‘Radna odjeća‘

Stilske igre u uredu mogu početi: Ovo su stajlinzi koje ćemo nositi ove sezone

Želite li izbjeći sterilnost poslovnih modnih kombinacija, stroge komade pomiješajte sa ženstvenima te im dodajte zanimljivi stilski začin, poput šilterice ili upečatljivog nakita.

Bez obzira radite li u ležernom coworking prostoru ili u pravom korporativnom okruženju, nije jednostavno transformirati osobni odjevni stil u poslovni. “Radna” odjeća mora zadovoljiti nekoliko praktičnih zadataka: biti usklađena s uredskim pravilima odijevanja, biti prikladna za boravak u uredima s klima-uređajima te biti udobna za putovanje na posao - jednako za one koji dolaze javnim prijevozom, kao i za one koji putuju osobnim automobilima.

image

Iz kolekcije kuće Nina Ricci, jesen/zima 2022./2023.

NINA RICCI VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
image

Nensi Dojaka kolekcija jesen/zima 2022./2023. predstavljena u Londonu

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nekih dana se mora doći na posao pomnije dotjeran zbog poslovne prezentacije ili sastanka sa suradnicima, dok se pak u neke dane odlazi nakon posla na koncert, izložbu ili večeru s ljubavnim partnerom, što se također mora uzeti u obzir prilikom biranja odjeće. Stoga vam predlažemo nekoliko “trikova” koji će vam olakšati kombiniranje i skratiti vrijeme potrebno da ujutro odlučite što ćete odjenuti. A riječ je o odijelu koje je najbolje kupiti u nekoj boji koja pristaje “uz sve” - bež, tamnoplavoj ili sivoj.

image

Hlače Massimo Dutti, 649 kn.

PRESS
image

Sako Massimo Dutti, 1399 kn.

PRESS

Osim što je i dalje hit sezone - i to modeli komotnog, oversized kroja - imat ćete komad koji se u različitim varijantama može nositi cijeli radni tjedan: jedan dan u kompletu s bluzom atraktivnog uzorka, drugi dan umjesto hlača odjenite elegantnu suknju, a treći haljinu ili kožnate hlače. Inače je prava, odnosno umjetna koža veliki jesenski hit pa svakako nabavite sako te hlače ili suknju.

image

Kolekcija Balmain za jesen i zimu.

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Ti komadi daju dozu suvremenosti u klasične poslovne kombinacije, a kako ne biste izgledali previše ekstravagantno, kombinirajte ih s bluzama i košuljama od ženstvenih i luksuznih materijala kao što je saten.

image

Kožnate hlače H&M, 249 eura.

PRESS
image

Satenska košulja Zara, 229,90 kn.

PRESS

Birajte paletu pastelnih tonova koja će vam dati nježan izgled, a tko voli uzorke, neka bira trendovske geometrijske, nadahnute motivima popularnima u 70-ima. Printevi u tom stilu izgledaju atraktivno, a nenametljivo.

image

Haljina od viskoze Massimo Dutti, 949 kn.

PRESS

Takav dojam imaju i sitno karirani te sitno prugasti uzorci koji su također u trendu. Kad je riječ o modnim dodacima, birajte one klasičnog oblika “s pomakom”.

image

Kožnate mokasinke Tamaris, Rodea, 699 kn.

PRESS
image

Kožnata torba Coccinelle, 3720 kn.

PRESS
image

Torba Zara, 199,90 kn.

PRESS

Primjerice, mokasinke s robusnim potplatima, salonke od metalik kože te torbe geometrijskog oblika i kratkih ručki koje se nose u ruci.

Linker
17. travanj 2024 17:26