Žene na istoj valnoj duljini

Veliki uspjeh sestara Šopar: Paška čipka krasi uho američke influencerice

Helena Šopar Zadro i influencerica Amra Beganovich upoznale su se kroz poslovnu suradnju, iz čega se rodilo dugogodišnje prijateljstvo kojem nije naštetila ni razdvojenost na dva kontinenta.

U vrijeme kad se mnogi zbog pandemije boje putovanja i nemaju inspiracije za stvaranje, manekenku i dizajnericu Helenu Šopar Zadro (35) i njenu sestru Tamaru Rebić (34) ove je zime zapljusnuo val kreativnosti. Tako snažno da su snimanje ljetne kampanje svoje modne marke Sopar odradile na sunčanim plažama Miamija, a glavna im je zvijezda bila Sarajka Amra Beganovich (37). Rodni grad je zbog rata napustila kao 10-godišnjakinja i u Americi postala uspješna poslovna žena te jedna od najpoznatijih influencerica.

image
Snimanje nove kolekcije nakita modne kuće Sopar na plaži u Miamiju.
HELENA SOPAR ZADRO/AMRA BEGANOVICH

U 27. godini je sa sestrom Elmom (35) pokrenula lifestyle blog i Instagram profil (imaju više od dva milijuna pratitelja), a prva klijentica bila im je Paris Hilton, koja je tada lansirala liniju odjeće i poželjela da je djevojke predstave. Ubrzo su stekle dovoljno znanja i hrabrosti da u New Yorku osnuju agenciju za digitalni marketing A&E, koju je Forbes lani proglasio ‘epicentrom utjecaja u Americi’.

Čitajte i: Fotografkinja, model i stilist u jednom! Kampanja kao self portret Helene Šopar Zadro

Prijateljstvo preko pola svijeta

Helena Šopar Zadro kaže da je snažna i uspješna poslovna žena poput Amre pravi izbor za predstavljanje kolekcije koja odiše slobodom i optimizmom te poziva da izađemo iz trenirki i vratimo se ženstvenim kreacijama. I, naravno, prezentira je i kupcima izvan granica Hrvatske.

image
Glavna zvijezda kampanje je Sarajka Amra Beganovich.
HELENA SOPAR ZADRO/AMRA BEGANOVICH

- Helenu poznajem osam godina. Susrele smo se slučajno u Londonu dok sam još pisala lifestyle blog. Pristala mi je dati intervju i tada me oduševila njena poniznost i kreativnost pa smo postale prijateljice. Helena razumije da je stil bezvremenski, a moda usredotočena samo na trendove - objašnjava Amra kako su se ona i Helena, iako žive na različitim kontinentima, našle na istoj valnoj duljini. I zajednički odradile kampanju u kojoj su bile i modeli, i fotografkinje, i vizažistice, i frizerke.

Linker
18. travanj 2024 23:35