DOMAĆA MODNA SCENA

Zadranka Silva Zrnić pokrenula je brend namijenjen djeci i mamama

Zadranka Silva Zrnić pokrenula je Minorenni, brend namijenjen djeci i mamama, poseban po tome što su sve kreacije multifunkcionalne te izrađene od prirodnih materijala.

Otkako je rodila prvi put prije šesnaest godina, Zadranka Silva Zrnić (36) trudila se pronaći kvalitetnu odjeću za svog sina - po mogućnosti hrvatske proizvodnje - no nigdje je nije nalazila. Sve što je uspjela pronaći bilo bi dizajnom zastarjelo ili prilično nekvalitetno, pa je za vrijeme trudnoće s trećim djetetom, djevojčicom Emmom, prije pet godina, čvrsto odlučila da će to promijeniti. Ne samo za sebe nego i za sve druge majke koje razmišljaju kao ona. "Dugo je u meni tinjala ideja o vlastitom modnom brendu za djecu, no uvijek je nešto drugo bilo prioritet. Živjela sam u Londonu i Rimu, rodila troje djece, magistrirala diplomaciju i međunarodne odnose, doškolovala se za dizajnericu unutarnjeg uređenja i nikako nisam pronalazila vrijeme da se tome posvetim. Nisam htjela raditi ništa na brzinu i da nisam sto posto zadovoljna i tek u pandemiji, dok su svi mirovali, ja sam se primila posla i učenja. Upisala sam Školu krojenja i šivanja kod poznate zadarske dizajnerice Elle Dušević čije sam kreacije nosila dok sam se bavila manekenstvom. Ona mi je dala prvotno znanje, a ja sam se potom bacila u potragu za kvalitetnim materijalima u Italiji".

image

Otkako je rodila prvi put prije šesnaest godina, Zadranka Silva Zrnić se trudila pronaći kvalitetnu odjeću za svog sina

SANJA JAGATIĆ

Po karakteru perfekcionistica, Silva je dugo tražila materijal koji će joj odgovarati i naposljetku ga je pronašla u lanu. Odmah u startu željela je svoj brend Minorenni - što na talijanskom znači "maloljetnici" - proširiti i na odjeću za majke. "Obožavam ljeti biti u lanenim oversized košuljama i odgovarajućim hlačicama. Zato sam za sve majke napravila četiri takva seta koji se mogu nositi od jutra do mraka. Bijeli, crni, plavi i bež s prugama pristaju svakoj ženi. Po danu ih nosim na japanke, navečer nabacim malo nakita i sandale i spremna sam za večernji izlazak. Znam da su majke uvijek prepune obveza pa sam željela napraviti jedan komplet u kojem će uvijek izgledati savršeno dotjerane i koji će funkcionirati dobro i za pet, deset godina. Svi setovi su bezvremenski", govori Silva, koja je odlučila u svom brendu koristiti samo nekoliko boja: bijelu, crnu, svijetloplavu, ružičastu i bež, odnosno neutralne nijanse koje odgovaraju svim stilovima. Svi se modeli izrađuju u Zadru.

image

Dizajnerica Silva Zrnić ima uz sina, i dvije djevojčice

SANJA JAGATIĆ

"Dječja roba je mekana, prozračna i kvalitetna. Imamo u ponudi haljinice, košulje, hlačice, sve što mališane neće sputavati u radoznaloj igri i upoznavanju svijeta oko njih", kaže dizajnerica. Silva je doskočila i najvećem problemu svih roditelja barem što se tiče odjeće - što učiniti kad je djeca prerastu. "Slobodno je mogu meni vratiti i ja ću od toga napraviti nešto novo", odgovara Silva. Trend održive mode i samim time zaštite okoliša nešto je na što dizajnerica u svom brendu Minorenni obraća posebnu pažnju. "Želim da se komadi iz moje kolekcije nose godinama i da se nasljeđuju, no ako netko želi novu odjeću jer ju je dijete preraslo, može nam vratiti staru i mi ćemo mu dati popust za neki novi odjevni predmet", kaže dizajnerica, dodajući da joj je u planu i zimska kolekcija koju za sada testira s prijateljicama. Sive oversized trenirke sigurno će oduševiti sve ljubiteljice udobne odjeće. "Napravila sam istovjetne trenirke za majke i djecu. U sivoj boji, zasad, no sigurno će ih biti i u drugim. Moju kolekciju biraju žene koje imaju izgrađen stil i koje ne kupuju mnogo, već se baziraju na nekoliko komada koji se mogu uklopiti u svaku kombinaciju, definitivno ljubitelji ‘spore mode‘", pojašnjava Silva. U budućnosti namjerava otvoriti showroom u Zagrebu ili Zadru, ali za sada želi da njezina odjeća dopre do djece iz svakog kutka svijeta.

Linker
25. travanj 2024 08:41