PROFIMEDIA/CANVA
odvažna promjena

Beyoncé se prisjetila dana kada je nosila pixie i otkrila što ju je navelo na drastičan rez

Pjevačica je 2013. godine poprilično iznenadila javnost objavivši fotografiju na kojoj nosi trendi pixie. Ova odvažna frizura ne izlazi iz trenda već godinama, a pamtimo ju i kao zaštitni znak samouvjerenih i odvažnih žena kao što su Audrey Hepburn i Mia Farrow. Pixie frizurom nedavno je oduševila i Nina Badrić.

Pjevačica je 2013. godine poprilično iznenadila javnost objavivši fotografiju na kojoj nosi trendi pixie. Ova odvažna frizura ne izlazi iz trenda već godinama, a pamtimo ju i kao zaštitni znak samouvjerenih i odvažnih žena kao što su Audrey Hepburn i Mia Farrow. Pixie frizurom nedavno je oduševila i Nina Badrić.

Izgleda da će ovu godinu obilježiti pixie frizura, kratki rez koji se s izmjenom trendova konstantno vraća i zapravo ne izlazi iz mode otkako ga je 60-ih popularizirao engleski model, glumica i pjevačica Twiggy. To je potvrdila i Kylie Jenner objavivši na Instagramu fotografiju svoje nove kratke frizure, za koju se na kraju ispostavilo da je perika. Osim ove poznate influencerice i poduzetnice, za ovaj look se odlučila i naša pjevačica Nina Badrić, koja je na dodjelu Zlatnog Studija stigla je s novom frizurom i oduševila svoje obožavatelje neočekivanom transformacijom. Ova frizura postala je jedna od glavnih tema u beauty svijetu, pa se i Beyoncé prisjetila dana kada je furala ovaj odvažni look.

Naime, pjevačica je 2013. godine poprilično iznenadila javnost objavivši na Instagramu fotografiju s pixie frizurom. Ova velika promjena uslijedila je nakon što je njezin suprug optužen za prevaru. Beyoncé i Jay-Z, koji su u braku od 2008., više su puta bili na udaru glasina o prevari, no godina kada je pjevačica odlučila ošišati svoju bujnu kosu bila je nedvojbeno jedno od gorih razdoblja za par. Tada se nekoliko puta špekuliralo da ju je poznati reper i producent prevario u razmaku od nekoliko mjeseci, a ove optužbe uslijedile su samo godinu dana nakon što je pjevačica rodila njihovo prvo dijete, kćer Blue Ivy. U novom intervjuu za Essence, nekadašnja članica grupe Destiny‘s Child prisjetila se ove promjene i otkrila je zašto se odlučila za drastičan rez.

“Sjećam se dana kada sam odlučila jednostavno odrezati svu kosu. Nisam imala određeni stil na umu. To nije bio estetski izbor, nego velika emocionalna transformacija i metamorfoza kroz koju sam prolazila", rekla je 42-godišnja pjevačica kojoj je bujna i duga kosa postala zaštitnim znakom. Kako je objasnila, njezine duge pletenice i kovrče godinama su veliki dio njezinog profesionalnog identiteta .

"Rezanjem kose pobunila sam se protiv slike žene koju je društvo smatralo da trebam utjeloviti. Bila sam novopečena majka i u tome sam pronašla nešto oslobađajuće zbog čega sam željela sve to odbaciti. Htjela sam odbaciti sva očekivanja koja su mi se nametnula i to sam pokušala kroz novi fizički izgled. Uzela sam škare i odrezala kosu. To je jednostavno bilo nešto što sam trebala učiniti. Nakon toga sam postala izrazito hrabra. Bio je to prvi korak prema hrabrijim odlukama u životu i karijeri koji me oblikovao kao osobu koja sam danas", rekla je Beyoncé koja, u potrazi za malo hrabrosti u životu, nije mogla odabrati bolju frizuru. Osim Twiggy, ovu frizuru pamtimo i kao zaštitni znak samouvjerenih i odvažnih žena kao što su Audrey Hepburn i Mia Farrow, a čak je i danas na glasu kao itekako cool i seksepilan look s dozom buntovništva.

Linker
27. travanj 2024 23:09