Stvarno ‘radi‘

CR7 penis: Svi o njemu pričaju, evo koliko košta, djeluje li na erekciju i koliko traje

Nagađa se da slavni nogometaš to čini injekcijama botoksa, no vjerojatnije je da je posegnuo za PRP-om, tretmanom vlastitom krvlju. Što se tim tretmanom postiže, za Gloria.hr objašnjava dr. Irijana Rajković, spec. plastične rekonstrukcijske i estetske kirurgije.

Cristiano Ronaldo, osim nogometnim vještinama, pažnju javnosti privlači i njegovanim i utreniranim tijelom, a sada ju je uzburkao i penisom - španjolski mediji, naime, tvrde da slavni sportaš ne radi samo na mišićima i licu, nego i na spužvastom tkivu, odnosno da u penis ubrizgava injekcije botoksa. Tvrde i da je to oprobana metoda porno glumaca, pomoću koje povećavaju penis i poboljšavaju erekciju.

Kako su zaključili da se radi o botoksu, nije poznato, no to je malo vjerojatno, jer botoks djeluje na mišiće, relaksira ih i onemogućuje njihovu aktivnost, kaže dr. Irijana Rajković, univ. mag. admin. sanit., spec. plastične rekonstrukcijske i estetske kirurgije, voditeljica Odjela za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju Poliklinike Medikol. Ona pretpostavlja da je jedan od najboljih nogometaša svih vremena posegnuo za PRP-om (plazma obogaćena faktorima rasta), odnosno tretmanom u kojem se koristi vlastita krv. Kod PRP-a se pacijentu iz vene ruke izvadi manja količina krvi te se, nakon obrade centrifugiranjem, krv injekcijom vraća na područje koje se tretira. Koristi se, primjerice, u anti-agingu i liječenju zglobova i mišića, ali i za liječenje erektilne disfunkcije te za obnavljanje i pomlađivanje svih struktura u penisu.

image

Dr. Irijana Rajković provodi tretman PRP-om za pomlađivanje i obnavljanje svih struktura u penisu

Dr. Irijana Rajković

S penisom raste i samopouzdanje

"Anti-aging se ne odnosi samo na lice. Stari cijelo tijelo, pa tako i spolni organ, a ovakav tretman poboljšava funkcionalnost penisa, uz to ga i povećava", tumači dr. Rajković koja primjenjuje MEN–SHOT® tretman, inovativni postupak namijenjen jačanju erekcije i poboljšanju seksualnih izvedbi.

Kako se to postiže? Ovaj postupak na prirodan način stimulira stvaranje novih krvnih žila i jačanje njihovih stijenki, pa se pojačava cirkulacija i dotok krvi u spužvasto tkivo penisa. Zbog toga su erekcije jače i dugotrajnije, osjećaj na penisu je intenzivniji, pa nastaje veće zadovoljstvo i doživljavaju se jači orgazmi. Zamjetno je i povećanje penisa, u dužinu i u debljinu, a s povećanjem penisa i seksualnog zadovoljstva, raste i muškarčevo samopouzdanje.

image

Prije tretmana obavljaju se detaljne konzultacije

Dr. Irijana Rajković

I do 30 posto

"Penis se ovdje povećava nekirurškim putem, a koliko će se povećati vrlo je individualno, ovisi to o stanju penisa prije tretmana, o muškarčevoj dobi i eventualnim kroničnim bolestima, poput dijabetesa ili povišenog krvnog tlaka. No, moguće je povećanje i 20 do 30 posto, a vidljivo je i u ukrućenom i u mlohavom stanju", kaže liječnica.

Tretman se radi u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolan. Cijena je 7000 kuna, a pacijenti su iz Hrvatske i iz inozemstva. Traje oko pola sata, a prethode mu detaljni pregled i konzultacije. Kontraindikacije su karcinom, akutna bolest s povišenom temperaturom i aktivni herpes spolovila. Odmah nakon tretmana muškarac se može vratiti poslu i obvezama.

Rezultati se djelomično mogu vidjeti odmah, no u potpunosti će biti vidljivi nakon jednog do tri tjedna.

image

Učinci tretmana potpuno su vidljivi nakon najviše tri tjedna

Dr. Irijana Rajković

Kao prevencija

Postoje i druge metode tretiranja erektilne disfunkcije: uzimanje lijekova na usta ili injektiranje lijekova u spolovilo prije odnosa, upotreba pomagala, kao što su vakuumska pumpica i prsten ili pak kirurško liječenje, koje uglavnom znači ugradnju nekog oblika proteze.

Tretman PRP-om posebno se preporučuje muškarcima s erektilnom disfunkcijom koji imaju dijabetes, visoki tlak i srčano-krvožilne bolesti, jer mnogi među njima i ne smiju uzimati lijekove za postizanje erekcije.

"Preporučuje se i mlađima za pomlađivanje i prevenciju. Ronaldo ima 38 godina i reklo bi se da je u odličnoj formi, pa bi kod njega, ako se podvrgnuo tretmanu PRP-om, razlog moglo biti održavanje performansi. No, već oko četrdesete godine života svaki treći muškarac ima problema s erekcijom, a oko pedesete svaki drugi. Zbog toga je tretman PRP-om dobrodošao i kao prevencija", objašnjava dr. Rajković te dodaje kako je erektilna disfunkcija vrlo često predznak kardiovaskularne bolesti. "Obično problemi s erekcijom počnu desetak godina prije simptoma krvožilnih problema", dodaje liječnica.

No, i kada nemaju problema s potencijom, muškarcima je nerijetko važno pojačati erekciju i seksualnu izvedbu. Učinci ovog tretmana kod mladih i zdravih muškaraca mogu potrajati i dvije godine, a kod starijih, koji uz to imaju i neke kronične bolesti, šest do dvanaest mjeseci.

Linker
13. ožujak 2024 00:05