asimetrija

Želite li odmak od klasike, testirajte efektan modni trend baziran na kreacijama kosih krojeva

Uz asimetrični dekolte izbjegavajte ogrlice, već se ukrasite krupnim visećim naušnicama i stavite velike tamne naočale.

Dok većina modnih trendova podrazumijeva kombiniranje različitih formi, boja ili uzoraka, u trendu asimetrije osnovni i jedini naglasak je na kroju. Taj pojam uključuje različite, osnovne odjevne komade čija je posebnost što im rub ne završava ravno, već ukoso.

No, taj im ukrasni element daje dramatičnost, glamuroznost i avangardnost, što ovisi o materijalu i modelu: jednom je to suknja koja u jednom rezu postaje od mini do maksi modela; drugi put je to majica čiji dijagonalni dekolte graciozno ističe vrat i poprsje, a treći put je to lagana lepršava haljina koja zavodljivo pleše oko tijela i čiji “repić” vizualno izdužuje figuru.

Asimetrična odjeća, naime, laska svim tipovima tjelesnih figura jer svatko odabirom izreza može istaknuti one dijelove koje smatra svojim adutima. Premda je dovoljno da u odjevnoj kombinaciji jedan predmet bude asimetričnog kroja, oni vještiji stiliziranju mogu se zaigrati različitim nagibima i kosinama pa kombinirati asimetrične gornje i donje odjevne predmete.

image

Kukičana pamučna majica 17,99 € (135,55 kn) PULL&BEAR;
Midi suknja od poliestera 49,99 € (376,65 kn) MANGO;
Mini suknja od satena 39,95 € (301 kn) ZARA;
Pamučna majica 9,99 € (75,27 kn) C&A;
Voluminozna suknja od poliestera 299 € (2252,82 kn) H&M

PRESS

Zanimljivi stilistički momenti se mogu dobiti i slojevitim odijevanjem pa se, primjerice, ispod asimetričnog topa ili korzeta može odjenuti tanka majica dugačkih rukava, a minica krojena ukoso može se nositi preko dugačke ravne prozirne suknje. I dok se asimetrični komadi mogu kombinirati uz različite cipele i torbe bez ograničenja, s nakitom je drugačije: uz kosi dekolte rijetko kad dobro pristaju ogrlice, stoga je bolje ukrasiti se krupnim i atraktivnim visećim naušnicama.

image
Produkcija Gloria

U novoj Gloriji IN pronađite i ove teme:

  • TOP LISTA Plisirane suknje
  • TREND Asimetrični krojevi koji eleganciju znače
  • POSUDI STIL Paris Jackson
  • KLASIK Svi su ludi za mokasinkama
  • HIT UZORAK 10 najljepših haljina s cvjetnim printom
  • PROLJEĆE NA PRSTIMA Kad nokti procvjetaju
  • KUPAONICA U JAPANDI STILU Spoj japanske i skandinavske estetike
  • JELA SA ŠPALETOM Istarski uskrsni specijaliteti
  • IZLET Kobarid
Linker
25. travanj 2024 19:42