VEDRAN PETEH/ CROPIX
Brita Bobetić

Spojili smo modu i luksuzne automobile: Zagrepčanka nam otkriva sve tajne dobrog stila

Jesen je zakucala na vrata, ali visoke temperature babljeg ljeta dopustile su influencerici Briti Bobetić da uskoči u elegantan oldtimer i da nas uz laganu muziku, vjetar u kosi te hrabar i moćan stil odvede u neka davna vremena i otkrije nam tko su za nju moćne žene, kako je biti žena u autoindustriji koja je godinama bila rezervirana za muškarce i koja je njezina omiljena odjevna kombinacija.

Jesen je zakucala na vrata, ali visoke temperature babljeg ljeta dopustile su influencerici Briti Bobetić da uskoči u elegantan oldtimer i da nas uz laganu muziku, vjetar u kosi te hrabar i moćan stil odvede u neka davna vremena i otkrije nam tko su za nju moćne žene, kako je biti žena u autoindustriji koja je godinama bila rezervirana za muškarce i koja je njezina omiljena odjevna kombinacija.

Zagrepčanka Brita Bobetić godinama radi u autoindustriji, organizira evente, prodaje luksuzne automobile i bavi se društvenim mrežama. Ovo snimanje joj je, kaže, bilo ispunjenje snova jer spojila je svoje velike ljubavi - modu i automobile. Inače, u Briti čuče dvije osobe, a moćni Jaguar savršeno se uklopio u njezin privatni stil koji uključuje uglavnom kožnate jakne, haljine i mnogo nakita. Poslovno, Brita je gotovo uvijek u odijelima koje voli razigrati koloritom.

Kako je biti žena u svijetu automobila?

- Zanimljivo i dinamično, ali uz dobar tim koji radi u kolektivu uspjeh je zajamčen, a ja imam sreće da radim upravo u jednom takvom, koji se podržava i gura naprijed. No, smatram da je danas biti žena u bilo kojoj industriji izazovno. Ono što uvijek volim reći za ovaj moj svijet automobila je da imam najbolje suradnike - lijepi su i "šute" dok ih sam ne aktiviraš, a onda imaju najljepši zvuk na svijetu. Govorim o automobilima, naravno.

Koliko se vaš modni stil razlikuje na poslu i privatno?

- Poprilično se razlikuje, jer volim koketirati sa stilovima, pa ću tako za posao uvijek izabrati dobro krojeno odijelo i štikle, dok ću privatno s guštom uskočiti u široke traperice, kožnate jakne, cargo hlače i oversize sako u kombinaciji sa zanimljivom majicom.

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

Što za vas znači pojam "moćna žena"

- Mislim da smo sve mi žene moćne prije svega, nije nam bez razloga predodređena uloga majke, no smatram da je najmoćnija žena ona koja je zadovoljna i sretna sama sa sobom.

Tko najviše utječe na vaš stil?

- Sve oko mene, često inspiraciju nalazim u svojoj majci, prijateljicama ili društvenim mrežama. Rekla bih da stilom odajemo svoj karakter, odnosno da naš stil i je slika našeg karaktera, pa inspiraciju za odijevanje znam pronaći i u dubini svoje mašte.

Koja je vaša idealna modna kombinacija?

- Jako volim odijela, imam ih mnogo i kada ih nosim, osjećam se snažno i odlučno, općenito volim nositi setove istih dezena i boja. No, nema mi draže nego doći kući i odjenuti trenirku i tenisice. Dobra sam kombinacija poslovne žene i cure iz kvarta.

Kojih odjevnih predmeta imate najviše?

- Sakoa. Definitivno, imam ih u gotovo svim bojama i kada sam u trgovini, oči mi uvijek prvo bježe upravo na njih.

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

Najskuplji odjevni predmet koji imate...?

- Još nisam došla u godine kada sam spremna odvojiti veći iznos za jedan odjevni predmet. Kako se mnogo krećem po eventima, a imam i posao na koji odlazim svaki dan, i dalje sam onaj tip koji će kupiti više raznovrsne odjeće nego jedan komad. Svakako sam najviše izdvojila na kapute i čizme.

Najjeftiniji...?

- Majice. Stručnjak sam za majice na rasprodaji.

Gdje najradije šopingirate?

- Zara, Mango, Bershka, Stradivarius, HM.

Reagirate li impulzivno u šopingu ili promislite prije nego što nešto kupite?

- Ovisi o mom raspoloženju, više sam za online šoping nego odlazak u trgovinu. Imam malu taktiku kada je u pitanju online kupovina; natrpam košaricu najčešće previše, ne izvršim kupnju do kraja, već prespavam te se sljedeći dan vratim u košaricu i shvatim da mi se pola stvari ne sviđa, pa kupim samo ono što mi se stvarno svidjelo.

Čiji vas modni stil oduševljava?

- Prije svega volim stil moje majke, besprijekorna dama koja ne izlazi iz stana bez ruža na usnama. Od "IT" djevojaka jako volim stil Dore Predojević, Lidije Lešić i Jelene Perić.

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

Održava li automobil osobnost žene?

- Naravno, isto kao što naš stil odražava našu osobnost. No, kako vozite taj automobil odražava mnogo više od samog automobila.

Koje modne dodatke najviše volite?

- Nakit. Ne mogu živjeti bez nakita, imam ga jako puno i kada izađem zabunom iz stana bez naušnica i lančića, osjećam se golo.

Tko vam je omiljeni dizajner?

- Kristina Burja - Krie design, nekad imam osjećaj da su njeni komadi rađeni za mene, s obzirom na to kako se u njima osjećam i, ono najvažnije, materijali su uvjerljivo najudobniji za dugo nošenje.

Najdraža boja?

- Crvena. Ta boja je savršen odraz mog karaktera i osobnosti.

Što nikada ne biste odjenuli?

- Moje cure i ja imamo jednu poštapalicu s kojom se često šalimo, a kaže - sve se da isfurat‘, tako da sam ja jedna od onih koja smatra da nema toga što dobra kombinacije ne može iznijeti.

U čemu se osjećate najugodnije?

- U trenirci. Ta udobnost je nezamjenjiva.

Najstariji odjevni predmet koji čuvate?

- U ormaru imam jednu prastaru majicu, široku iz doba kada sam se bavila plesom. Sada u njoj spavam, podsjeća me na to prekrasno razdoblje života bez brige i pameti kada mi je ples bio sve na svijetu.

Koji miris volite?

- Baccarat Rouge 540 za noć i Son Venin 3007 za dan.

Kako se njegujete, s obzirom na to da imate besprijekorno lice?

- Za dobru kožu lica ipak je zaslužna genetika, nisam tip koji previše vodi brigu o kremama koje koristim. Volim se počastiti dobrim tretmanom, a trenutni favoriti koje koristim već neko vrijeme su LaPiel LAB Give Me Life krema za lice i Skin Augmenting Foundation - Instant Optimizer CC Cream umjesto pudera, dok lice čistim LaPiel balmom i Ziaja pjenom.

Što je najluđe što se nosili?

- Kupaći kostim u izlazak, ali sam ga dobro iskombinirala pa nitko nije primijetio da se radi o kupaćem kostimu.

Koliko pazite što unosite u sebe i koliko je unutarnje zadovoljstvo bitno za ženu?

- Ja sam najveći gurman na svijetu i sve bih dala da imam supermoć jesti sve, a ne debljati se, no, nažalost, ne živimo u crtiću, pa iz tog razloga i osobnog zadovoljstva pazim što unosim u organizam, trudim se hraniti se zdravo, a imam sreću što stvarno volim sve jesti. Smatram da je unutarnje zadovoljstvo izuzetno važno za svakog. Možemo biti sretni jedino onda kada smo zadovoljni, mislim da svi težimo upravo tome; unutarnjem miru, ispunjenosti i zadovoljstvu.

Što je za vas ženstvenost?

- Osjećaj koji žena ima ili nema, a može se prepoznati u iskrenom osmijehu, manirima i komunikaciji.

Linker
26. travanj 2024 14:12