Massimo Dutti
Nose se od jutra do mraka

Stavite ih na šoping listu! Vrijeme je za čizme od brušene kože

Uvijek su 'in', a jesen je njihovo doba - gležnjače i visoke čizme od brušene kože pristaju uz svaki outfit, a ove sezone može se birati između onih s visokom potpeticom, ravnih, nabranih, kaubojskih...

Street style zvijezde, ali i poznate glumice i pjevačice, obožavaju ove čizme - američka manekenka Gigi Hadid (22) ne izlazi iz onih s potpisom dizajnera cipela Stuarta Weitzmana. Upravo su čizme preko koljena od brušene kože bile hit prošle jeseni, a nosit će se i ove. No, uz one s visokom potpeticom u ponudi high street dućana mogu se pronaći i ravne ili one s modernom blok petom. Također, dućani su prepuni i visokih čizama s nabranom sarom, u stilu 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, ali i gležnjača u kaubojskom stilu. Krase ih i zanimljive potpetice, no postoji jedan problem: iako ih je lako navući i iskombinirati s bilo kojim outfitom, bilo da se radi o poslovnom ili o onom za večernji izlazak, ove stajliš čizme lako se unište - pogotovo u dodiru s kišom koja je neizbježna u rujnu.

Model Gigi Hadid leaves her apartment in New York City, New York wearing a pinstriped shirt dress and knee high boots on September 5, 2016.
<P>
Pictured: Gigi Hadid
<B>Ref: SPL1345859  050916  </B><BR/>
Picture by: Christopher Peterson/Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Christopher Peterson/Splash News

Zato osim komada od brušene kože, na šoping listu treba staviti i dva korisna alata s kojima će omiljene čizmice izgledati kao nove, iako su prošle kilometre i kilometre. Čišćenje čizama od brušene kože je zahtjevno - mora ih se čistiti posebnom četkicom i to dugačkim potezima u smjeru tkanine, a prilikom toga treba ih napuniti novinskim papirom kako bi zadržale svoj oblik. Nakon što ih se prođe s četkicom, samo ih treba obrisati s čistim ručnikom, bez korištenja vode ili sredstava za čišćenje. Ako se na njima nalaze mrlje od vode, otkloniti se mogu gumicom za brušenu kožu, a one tvrdokornije, poput mrlji od vina, nestat će ako se s krpicom natopljenom octom nježno prijeđe preko zahvaćenih dijelova.

U nastavku pogledajte najljepše čizme iz ponude high street dućana u kojima možete provesti čitavu jesen.

otherstories.com
&Other Stories (155 dolara)

zara.com
Zara (599,90 kn)

massimodutti.com
Massimo Dutti (949 kn)

hm.com
H&M (99 eur)

topshop.com
Top Shop (45 funti)

hm.com
H&M (59,99 eur)

mango.com
Mango (349,90 kn)

stradivarius.com
Stradivarius (349,90 kn)

massimodutti.com
Massimo Dutti (1995 kn)

Linker
15. travanj 2024 22:52