Zablistala

Tajna kostima: Mary J. Blige zablistala poput divlje mačke u kompletu poznatog dizajnera

Glazbenica je odjenula posebno izrađen komplet, visoke čizme i šešir izrađene od istog materijala, a potpisuje ih Peter Dundas.

Za glazbenike svjetskog kalibra malo je pozornica koje su važnije od one na poluvremenu Super Bowla. Jedno od najvećih sportskih događaja u Americi iz godine u godinu okuplja najznačajnija imena iz svijeta showbusinessa koji svojim nevjerojatnim nastupima zabavljaju publiku tijekom poluvremena.

Započelo je s povijesnim solo nastupima Madonne, Beyoncé ili Princea, a posljednjih je godina postalo posebno atraktivno na istu pozornicu okupiti više zvijezda. Ove je godine kraljica hip-hopa i soula Mary J. Blige zablistala kao jedina žena među uistinu zvjezdanom ekipom koju su činili - Snoop Dogg, Kendrick Lemar, Eminem i Dr. Dre. Također, unijela je i dašak ženstvenosti u ovogodišnji spektakl.

image

Mary J. Blige bila je jedina žena među glazbenicima ove godine.

AFP/PROFIMEDIA

Za ovaj jedinstveni nastup glazbenica je odjenula posebno izrađen komplet, visoke čizme i šešir izrađene od istog materijala, a potpisuje ih Peter Dundas. Kombinaciju su osmislili modni dizajner Dundas i stilist pjevačice Jason Rembert.

Čitajte i: Najbolji Super Bowl nastup ikad oduševio gledatelje, pogledajte legendarne hip hop uspješnice

Body koji je izgledao kao da se sastoji iz dva dijela - od kratkog topa i hlačica povezanih vezicom - na bijeloj podlozi ispunjenih zrcalima laserski izrezanim tako da imitiraju životinjski uzorak.

image

Kostim potpisuje Peter Dundas.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Posebna umjetnica

"Mary vas dira u srce, u svojim tekstovima može obuhvatiti toliko toga, a zatim ih otpjeva s nevjerojatnom strašću. Htio sam kreirati nešto što može odraziti njen stav i odraziti njene talente i u čemu će se osjećati najbolje", kazao je Dundas za Vogue. Dizajner koji je rođen u norveškoj, a živi u SAD-u ovo nije prvi rad za Super Bowl, kreirao je kostime za Shakiru kada je nastupala rame uz rame s Jennifer Lopez 2020.

"Sa zvijezdama, pogotovo ikonama poput Mary, razmišljam o njihovom potpisu. Kad radim naručene komade za njih to je slično kao da sam kreativan direktor u luksuznoj kući u kojoj trebate shvatiti postojeći DNA, prije nego uistinu možete početi. Ovo je Mary kroz Dundasovu leću", objasnio je.

image

U kostimu koji podsjeća na sniježnog leoparda mogla se nesmetano kretati.

AFP/PROFIMEDIA

Osim samog izgleda ovakve prigode zahtijevaju da kostim bude primjeren i za žustri nastup. "Mary se mnogo kreće, a njeni pokreti su impulzivni", kazao je. Ideja je bila da Mary podsjeća na snježnog leoparda, kako bi naglasili dramatičnu notu.

Linker
20. travanj 2024 03:19