INSTAGRAM/HUNGVANNGO
Trend ranih 2000-ih

Dupli obrub oko oka dominirat će 2023., evo kako ga savršeno napraviti

Na velika vrata vraća se make-up trend s početka dvijetisućitih, iako danas su vizažisti doskočili pretjeranoj dramatičnosti i učinili ga nosivim u svim prigodama.

Na velika vrata vraća se make-up trend s početka dvijetisućitih, iako danas su vizažisti doskočili pretjeranoj dramatičnosti i učinili ga nosivim u svim prigodama.

Vjerojatno svi znamo nekog, ili smo sami bili ti, koji su neumoljivo iscrtavali i gornji i donji kapak, debelim linijama crne olovke. Svaki dan, tijekom srednje škole. Iako je jaki obrub oko oka pao u zaborav na nekih dvadesetak godina, sada se vraća u trend na velika vrata, ali s jednim važnim twistom.

Dupli obrub je novi način da dobijemo zavodljivi make-up na očima, bez da slijepo kopiramo taj look s početka milenija. Pretpostavlja se da će upravo dupli obrub u make-upu dominirati 2023., pa stoga je najbolje izvježbati kako ga najbolje napraviti, bez da nam lice ne izgleda kao da ima dvije šljive.

Ovaj trend u šminkanju zapravo je idealan da istaknemo oči olovkom, ili eyelinerom, tako da tu šminku možemo nositi i po danu i po noći. Kako sam nazim "dupli obrub" sugerira potrebno je iscrtati liniju na gornjem i na donjem kapku. Na posljetku ih spojimo i dobijemo puni krug linerom oko oka. Ako pretjeramo s količinom olovke, ili ju ne spojimo s ostatkom šminke, vizualno ćemo smanjiti oči, što nitko ne želi.

Trik kojim ćemo modernizirati ovaj trend je da rub eyelinera smekšamo uz pomoć sjenila - bez obzira koristimo li sjenilo u prahu ili u kremi - bitno je da je slične ili malo svjetlije boje od same crte koju smo iscrtali. Tako ćemo smekšati rub linija oko oka, ali i lakše pravilno iscrtati obrub, sjenilom omekšamo oštre rubove linije eye-linera, koji su bili karakteristični ranih 2000-ih. Ako se pomalo plašite crne olovke ili eye-linera slobodno koristite sivu ili smeđu varijantu i dobit ćete prirodniji look.

image

Osim da ga pomiješate sa sjenilom, vizažisti predlažu korištenje smeđeg ili sivog exelinera

UNSPLASH

Za savršen obrub postoji mali trik vizažista uz pomoć kojeg ćete savladati savršeno iscrtavanje kapaka. Ako liniju iscrtavate uz pomoć četkice i eyelinera u gelu, prvo umočite četkicu i obrišite sav višak. Počnite s apliciranjem gela u taknu crtu što je bliže kapku. Četkicu koristite kao "žig" uzduž gornjeg kapka od nosa prema rubu, zatim ih spojite u jednu crtu. Isti postupak ponovite i na donjem kapku.

Kada ste nanijela eyeliner, vrijeme je za trik sa sjenilom koji smo ranije spomenuli. Na aplikator za sjenilo stavite po vašoj želji ono u kremi ili u prahu, zatim iznad crne linije iscrtajte još jednu. Uz pomoć mekane četkice za sjenčanje, smekšajte rub između dvije linije i pomiješajte ih zajedno. Ovako mekše linije, koje uz crnu imaju pomiješanu i još neku boju, ovaj način šminkanja učinio je nosivima i u svakodnevnim, životnim prigodama. Ako želite oči dramatičnije naglasiti, manje blendajte i ostavite crnu liniju što jasnijom.

Linker
28. travanj 2024 07:25