JUSTIN TALLIS AFP
luda moda

WOW haljina: Sve kombinacije ostale u sjeni haljine optočene noževima

Haljina inspirirana Ivanom Orleanskom bila je pravi hit na crvenom tepihu u Londonu, a modni kritičari nazvali su glumičin modni istup potentnim i poetičnim.

Haljina inspirirana Ivanom Orleanskom bila je pravi hit na crvenom tepihu u Londonu, a modni kritičari nazvali su glumičin modni istup potentnim i poetičnim.

Film ‘‘Barbie‘‘ o najpoznatijoj lutki na svijetu, svoje protagoniste seli iz dana u dan u druge zemlje i gradove, a svaka premijera i crveni tepih prilika su da se glumci i uzvanici poigraju s maštovitim kreacijama - onakvima kakve bi nosila upravo lutkica Barbie. Ovih dana održana je i londonska premijera, a među najluđim kreacijama istakla se ona glumice Hari Nef koja je potpuno izignorirala ružičastu boju kao ‘must have‘ i odjenula je – crnu, gotičku opravu oblijepljenu noževima iz jedaćeg pribora. Haljina "Joan‘s Knives" kreacija je tursko-britanske dizajnerice Dilare Fındıkoğlu, koju je predstavila tijekom Tjedna mode u Londonu u veljači, ali nitko je do sada nije nosio na crvenom tepihu.

image

Kreacija Dilare Fındıkoğlu iz kolekcije - Not a Man’s Territory

AFP

Sve dok se glumica Hari Nef nije odlučila svima dati kontru i umjesto ljupkih haljinica na premijeru odjenuti onu koja nosi jaku poruku. Naime, kako je objasnila dizajnerica, haljina je inspirirana pričom o Ivani Orleanskoj kojoj se sudilo za nekoliko navodnih zločina, uključujući i to što se odijevala kao muškarac. “U mojoj priči vratila se iz svog pepela, nosi ono što želi, oklop koji je napravila s viktorijanskim noževima.” Haljina je dio kolekcije inspirirane ženama koje vraćaju kontrolu nad vlastitim tijelima, inspirirane prosvjedima Mahse Amini u Iranu, negodovanje prema kontroverznom biografskom filmu o Marilyn Monroe i opći osjećaj da svijet ukida prava žena na vlastitu osobnost. Prikladno, kolekcija je nazvana “Not a Man’s Territory”.

Linker
30. travanj 2024 05:20