bafta beauty

 AFP/SHUTTERSTOCK
bafta nagrade

Beauty lookovi slavnih dama najavili povratak opuštene punđe s pramenovima koji padaju niz lice

Na crvenom tepihu u Londonu frizurama su oduševile Margot Robbie, Emily Blunt i Emma Stone.

Na crvenom tepihu u Londonu frizurama su oduševile Margot Robbie, Emily Blunt i Emma Stone.

Brojna poznata lica pojavila su se na 77. dodjeli filmskih nagrada Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost, poznatijoj pod imenom BAFTA, kojom se odaje počast dostignućima u britanskom filmskom stvaralaštvu. Ovo je samo još jedna sjajna uvertira za nadolazeće Oscare, pa ne čudi da su slavni itekako bili spremni zablistati na crvenom tepihu u Londonu. I ovaj put su nas oduševili modnim odabirima, no nikako ne treba zaboraviti i beauty lookove koji bi mogli odrediti trendove u 2024. godini. Bilo je tu svega, međutim ipak je dominirao jedan tip frizure - opuštena punđa s uvijenim pramenovima koji padaju niz lice.

Opuštena ili neuredna punđa svoju popularnost je stekla još tijekom 90-ih. Od tada svjedočimo tome kako se ovaj elegantni look konstantno vraća s izmjenom trendova, a sudeći po holivudskim zvijezdama, izgleda da će biti hit i ovog proljeća. S ovom bezvremenskom frizurom pojavila se zvijezda filma "Barbie", Margot Robbie. Njezina varijanta ovog popularnog looka obuhvaćala je razdjeljak na sredini i jedan uvijeni pramen koji joj je padao niz lice. Frizuru je sjajno uklopila s nježnom ružičastom šminkom i tako još jednom potvrdila da je ljubiteljica barbiecore estetike.

image

Margot Robbie je frizuru sjajno uklopila s nježnom ružičastom šminkom

ADRIAN DENNIS AFP

Za sličnu se varijantu odlučila i zvijezda filma "Oppenheimer", Emily Blunt. Imala je nešto neuredniju punđu s dva uvojka, a ovaj romantični look upotpunila je istaknuvši oči nježnim cat eye make-upom. Frizura Emme Stone bila je nešto opuštenija i modernija, no ništa manje elegantna. Zvijezda filma "Poor Things" pojavila se s razdjeljkom na stranu i opuštenom pletenicom, a njezin "savršeno nesavršeni" look podsjećao je na frizuru kakvu su nosile žene u Londonu tijekom 90-ih.

image

Emily Blunt s neurednom punđom

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK
image

Emma Stone s opuštenom pletenicom i uvijenim pramenovima

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
image

Emma Stone i Emily Blunt za dodjeli nagrada BAFTA

ADRIAN DENNIS AFP

Za još jedan klasik odlučila se i indijska glumica Deepika Padukone, čija je frizura osim punđe podrazumijevala i volumen na tjemenu, dok je engleska glumica Emily Atack uvila svoje ombre pramenove koji su joj uokvirili lice.

image

Deepika Padukone s voluminoznom frizurom

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK
image

Emily Atack s ombre pramenovima

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Linker
28. travanj 2024 06:31