Moda u malom prstu

Znaju znanje: Što domaće dizajnerice nose na špici

Ako nečiji stil treba ukrasti, tada su to naše dizajnerice - jer tko bolje poznaje modu od njih koje ju imaju u malom prstu.

Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić

Sestre koje stoje iza brenda Boudoir poznate su po svojim raskošnim kreacijama koje često upotpune detaljima kao što su zanimljiv print, bogati volani ili čipka. Upravo takve komade Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić biraju i za šetnju zagrebačkim centrom.

Volani su ovog ljeta u potpunosti osvojili Moranu. Za špicu odabire većinom haljine - jednostavne i lagane kreacije s njezinim omiljenim detaljem, a svaku od njih nosi tako da otkrije jedno rame. Osim haljina s volanima, voli i jednostavne kombinacije kao što su traper hlačice i bluza s cvjetnim detaljima.

Spica / Zagreb 22.07.2017. / foto: Davor Matota / Morana Saracevic
Davor Matota
Morana Saračević

Spica / Zagreb 29.07.2017. / foto: Davor Matota / Morana Saracevic
Davor Matota
Morana Saračević

Spica / Zagreb 20.07.2017. / foto: Davor Matota / Morana Saracevic
Davor Matota
Morana Saračević

Spica / Zagreb 17.07.2017. / foto: Maja Jurovic / Morana Saracevic
Maja Jurović
Morana Saračević

Njezina sestra Martina Čičko Karapetrić, pak, je vjerna ljetnim haljinicama širokog kroja, idealnima za vruće subote na špici. Ona je zablistala u hit modelu s golim ramenima i puf rukavima te plavoj haljini s volanima, koji nisu bili ni upola toliko naglašeni kao što to Morana voli.

Spica / Zagreb 01.08.2017. / foto: Maja jurovic / Martina Cicko Karapetric
Maja Jurović
Martina Čičko Karapetrić

Spica / Zagreb 03.08.2017. / foto: Maja jurovic / Martina Cicko Karapetric
Maja Jurović
Martina Čičko Karapetrić

Ognjenka Antunac Ogi

Da je otkrivanje ramena itekako u trendu potvrdila je i dizajnerica Ognjenka Antunac Ogi koja sa Zoranom Mrvošem stoji iza modnog brenda LINK. Njezine kombinacije za špicu su casual: oversized bijelu tuniku spojila je s tamnim traper hlačicama, dok je za iduću šetnju centrom malo zamijenila raspored boja pa je traper košulju odjenula na bijele hlačice.

Spica / Zagreb 29.07.2017. / foto: Davor Matota / Morana Saracevic
Davor Matota
Ogi Antunac

Spica / Zagreb 31.08.2017. / foto: Davor Matota / Ognjenka Antunac Oggi
Davor Matota
Ognjenka Antunac Ogi

Ana Maria Ricov

Modna dizajnerica voli jednostavne odjevne predmete koji sadrže suptilne detalje kao što su neobični konstrukcijski rezovi. Upravo takve komade bira i za špicu i nije je teško zapaziti u autentičnom dizajnu kao što je crno-bijela haljina koju je kombinirala s robusnim natikačama.

Spica / Zagreb 20.07.2017. / foto: Davor Matota / Anamaria Ricov i pas Shiba
Davor Matota
Anamaria Ricov

Aleksandra Dojčinović

Poznata je po svojim ženstvenim kreacijama i po tome da odijeva pola hrvatske estrade, pa nije nimalo čudno da i za šetnju Zagrebom bira upravo takve komade. Ipak, ovog puta, za razliku od onih kakve prevladavaju u njezinim kolekcijama, Aleksandra Dojčinović je centrom prošetala u crnoj, jednostavnoj haljini koju je uskladila s crnom elegantnom torbicom i balerinkama Chanel.

Spica / Zagreb 29.07.2017. / foto: Davor Matota / Aleksandra Dojcinovic
Davor Matota
Aleksandra Dojčinović

Matija Vuica

Iako je često zadužena za dizajniranje elegantnih haljina u kojima hrvatske zvijezde odlaze na glamurozna događanja, osobni stil Matije Vuice mnogo je razigraniji i veseliji u odnosu na večernje toalete kakve kreira. Dizajnerica se svaki put poigra zanimljivim nijansama pa nikako ne može proći nezamijećeno. Bijelu ljetnu haljinu kombinirala je s ljubičastim sandalama i ružičastim šeširom, dok je bijele hlače zanimljivog obruba i zelenu bluzu "začinila" žutom torbicom s resicama i zakovicama te crnim štiklama sa žutim detaljem.

Davor Matota
Matija Vuica

Spica / Zagreb 22.07.2017. / foto: Davor Matota / Matija vuica
Davor Matota
Matija Vuica

Linker
14. travanj 2024 17:47