PROFIMEDIA
Ambasador mirisa

Austin Butler novo je lice YSL-a: "Ljepota je povezana s prizmom kroz koju promatramo svijet"

Slavni brend nastavlja s promocijom svojih mirisa preko jednako slavnih lica.

Slavni brend nastavlja s promocijom svojih mirisa preko jednako slavnih lica.

Evolucija Austina Butlera od srednjoškolskog primjera "srcolomca" do prave ikone ljepote odvija se pred našim očima. Glumac, koji je počeo glumiti ljubavnike Disneyja i Nickelodeona poput Dereka Hansona ("Hannah Montana") i Jamesa Garretta ("Zoey 101"), pridružio se novoj klasi holivudskih teškaša kada je 2019. dobio ulogu Elvisa Presleyja u istoimenom biografskom filmu Baza Luhrmanna. Dok Butler nastavlja svoj trijumf, izvedba mu je donijela nominaciju za Oscara za najboljeg glumca – a odnedavno "preuzima" novu ulogu: YSL Beauty ambasadora. Parfem se zove "MYSLF".

Butlerov afinitet prema mirisima seže do njegovih mladih dana, kada je s obitelji odlazio u branje naranči. Kao dijete pak, ušuljao bi se u spavaću sobu svojih roditelja i poprskao se maminim i tatinim mirisima. "Bio je to način na koji sam ih mogao ‘nositi‘ sa sobom tijekom dugog dana u školi."

Danas se Butler još uvijek "bavi" mirisima - ima nekoliko parfema na rotaciji koje nosi prema raspoloženju u kojemu želi biti taj dan. "To je isto kao da birate što ćete obući", kaže. Glumac također koristi mirise na poslu, dok snima. "Miris je način probijanja kroz vaš svjesni um i način na koji možete izvlačiti ´stvari´ iz vaših sjećanja i podsvijesti. Smatram da je jako vrijedan kada istražujem određeni lik."

Iako bi miris narančinog cvijeta mogao odvesti Butlera u dvorište njegovog djetinjstva, vama će vjerojatno u sjećanje prizvati nešto drugo. Postoji subjektivnost spram mirisa i ljepote općenito ("o ukusima se ne raspravlja" - slavna je misao, pseudo - argument), Butler ističe: "Sve više i više shvaćam da je ljepota povezana s prizmom kroz koju promatramo svijet."

Linker
27. travanj 2024 06:57