Praktična vojvotkinja

Svi pričaju o cipelama Kate Middleton: Kraljica Elizabeta nije bila sretna što ih vojvotkinja nosi, a Williamu su neodoljive

Iako bi mnogi najveći kreatori bili presretni da joj mogu osobno dizajnirati ljetne cipele, vojvotkinja od Cambridgea naprosto obožava špagerice, a najdraži brend joj je Castaner.

Ako je nešto konstanta u ljetnom ormaru vojvotkinje od Cambridgea onda su to espadrile na putu petu španjolskog brenda Castaner. Otkako se udala za princa Williama, Kate Middleton svako ljeto provodi u njoj omiljenom modelu cipela pa je tako i tijekom nedavnog ležernog druženja s lokalnim stanovništvom u Cambridgeshireu, u istim espadrilama Castaner napucavala loptu, što su zabilježili svi svjetski mediji.

image

Jedan od razloga zašto Kate voli ovaj brend je i taj što većina njihovih modela ne otkriva nožne prste, a to je jedno od modnih pravila u Buckinghamskoj palači.

PROFIMEDIA

Dakako, modni autoriteti ponovno su primjetili da vojvotkinja na nogama ima njoj omiljene espadrile na punu petu koje toliko voli da oko njih već postoje određene legende. Prema jednoj od njih, kraljica Elizabeta je bila jako nezadovoljna Kateinim izborom espadrila jer ne podnosi cipele na punu petu, a prema drugoj Williamu je njegova supruga u njima neodoljiva te joj je samo stoga kraljica progledala kroz prste.

Kako bilo, britanski puk oduševljen je Kateinom odanošću ovim ljetnim cipelama jer je riječ o brendu koji je udoban, praktičan i nije preskup.

image

Kate Middleton

PAUL EDWARDS/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Model "Carina" s punom petom koji je Kate najčešće nosi, na stranici Net A Porter dostupan je po cijeni od oko 800 kuna, a neki drugi modeli mogu se naći i za još manji iznos.

Inače, ove espadrile na petu najprepoznatljiviji su model obuće brenda Castañer koji je osnovan 20-tih godina prošlog stoljeća, a pola stoljeća kasnije sličan su model osmislili za modnog diva Yves Saint Laurenta.

image

Vojvotkinja je poznata po tome što voli vrtoglavo visoke štikle.

SOPA IMAGES LIMITED/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Kateinim izborom espadrila, čija je potpetica visoka otprilike 10 centimetara, zadovoljan je i britanski dizajner cipela Rupert Sanderson koji je nedavno izjavio da je upravo ta brojka deset glavni razlog zbog kojih vojvotkinja uvijek izgleda besprijekorno.

"Njezina je omiljena visina potpetica 10 centimetara. One su razlog zbog kojeg se pretvara u božicu. Kad odbaci udobnu obuću za privatne prilike, zaposlena majka troje djece postaje jedna od najfotografiranijih i najglamuroznijih žena svijeta. Razliku čini tih deset centimetara potpetica," ustvrdio je dizajner.

Čitajte i: TAJNA JE U DESET CENTIMETARA: ZBOG OVOG DETALJA KATE MIDDLETON UVIJEK IZGLEDA SAVRŠENO

Linker
14. travanj 2024 11:16