Streetstyle Paris

 LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
Modni trendovi 2023.

Što smo najviše nosili? Jedan luksuzni brend je na tronu, a Sambice su najpopularnije tenisice

Svjetski luksuzni brend koji se i dalje nalazi na prvom mjestu kada je riječ o popularnosti u svijetu mode jest Miu Miu, a studija pokazuje kako je njihova popularnost narasla za čak 39 posto u usporedbi s 2022. godinom.

Svjetski luksuzni brend koji se i dalje nalazi na prvom mjestu kada je riječ o popularnosti u svijetu mode jest Miu Miu, a studija pokazuje kako je njihova popularnost narasla za čak 39 posto u usporedbi s 2022. godinom.

S obzirom na to da se godina polako približava svome kraju, odlučili smo se prisjetiti najvećih modnih trendova koju su vladali posljednjih 12 mjeseci. Ako možemo suditi prema velikom istraživanju koje je proveo Lyst, godinu na izmaku je obilježilo nekoliko brendova koji su privukli pozornost svojim zanimljivim i inovativnim dizajnom. Brend koji se i dalje nalazi na prvom mjestu kada je riječ o popularnosti u svijetu mode jest Miu Miu, a studija pokazuje kako je njihova popularnost narasla za 39 posto u usporedbi s 2022. godinom.

Odlična kombinacija razigranosti, ženstvenosti i inovativnog dizajna stavila je ovaj brend na vrh liste modnih brendova, a što se tiče njihovih najtraženijih proizvoda, dominiraju topli kardigani od kašmira. Naime, upravo je to jedan od ‘must have‘ proizvoda nakon što je debitirao na modnoj pisti u travnju ove godine, a za njima su tu i satenske balerinke te takozvane ‘‘hot pants‘‘ koje su istovremeno proglašene najvećim trendom 2023. godine.

Riječ je o hlačicama koje su zapravo nalik donjem rublju. Nakon što je Emma Corrin prva prošetala modnom pistom u takvom Miu Miu modelu vrijednom preko pet tisuća dolara, potražnja za brendom porasla je za rekordnih 257 posto. Ovaj trend također furaju mnoge trendseterice i it djevojke poput Belle Hadid, Rihanne, Kendall Jenner te Hailey Bieber.

image

Hailey Bieber jedna je od it djevojaka koje obožavaju hot pants trend

LONDON ENTERTAINMENT/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA LONDON ENTERTAINMENT/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Kada je riječ o tenisicama, ni tu nas rezultati istraživanja nisu previše iznenadili. Najpopularnije tenisice 2023. godine bile su Sambice, legendarni model iz Adidasove radionice koje su ove sezone postale predmetom žudnje mnogobrojnih fashionistica. Ove su kultne tenisice ime dobile povodom Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu 1950. godine.

image

Samba tenisice proglašene su najpopularnijim modelom tenisica za ovu godinu

SARAH TREACHER LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Da je uloga društvenih mreža uistinu presudna kada je riječ o modnim trendovima, pokazuje i potražnja za torbama. Naime, istraživanje je pokazalo kako je najpopularnija torbica ove godine UNIQLO torba, a ovaj minimalistički komad u obliku polumjeseca proglašen je it modnim dodatkom godine. Ono što je najbolja vijest od svih je činjenica da se zapravo radi o torbi koja se prodaje po pristupačnoj cijeni od samo 16 eura.

S obzirom na to da je svaka godina obilježena novitetima koje modni entuzijasti vjerno slijede, osim odjeće i modnih dodataka, tu je, naravno, i nakit. Kada je riječ o nakitu, ove se godine naročito istaknuo trend ‘‘mixed metals‘‘. Radi se o trendu koji uključuje nošenje nakita različitih vrsta i boja metala, a postao je popularan krajem ove godine.

Linker
26. travanj 2024 17:00