Kolekcija za jesen/zimu 2017. američkog dizajnera Michaela Korsa
 Getty Images
Od 9 do 5

Uredska posla: 7 poslovnih torbi i odjeća koja im savršeno pristaje

Garderoba zaposlene žene kombinacija je klasičnih i sportskih komada te glamuroznih detalja, zbog čega je privlačna i djevojkama koje karijera tek očekuje.

Premda su u poslovnom odijevanju pravila ‘zacementirana’, to ne znači da se iz sezone u sezonu nose identične kombinacije. Baš suprotno - čini se da zabrane poput one o pokazivanju pazuha i nožnih prstiju pridonose maštovitosti ideja u dizajniranju klasičnih odjevnih predmeta.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 15:  Models walk the runway during the Michael Kors Collection Fall 2017 runway show at Spring Studios on February 15, 2017 in New York City.  (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images)
Getty Images
Kolekcija za jesen/zimu 2017. američkog dizajnera Michaela Korsa

Primjer je jesenska kolekcija Michaela Korsa u kojoj se 59-godišnji američki kreator poigrao dužinama, volumenima i proporcijama, a dozu šika postigao je uključivanjem sportskih komada. Pritom je pokazao i svu suptilnost spoja ‘ozbiljnih’ boja - sive, smeđe i tamnoplave. Kad se tome pridodaju torbe i cipele metalik sjaja, šarene marame i upadljiv nakit, poslovna garderoba izlazi iz pukih uredskih okvira.

Hlače na crtu

Muški komad garderobe izrazito je feminiziran: kroj ističe struk i bokove, a ženstvenosti pridonose i ukrasni detalji poput vezica i paspula.

Hlače (Mango, 349 kn)

Cipele četvrtastih potpetica

Ovakvi su modeli vrlo stabilni, a za razliku od štikli koje naglašavaju seksepil, djeluju decentno i elegantno. I svejedno upadaju u oči - jer su izrađeni od baršuna i metalik te lakirane kože, i ukrašeni kopčom.

Kožnati model Tosca Blu (Karla, 1350 kn)

Uska suknja

Midi dužine s prorezima, istovremeno je elegantna i izazovna, a nosi se uz duže sakoe i maksi ogrtače.

Kombinacija vune i viskoze (850 kn, Liu Jo)

Bijela košulja

Sa širokim manžetama i ovratnikom špičastih vrhova naglašeno je strogog kroja pa se stoga i nosi zakopčana ‘do grla.

Košulja Ichi (Kruna Mode, 349 kn)

Marame

Zgodan detalj koji će dati dozu šarenila uredskom outfitu, a osim oko vrata, marama nosi se zavezana u mašnu oko ručke torbe.

Marama (49,90 kn, Bershka)

Poslovne torbe

Strogi oblik i kratka ručka poručuju da se stvari čvrsto drže ‘pod kontrolom’, a slikoviti vez, jarka boja i hi-tech materijal - da je riječ o osobi otvorenoj za sve opcije. U nastavku pogledajte 5 modela koje je pronašla naša stilistica Ivana Pavić.

177 kn, Carpisa

199 kn, Deichmann

3900 kn, Croata

149,90 kn, Stradivarius

328 eura, Twinset

129,90 kn, Mango

195 eur, Max and Co.

Linker
17. travanj 2024 10:30