PRESS
MIRISNI GLAMUR

Biramo opojne parfeme: Od zamamne vanilije do laganih, zavodljivih nota

Kraj godine najbolje je doba za opojne parfeme koji se u hladnim danima lakše (pod)nose, a pridonose i blagdanskom ugođaju - pa ih i zvijezde uzdižu u zvijezde.

Kraj godine najbolje je doba za opojne parfeme koji se u hladnim danima lakše (pod)nose, a pridonose i blagdanskom ugođaju - pa ih i zvijezde uzdižu u zvijezde.

Mnoge modne kuće lansirale su za kraj godine svoje mirisne adute u svečanom izdanju, počevši od pozlaćene "štikle" Caroline Herrere te parfema nalik šampanjcu s potpisom Philippa Pleina. Dojam pojačavaju ambasadorice spomenutih brendova - modeli Karlie Kloss (30) i Frida Aasen (28) - u izazovnim svjetlucavim haljinama.

image

Model Karlie Kloss već je šestu godinu ambasadorica parfema Carolina Herrera Good Girl - najnoviji je Gold Fantasy u pozlaćenoj bočici, s cvjetnim notama obogaćenim kavom i bademom, EdP 1099 kn/145,86 €

PRESS

Philipp Plein svoj prvi parfem namijenjen ženama uzdiže u zvijezde kao glamurozan koktel za nazdravljanje ljepotama života i uživanje u svakom danu. Osmišljavanje same parfemske kompozicije prepustio je prekaljenom Albertu Morillasu koji već desetljećima stvara mirise za vodeće brendove. U skladu s Pleinovim ekstravagantnim imidžem, Morillas je kreirao "eksplozivnu" mješavinu cvjetnih esencija, začinjenih paprom i vanilijom, za "potpunu opijenost osjetila".

image

Model Frida Aasen ambasadorica je prvog ženskog mirisa dizajnera Philippa Pleina - Plein Fatale s ‘eksplozivnim‘ cvjetnim i začinskim notama, EdP 30 ml, 482,20 kn/64 €

PRESS

Velika ljubiteljica vanilije je pop-zvijezda Billie Eilish (21) koja, nakon svog prošlogodišnjeg mirisnog prvijenca, ovu zimu obilježava njegovim nasljednikom Eilish No. 2. I Billie ima što reći po pitanju osjetila, tvrdeći da ima sinesteziju - stanje pri kojem se stapaju različiti podražaji pa se, primjerice, zvukovi mogu "vidjeti", a mirisi "čuti". Pjevačica kaže da joj je sinestezija uvelike pomogla u osmišljavanju novog parfema koji naziva "drama u bočici", a nadahnut je mračnim kišnim ugođajem kakav Billie posebno voli.

image

Pop-zvijezda Billie Eilish lansirala je opojni Eilish No. 2 nadahnut kišom, EdP 100 ml, 85 $, Billieeilishfragrances.ca

PRESS
image

Najpoznatija nasljednica Paris Hilton u čast svoje prve godišnjice braka lansirala je cvjetni Love Rush, EdP 30 ml, 45 $, Parishiltonfragrances.com

PRESS
image

Christina Aguilera (gore) lansirala je Cherry Noir sa slatkim notama šljive, trešnjina cvijeta i smeđeg šećera (EdP 30 ml, 209,90 kn/27,86 €)

PRESS

S druge strane, neki su se parfemi oslobodili "težine". Mnogi su zamijetili da najnovija mirisna kreacija brenda Victoria‘s Secret - premda je nadahnuta blagdanima - nije pretjerano sladunjava kao dosadašnje, nego su opojne note "omekšane" na finiji način. Nova ambasadorica parfema je pjevačica Camila Cabello (25) koja pak odskače od uobičajene predodžbe o presavršenim Victorijinim anđelicama.

image

Pjevačica Camilla Cabello (gore) zaštitno je lice za cvjetno-voćni Victoria‘s Secret Bombshell Magic posvećen blagdanima (EdP 50 ml, 68,43 €, Victoriassecret.com)

PRESS

Parfemi Chloé napravili su još veći zaokret prema lakoći i finoći - novi Rose Naturelle Intense hvali se sastavom bez ikakvih umjetnih dodataka i recikliranom ambalažom te prirodnom elegancijom koju utjelovljuje glumica Lucy Boynton (28).

image

Glumica Lucy Boynton promovira Chloé Rose Naturelle Intense - na bazi ruže, hrastovine i drugih prirodnih sastojaka (EdP 30 ml, 663,04 kn/88 €)

PRESS
Linker
26. travanj 2024 06:43