Sva lica čokolade

7 gurmanskih parfema koji mirišu na čokoladu

Kockica čokolade u obliku parfema? Izdvajamo mirisne kompozicije koje u sebi sadrže neodoljivu čokoladu i kakao - kao dominantnu ili suptilnu notu, ovisno o tome koliko snažno želite osjetiti čokoladne nalete.

Možda čokolada i parfemi na prvu ne zvuče kao dobra kombinacija, no čokolada i kakao zapravo su vrlo čest sastojak brojnih parfema - u kojima se osjete više ili manje intenzivno. U svakom slučaju, čokolada u parfemima nudi sasvim primamljive mirisne note koje će vam se sigurno svidjeti ako ste istinski gurman i ljubitelj čokolade. A također su dobar odmak od "klasičnih" parfema - parfemska ponuda je danas zaista široka pa smo se odavno pomaknuli od mirisa koji sadrže vaniliju, citruse ili cvijeće i odlučili prigrliti nove i zanimljive kompozicije.

Tom Ford Tobacco Vanille

Jedinstven i, kao u uvijek u slučaju Toma Forda, intenzivan i opojan miris temelji se na vaniliji, a sadrži duhan te tople i slatke akorde. Gornje note su list duhana i začini, srednje su vanilija, kakao, mahune tonke i cvijet duhana, a bazne note su sušeno voće i drvene note, što čini zanimljivu uniseks mirisnu kombinaciju.

image

Tom Ford Tobacco Vanille (275 eura)

Fotografije: Promo

Mugler Angel

Cvjetna mirisna ikona je Alien, a nježnih i slatkih tonova pun je Muglerov Angel, miris koji se navodi kao prvi gurmanski miris u svijetu parfema. Uz pačuli, u njemu se nalaze i crvene bobice te vanilija, a čokoladni miris je suptilan i nenametljiv.

image

Mugler Angel (112,15 eura)

Fotografije: Promo

Byredo Velvet Haze

Velvet Haze se više ubraja u zemljane nego u slatke parfeme. Uz pačuli, kakaovac, divlji mošus ostavlja raskošan i luksuzni miris i sjajan je izbor ako tražite parfem koji je potpuna suprotnost minimalnim i nježnim mirisima.

image

Byredo Velvet Haze (187 eura)

Fotografije: Promo

Maison Margiela Replica Matcha Meditation

Ako ne želite gurmanski parfem koji intenzivno podsjeća na čokoladu, isprobajte Matcha Meditation koji naginje prema citrusnom i svježem mirisu. Bergamot, mandarina, zeleni čaj, cvijet naranče, jasmin, matcha i bijela čokolada čine osvježavajuću i neuobičajenu mirisnu kombinaciju.

image

Maison Margiela Replica Matcha Meditation (117,46 eura)

Fotografije: Promo

Yves Saint Laurent Black Opium

Jedan od najpoznatijih mirisa kojeg na prvi udisaj možete prepoznati u zraku u svom intenzivnom i luksuznom spoju sadrži i čokoladu koja se miješa s notama kave i vanilije. Black Opium je mirisni klasik koji uvijek prima komplimente, a izbor je za one koji ne žele osjetiti direktni akord čokolade.

image

YSL Black Opium (102 eura)

Fotografije: Promo

Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Orchidée Vanille

Ženstveni i upečatljivi parfem s gurmanskom vanilijom idealna je opcija za obožavatelje ovog začina, a uz vaniliju, u njemu se miješaju bademi, topli cedar, čokolada i nježna ljubičica, uz dodatak egzotične tonke i bijelog mošusa.

image

Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Orchidée Vanille (152,50 eura)

Fotografije: Promo

By Rosie Jane Dulce

Gurmanski miris za žene i muškarce predstavljen je 2022. godine, a u sebi sadrži spoj mošusnih i drvenih nota uz dvije vrste vanilije i čokoladu koja mirisu daje na opojnoj razigranosti.

image

By Rosie Jane Dulce (65 eura)

Fotografije: Promo
Linker
17. travanj 2024 20:26