Elle MacPherson

 KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Iskreno o ljepoti

Elle Macpherson otkrila koju bi kozmetiku svima preporučila, ali i koja beauty pravila krši

Slavni supermodel govori i o tome koji je najbolji beauty savjet koji je ikada dobila, kako se najradije šminka, čijoj se kosi divi i još mnogo toga.

Slavni supermodel govori i o tome koji je najbolji beauty savjet koji je ikada dobila, kako se najradije šminka, čijoj se kosi divi i još mnogo toga.

Već četrdesetak godina slavni australski supemodel Elle Macpherson (59) privlači pozornost sasvim posebnim izgledom zbog kojeg je i dobila nadimak The Body (Tijelo), a otkad je ušla u zreliju dob svi pokušavaju doznati kako uspijeva odoljeti godinama.

Vlasnica tvrtke za ljepotu i wellness WelleCo, uvijek je isticala svoje prirodne izbore, a sada je za web portal Who What Wear otkrila neke od trikova koje primjenjuje za ljepotu i njegu. Iz Elleinih odgovora na niz blic pitanja doznali smo da joj je najdraži miris sveti tamjan i da joj je omiljena boja ruža poljubac osobe koju voli. Kada bi morala do kraja života koristiti samo jedan jedini proizvod bio bi to njezin dodatak prehrani Super Elixir Greens s okusom naranče, a baš svakome bi preporučila da isproba kozmetičke proizvode Dr Barbara Sturm. Evo što je još otkrila.

Kad bi nekome mogla ukrasti kozmetičku torbicu, Elle bi orobila Kleopatru. Povezuje ih, smatra, težnja za prirodnom ljepotom. „Govori se da su njezine mačkaste oči bile iscrtane olovkom napravljenom od različitih minerala, a njenu ljubav prema dugim kupkama bogatim nutrijentima objeručke podržavam!”, kaže supermodel. Kozmetički proizvod koji joj u trenutku popravlja raspoloženje je rumenilo Baby Cheeks u nijansi Petal brenda Westman Atelier, a u torbici uvijek nosi Sapienicovo lagano ulje PRIME Lipids za bogatu hidrataciju zrelije i osjetljive kože lica.

image

Baby Cheeks rumenilo brenda Westman Atelier uvijek oraspoloži Elle

WESTMAN ATELIER
image

Sapienicovo ulje za bogatu hidrataciju Prime Lipids

SAPIENIC
image

Proizvode Dr Barbara Sturm Elle bi preporučila baš svima

DR BARBARA STURM

Na pitanje koje pravilo za ljepotu uvijek krši, slavna manekenka je odgovorila: „Nisam imala pravu rutinu njege kože sve do moje pedesete, pa mislim da sam time prekršila neko pravilo! Danas je, naravno, moja rutina u wellnessu ujedno i rutina u njezi kože i općenito sam prema koži puno nježnija.” Najbolji beauty savjet koji je ikada dobila kaže da ljepota dolazi iz dubine duše, ne samo s površine kože, a najsažetije, Elleina filozofija ljepote glasi: „Prirodna jedinstvenost je nova ljepota.”

Kad ima "loš dan za kosu” nosi bejzbolsku kapicu ili pletenice. Šminkanjem uvijek naglašava oči, a ne usta i to radi pomoću jakog smokey eyea. Na vlastitim noktima najviše joj se sviđa srebrni kromirani gel, a što se tiče rumenila na obrazima voli da izgleda pomalo orošeno, a ne matirano.

Voljela bi da joj obrve budu bujnije, a kada bi morala birati između supertankih i izbijeljenih obrva izabrala bi izbijeljene. Od svih slavnih žena najljepšu kosu imala je, misli Elle, Brigitte Bardot, a najgori trenutak s kosom manekenki se dogodio kad je prije snimanja za The Sports Illustrated poprskala kosu sprejem za sjaj i vlasi su joj postale narančaste. Elli nikad ne bi kovrčala trepavice, a na pitanje koliko često čisti četkice za šminkanje, odgovorila je protupitanjem: Koje četkice?

Smatra da je u ljepoti najveća pogreška pretjerivati s bilo čime, a ono što bi poručila ostalima jest da ljepota počinje iznutra. I za kraj, najbolji beauty trik? WelleCo, naravno.

Linker
27. travanj 2024 11:48