komada naslijedio sam od ujaka: fantastičnu tirkiznu vjetrovku s jastučićima iz osamdesetih pankerskog stila i dvije svijetloplave košulje stare pedesetak godina. Dao sam im odrezati kragne jer su bile malo presvečane za moj ukus pa tako sad imaju "ruske" i idealne su za svaki dan.

image
Omiljeni modni dodaci su mu šalovi i šeširi, a zime provodi s onim kojeg je kupio u Pragu prije 15 godina. Klasični jesenski, smeđi šešir prava je modna točka na 'i'.
Marko Miscevic/Cropix

Koji su vaši omiljeni modni dodaci?

- Šalova imam za svako vrijeme i prigodu - malih, velikih, vunenih, svečanih i onih za ležerne kombinacije, većinom zemljanih tonova. Ljeti nosim slamnate šešire, a za jesen najviše volim svoj smeđi klasični koji sam donio s maturalca u Pragu prije petnaest godina. Još je u odličnom stanju, a kad jako zahladi, zamijenim ga šubarom koju sam kupio u jednom zagrebačkom second handu.

Čitajte i:

Misica koja je odbacila štikle: ‘Kondiciju održavam planinarenjem, a kuhinju zatvaram iza 19‘

Stilska priznanja zagrebačkog glazbenika: Ne fura modne dodatke, ali ne može bez jednog kul detalja

Glumac s manekenskim iskustvom: Loše raspoloženje ponekad popravim lijepom kombinacijom

Linker
18. travanj 2024 17:05