Vladimira Spindler
Anamarija Marković

Zagrebačka balerina otkriva nam svoje modne favorite: 'Posebno sam slaba na jedan komad'

Zagrebačka balerina Anamarija Marković (19), pobjednica Međunarodnog plesnog natjecanja "Hellas" u Ateni u kategoriji profesionalnih baletnih plesača, sve je podredila zahtjevnoj karijeri, pa i svoj odjevni stil, koji opisuje kao nepretencioznu ležernu eleganciju.

- Većinu vremena sam u trapericama i majicama, ljeti pak u haljinama s cvjetnim uzorkom, kombinezonima i kratkim hlačama. Kako u baletu stopala najviše pate, uglavnom ne izlazim iz tenisica - ružičastih ili bijelih starki ili Adidasovih i Nikeovih sportskih modela - kaže solistica Baleta zagrebačkog HNK, koja uoči odlaska na ljetovanje na Pag otkriva svoje stilske favorite.

NARANČASTA SUKNJA ZA SVE PRILIKE

Jarke boje nisu moj odabir, no osvojila me narančasta suknja koju sam kupila prošlog ljeta, i sigurno ću je nositi još godinama - i u ljetnim i u zimskim kombinacijama.

STRAST PREMA HALJINAMA

Nisam šopingholičarka, ali kao svaka djevojka, volim si priuštiti lijepu odjeću, ne nužno skupu, po mogućnosti od kvalitetnog materijala. Obično kupujem u Mangu, Bershki i H&M-u, a posebno sam slaba na haljine, njih je najviše u mojem ormaru. Imam svakakve modele - dugačke, kratke, s bretelama, elegantne, lepršave, sportske...

TRIKOI U BOJAMA I ČIPKA ZA POSEBNE PRILIKE

Obožavam ružičastu i plavu boju tako da imam tri plava i četiri ružičasta baletna dresa. I najdraža haljina, koju sam nosila kad sam lani maturirala na Baletnoj akademiji Agrippine Vaganove u Sankt Peterburgu, je plava. Čipkasta je, veže se kao korzet na leđima, i bila sam presretna kad sam je pronašla u svojem konfekcijskom broju 34.

NAKIT BEZ KONKURENCIJE

Od modnih dodataka, nakita imam najviše, a naušnice su bez konkurencije. One zlatne, ukrašene motivom jagoda, koje mi je darovala mama kad sam u prvom razredu osnovne probušila uši, su mi omiljene. No svaki dan biram druge, više i ne znam koliko ih imam. S ogrlicama i narukvicama sam išla čak i na probe, ali sam odustala jer bi se često potrgale. Sada ih nosim samo u slobodno vrijeme.

PROFESORIČIN DAR

Ovo ljeto provest ću u društvu prijatelja, bez ikakvih obaveza. Za paške plaže već sam se dobro pripremila - nosim nekoliko šarenih dvodijelnih kostima i ljubičaste japanke, a čitat ću roman Amelie Nothomb “Robert je njezino ime”, koji sam dobila od svoje profesorice baleta.

Linker
17. travanj 2024 15:42