Vladimira Spindler
MODNI LEKSIKON

Zagrebačka glumica otkriva modne tajne: Najteže mi je pronaći omiljeni model hlača jer više nisu trendi

Zagrebačka glumica shoppingom se još kao klinka ‘zarazila’ u Trstu, a ženstvene odjevne kombinacije oplemenjuje muškim košuljama i remenjem .

Strast prema lijepoj odjeći “naslijedila” sam od roditelja, koji obožavaju kupovati i s kojima sam u djetinjstvu redovito odlazila u Trst - kaže glumica Erna Rudnički (31). No dugokosa brineta, koja trenutačno igra u predstavama “Nevjerojatan događaj” Teatra Exit i “Otpisane” kazališta Moruzgva, pomno planira što će odjenuti samo kad odlazi na premijere ili vjenčanja, a inače nosi ono u čemu je - sretna.

ČIZME ZA SVE PRIGODE

Najviše volim jesensku i zimsku modu. Tada nosim kapute, predimenzionirane veste i košulje, traperice “muškog” kroja i boho haljine, a kombiniram ih s nekim od svojih brojnih čizama. Imam sve zamislive modele - od kaubojskih i motorističkih do upadljivih šljokičastih. Najdraže su mi, ipak, crne Zarine sa zakovicama koje sam kupila lanjske zime, a nedavno sam naručila još jedan, identičan par - za svaki slučaj.

28.19 2019
modni leksikon erna rudnički
grad zagreb
photo: vladimira spindler
Vladimira Spindler

NAJDRAŽI DUĆAN S PRISTUPAČNIM CIJENAMA

Kupujem u Replayu, Massimu Duttiju, no najviše sam novca ostavila u Zari jer njihovi modeli kao da su krojeni po meni. Veliki su plus i pristupačne cijene. Naime, umjesto na skupu odjeću, novac radije trošim na putovanja. Rijetko kupujem preko interneta, no nedavno sam na ASOSU pronašla predivnu nježno žutu haljinu s voluminoznim rukavima koju ću odjenuti za skoro vjenčanje moje prijateljice.

KOŠULJE IZ TATINOG ORMARA

Ne odlazim često u trgovine rabljene odjeće, ali volim “krasti” iz ormara mojih bližnjih - na primjer, tatine prevelike košulje. Jednu svijetloplavu nosila sam godinama, sve dok se nije poderala. Volim muške komade kombinirati sa ženstvenima pa danas košulje i remenje posuđujem od dečka.

OBAVEZAN NISKI STRUK

Apsolutno najdraži odjevni predmet su mi lepršave prljavobijele boho hlače od svile kupljene prije nekoliko godina u dućanu talijanskog brenda Saxx. One su najnošeniji komad iz mog ormara, obožavam ih zato što su prozračne i imaju niski struk, koji danas teško nalazim jer su trendi “duboke” hlače.

NAKIT NA RUKAMA

Prvo što primijetim kod drugih su ruke, i možda zato na svojima nosim toliko kožnatih narukvica i prstenja. Imam ih puno, ali jedan prsten posebno mi je prirastao srcu, a dobila sam ga prije šest godina od prijateljica za diplomu i rođendan. Boje je starog zlata, s velikim tirkiznim kamenom, i još se nije dogodilo da sam izašla iz kuće bez njega.

28.19 2019
modni leksikon erna rudnički
grad zagreb
photo: vladimira spindler
Vladimira Spindler

ZIMSKI MODNI DODACI

Zimi nosim “poštarske” kape i jedan divni crni šešir Massimo Dutti koji sam davno kupila u pariškoj robnoj kući Galleries Lafayette, a kad je jako hladno omotam se velikim crnim šalom sa zlatnim zvjezdicama.

UVIJEK U POKRETU

Kao klinka sam se intenzivno bavila sportom - trenirala rukomet, atletiku i plivanje, koje mi je najdraže pa još katkad odem na bazen i odradim trening. No uglavnom trčim u Maksimiru i sve što mogu obavljam brzim hodom, ujutro obavezno radim “pet tibetanaca”, a kombiniram i pilates i tabatu. Uglavnom, neprestano sam u pokretu.

Linker
15. travanj 2024 11:50