XXL torbe naslovna

 FRANCESCA BABBI/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
Smjena trendova

XXL torbe zavladale su zagrebačkim i pariškim ulicama: Donosimo prijedloge za svaki budžet

Mikro i mini torbe polako gube bitku - na street style scenu ušli su predimenzionirani modeli u koje zapravo možemo pospremiti nešto.

Mikro i mini torbe polako gube bitku - na street style scenu ušli su predimenzionirani modeli u koje zapravo možemo pospremiti nešto.

Malene torbe presladak su dodatak, ali za večernje izlaske. U dnevnoj su modi, za većinu žena, ipak potpuno nepraktične pa izuzev estetske funkcije nadopune odjevne kombinacije nemaju pretjeranu svrhu. Stoga i ne čudi da je povratak velikih dimenzija dočekan s apsolutnim oduševljenjem te da su, već početkom jeseni, s popisa trendova na portalima i u magazinima prešle na ulice europske modne prijestolnice i naše metropole.

Iako je najavljivano da će odbacivanje mikro torbica označiti prelazak u drugi ekstrem - komično velikih XXL torbi, ulična moda je pokazala da će ovaj trend ipak, barem na neko vrijeme, biti preskočen. Točnije, pokazala je da će gradskim ulicama za sad zavladati samo torbe većih dimenzija. Kako se trenutno može vidjeti, baš svaki veći model pronašao je svoje mjesto u rukama stylish žena. Od poslovnih tote varijanti preko interesantnih baggy opcija sve do shopperica baš svaka je jednako poželjna.

image

Zagreb street style/Saint Laurent;Farfetch (3900 €)/Arket (89 €)/Pariz street style

JOSIP MOLER/CROPIX/PRESS/FRANCESCA BABBI/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Ponuda high street trgovina, ali i velikih modnih brendova izvrsno prati potražnju, tako da trenutno gotovo da i nema trgovine (bila ona internetska ili fizička) koja u ponudi nema odgovor u vidu svoje vizije savršene velike torbe. Međutim, zanimljivo je to da se u većini gotovo čitava ponuda bazira na neutralnim nijansama. I to je sasvim u redu kad u obzir uzmemo činjenicu da će većina žena radije posezati za crnom, smeđom ili bež nijansom u hladnim mjesecima.

image

Pariz street style/Stella McCartney;Net-a-Porter (825 €)/Aldo (85 €)/Zagreb street style

VALENTINA VALDINOCI/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT/PRESS/JOSIP MOLER/CROPIX

No crpite li modnu inspiraciju od slavnih dama poput Rihanne koja je nedavno uhvaćena kako odlazi na večeru s predimenzioniranom Bottega Veneta torbom u bordo boji, možda biste mogli ostati razočarani ponudom cjenovno pristupačnijih modnih marki. Pratite li pak modne influencerice ili inspiraciju dobivate od žena koje srećete na ulicama svoga grada, ponuda će itekako zadovoljiti vaše želje za praktičnom torbom u klasičnoj nijansi koju ćete s lakoćom spajati s većinom odjevnih komada koji se već nalaze u vašoj garderobi.

image

Pariz street style/H&M (29,99 €)/COS (290 €)/Nataša Janjić Medančić

FRANCESCA BABBI/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT/PRESS/JOSIP MOLER/CROPIX

Crna kao najsigurnija opcija koja svoj par pronalazi u gotovo svakoj nijansi na spektru najzastupljenija je opcija, ali u stopu je slijede topli smeđi tonovi koji su i najavljivani kao jedni od ključnih za ovu jesensku sezonu. Naravno, prisutni su i uvijek poželjni off white i bež tonovi čija svjetlina dolazi kao izvrstan kontrast tamnim odjevnim kombinacijama za kojima redovito posežemo čim se sunce sakrije i zavladaju hladnije temperature.

image

Pariz street style/Zara (35,95 €)/Mango (49,99 €)/Antonija Ćosić

FRANCESCA BABBI/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT/PRESS/JOSIP MOLER/CROPIX
Linker
26. travanj 2024 14:36