UNSPLASH
Inovacija

Dvostruko djelovanje: Emulzija štiti kožu od sunca te smanjuje postojeće pigmentacijske mrlje

Sprečava i ograničava pojavu novih pigmentacijskih mrlja, ublažava one koje postoje otprije, ujednačava ten, štiti kožu od štetnih utjecaja sunca i pomaže u borbi protiv fotostarenja.

Sprečava i ograničava pojavu novih pigmentacijskih mrlja, ublažava one koje postoje otprije, ujednačava ten, štiti kožu od štetnih utjecaja sunca i pomaže u borbi protiv fotostarenja.

Inovativna emulzija Biologique Recherche Emulsion PIGM 400 SPF 15 namijenjena je za korekciju pigmentacijskih mrlja i dodatnu zaštitu od sunca, istovremeno pojačava blistavost te kožu čini trenutačno svjetlijom, a ten ujednačenijim. I zaštitna i korektivna, emulzija koja je nastala u laboratorijima Biologique Recherchea posebnom metodologijom iza koje stoji 40-godišnje iskustvo, može se koristiti svakodnevno. Ima ugodno laganu i tekuću teksturu.

Većina pigmentacijskih mrlja, njih 70 posto, smješteno je u epidermi (gornjem sloju kože) i lako mogu promijeniti izgled ili boju. Najbolja obrana protiv pigmentacijskih mrlja je prevencija, a to znači da koža mora biti dobro zaštićena od UV zraka, jer je sunce vrlo snažan stimulator melanogeneze (nastanka pigmenta melanina) te potiče nastanak slobodnih radikala. Da bi bio uspješan, tretman protiv pigmentacijskih mrlja zahtijeva ciljano djelovanje na sve mehanizme povezane s njihovim nastajanjem, kao i na usmjeravanje aktivnih sastojaka do melanocita u epidermi. Fotostarenje stanica poželjno je spriječiti svakodnevnim nanošenjem zaštite od sunca kako bi se održavala čvrstoća kože i kako bi ten ostao ujednačen. Emulsion PIGM 400 SPF 15, novost u liniji PIGM 400, obuhvaća sva ta svojstva kroz tri pravca djelovanja.

image

Emulzija Biologique Recherche PIGM 400 SPF 15 djeluje zaštitno i korektivno; 50 ml stoji 197 eura

BIOLOGIQUE RECHERCHE

Zaštitno djelovanje: Sadrži mineralne filtre titanijev dioksid i cinkov oksid. Čestice su prirodnog porijekla, odbijaju UVA i UVB zrake te štite epidermu od štetnih učinaka sunca.

Posvjetljujuće djelovanje: Ovaj učinak postiže zahvaljujući vrijednim sastojcima. To su oligosaharidi iz pšeničnih mekinja koji djeluju na procese nastanka melanina u koži, ekstrakt morskog ljiljana koji znatno smanjuje veličinu i intenzitet pigmentacijskih mrlja te ekstrakt lista bijelog čaja koji je bogat polifenolima. Ograničava upalnu reakciju, obnavlja blistavost, svježinu i vitalnost kože, štiti kožu od oksidativnog stresa i sprečava njeno starenje zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima.

Djelovanje protiv tamnih mrlja: Za to su zaslužni ekstrakt šišarke hmelja koji regulira pigmentaciju i smanjuje pigmentacijske poremećaje, šećerni polimer koji ograničava pojavu pigmentacijskih mrlja izazvanih UV zrakama ili onečišćenjem te antipigmentacijski kompleks koji potiskuje pigmente odgovorne za pojavu pigmentacijskih mrlja.

Upotreba je jednostavna – emulzija se nanosi ujutro na cijelo lice, vrat i dekolte. Nježno masirajte do potpunog upijanja. Upotrebljavajte odgovarajuću zaštitu ako se izlažete suncu.

Linker
27. travanj 2024 22:02