INSTAGRAM
Beauty report

5 ljetnih make-up trendova koje nosimo od jutra do večeri

Variraju od potpuno minimalnih do nešto upečatljivijih beauty lookova - ovih pet je ove sezone iznimno popularno na društvenim mrežama, a dobra vijest je što su lako nosivi kroz cijeli dan.

Variraju od potpuno minimalnih do nešto upečatljivijih beauty lookova - ovih pet je ove sezone iznimno popularno na društvenim mrežama, a dobra vijest je što su lako nosivi kroz cijeli dan.

U ljetnim mjesecima skloni smo ostaviti dekorativnu kozmetiku po strani i fokusirati se na dobar skincare, kako bi koža ostala hidratizirana, zdrava i sjajna nakon čestog izlaganja sunčevim zrakama. Ako se odlučite poigrati s make-upom, takva njegovana koža ujedno je najbolja podloga za svaku vrstu šminke na licu. Ljeto provedeno na gradskim ulicama znači laganu podlogu ili korektor, tanki sloj maskare na očima te usne naglašene neutralnim sjajilima, dok ćemo u večernjim prilikama rado odabrati brončane nijanse.

No, svaka sezona donosi svoje beauty trendove, a ova je uvelike inspirirana fiktivnim likovima i filmovima čiji su protagonisti obilježili djetinjstva. Mislimo u prvom redu na Barbie i Malu sirenu, a osim ovih utjecaja, i trendseterice te društvene mreže nastavljaju krojiti ‘it‘ estetike. U svakom slučaju, naglasak je na sjajnoj koži koja je lišena teške šminke - poanta je da koža diše, ostaje zdrava i naglašena s pravim proizvodima.

Barbiecore

Zavladala je Barbie manija, sve zbog filma s Margot Robbie i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama. Barbiecore tako nastavlja dominaciju, a osim stylinga, i na licu se nose ružičaste nijanse. Neka vam posljednji look Hailey Bieber posluži kao dobra inspiracija - posegnite za nježnim sjajilom na kapcima, naglasite obraze ružičastim rumenilom, a usne naglasite kremastim ili sjajnim ružem i sjajilom za usne. Idealno za dnevne kao i večernje opcije!

Mermaidcore

Baš kao što je slučaj s Barbiecore estetikom, i za novu opsesiju sa sirenama zadužen je novi film o Maloj sireni Ariel. Mermaid kosa pritom je vodeći trend koji proizlazi iz ove estetike, a koji je idealan za ljeto i vrućine - duga valovita kosa te wet look uklopit će se u večernje ljetne lookove ili prilike koje zahtijevaju sređeni izgled. Naravno, i make-up je lako prilagoditi ovoj estetici - volimo sjajila na usnama, skincare i make-up proizvode koji će naglasiti zdravlje i sjaj kože, poput highligtera, zatim i sjenila za oči koji daju metalik sjaj te olovki i tuševa u svim nijansama plave boje mora.

Glazed lips

Djevojke na TikToku i dalje pretražuju koja ulja i sjajila za usne daju najbolji sjaj i dobru njegu usana za ljetne mjesece. Trend kojeg je nametnula Hailey Bieber s glazed noktima, a zatim i usnama i dalje je dominantan - dakle, usne naglasite sjajilom ili dobrim balzamom kako bi izgledale sočno, zdravo i sjajno. Usne su u prvom planu, pa ostatak make-upa može ostati minimalan ili ga uopće ne treba nanositi. Eventualno rumenilo na obrazima i jedan sloj maskare uz naglašene sjajne usne čine dobitan dnevni beauty izgled.

Soft girl look

Riječ je o još jednom trendu koji dolazi s TikToka i to nakon razdoblja "vanilla girl" estetike. "Soft girl" obuhvaća i modne izbore koji su većinom inspirirani s modom koja dolazi s početka tisućljeća, a kada je make-up u pitanju, zamislite minimalistički "clean girl" izgled koji je prožet s dječačkim i razigranim bojama i detaljima. Glavna odlika je izvučeni tuš na očima, po uzoru na pjevačicu Arianu Grande, nježno ružičasto rumenilo na obrazima (koje se ove sezone izdašno koristi) te ružičasto ili neutralno sjajilo na usnama. Ova estetika je nježna i ženstvena, pomalo romantična, a na TikToku se nalazi dovoljno tutoriala koji prikazuju kako je točno postići.

Linija u boji

U ljetnim večerima umjesto smeđe ili crne olovke ili tuša, izvucite liniju koja naglašava pogled nekom od upečatljivih boja. To može biti narančasta, plava, zelena ili ružičasta - ovisno o tonu kože, boji očiju i vlastitom ukusu. Ovaj trend vraća se svakoga ljeta, a ove sezone možete se poigrati i umjesto na gornji kapak, liniju u boji izvući na donjem dijelu oka. Dizajnerica Victoria Beckham predložila je ovakav make-up look u sklopu svoje modne kolekcije, i priznajemo da izgleda jako dobro!

Linker
27. travanj 2024 08:19