Za otkačenu zimu

Vještice sa stilom: Kopirajte začarani look Anne Hathaway komadima iz naših dućana

NE TREBAJU VAM POSEBNE MOĆI ZA KOPIRANJE ODJEVNOG IMIDŽA ANNE HATHAWAY U FILMU ‘VJEŠTICE ROALDA DAHLA’: VAMP KOMADI NALAZE SE I U AKTUALNIM KOLEKCIJAMA.

Za razliku od vještica iz većine bajki koje su predstavljene kao starice u dronjcima, vještica Roalda Dahla iz istoimene komedije Roberta Zemeckisa (igra u domaćim kinima) izgleda poput top-modela u dizajnerskoj odjeći.

Tumači je holivudska glumica Anne Hathaway (38) za koju je kostimografkinja Joanna Johnston osmislila desetak elegantnih, strukiranih i pripijenih kostima, atraktivne šešire, salonke šiljatih vrhova te nekoliko pari satenskih i kožnatih rukavica s kojima Glavna vještica skriva kandže.

Predložak za kreiranje bili su joj modni časopisi iz 60-ih godina prošlog stoljeća u koje je smještena radnja filma, i to ne samo oni američki i zapadnoeuropski. U filmu je, naime, prikazana vještičja konvencija s uzvanicama iz svih krajeva svijeta pa je Joanna morala istražiti kako su se ondašnji modni trendovi reflektirali na odijevanje žena, primjerice, i u Kini i Keniji.

A krajnji rezultat djeluje nevjerojatno suvremeno - što ne čudi jer stil 60-ih je u trendu. Stoga sve one koje nakon gledanja filma požele biti "opasno" elegantne kao i Anne Hathaway, ne bi trebale imati problema pronaći slične komade u ponudi trgovina.

Crna haljina s volanima, ELFS, 1600 kuna

image
Haljina ELFS
DANIJEL GALIC

Dugačke sive rukavice, Mango, 129,90 kuna

image
Rukavice Mango
MANGO

Majica s naboranim rukavima, Zara, 229,90 kuna

image
Majica Zara
ZARA

Štikle od čipke brenda Aquazzura, Re Artu, 4.300 kuna

image
Cipele Aquazzura
AQUAZZURA

Linker
19. travanj 2024 01:09