ISPRED OGLEDALA

Ena Čuček: ‘Za posebne prigode izlazim iz uobičajene rutine i poigram se sa šminkom‘

Zagrebački model i dizajnerica obožava niche parfeme, a estetski tretmani je ne zanimaju - glavni adut joj je blistava i zdrava koža, koju održava obilatom hidratacijom te tekućim i kremastim make-up proizvodima.

Umjetnicu Enu Čuček nemoguće je svesti samo na jedno područje djelovanja - 29-godišnja Zagrepčanka godinama radi kao model, no kako je studirala na Akademiji likovnih umjetnosti te pohađala dizajn na Arhitektonskom fakultetu, pokrenula je i svoj brend Iliya. Krenula je sa svilenim maramama, ali širi ga i na ostale modne dodatke: nedavno je predstavila ručno rađene čarape od vune, koje na tradicionalan način rade žene u Slavoniji. Za razliku od raskošne kreativne vizije, minimalistica je po pitanju odjevnog i make-up stila. U fokusu joj je prirodan izgled i jednostavna rutina njege.

Minimalizam kao podloga

Čišćenje lica ujutro i navečer ključni mi je korak u njezi lica, a trenutačno koristim pjenasti gel Bioderma Sensibio koji istodobno čisti i hidratizira osjetljivu kožu. Više-manje koristim uvijek iste proizvode, jedino što dolaskom sunca i ljeta uvodim preparate sa zaštitnim faktorom. Imam sreću što nikad nisam imala pretjeranih problema s kožom, osim što je sklona isušivanju pa pazim da je uvijek dobro hidratizirana - a u tome mi pomaže Embryolisse krema, kojoj se stalno vraćam jer je jako ugodna na koži. Također mi odgovara Olival serum s vitaminom C iz njihove linije Professional, a za područje oko očiju - Eucerin Hyaluron-filler krema. Proizvod koji mi je transformirao kožu svakako je losion za eksfolijaciju P50W brenda Biologique Recherche. Već nakon nekoliko dana primjene primijetila sam da koža postaje vidno zategnutija i sjajna.

Holistički pristup

Kada je održavanje linije tijela u pitanju, nemam neki poseban plan prehrane i uglavnom jedem sve ono što tijelo "traži". Pazim da su namirnice koje konzumiram i pripremam svježe i zdrave, dvije najvažnije stavke za mene su balans i umjerenost. A što se vježbanja tiče, volim duge šetnje, trčanje i pilates - i to troje kombiniram.

image

Jedna od marama od 100-postotne svile, koju sam dizajnirala za svoj brend ILIYA / Blistavost tena postižem pomoću Olival seruma s vitaminom C/ Moj parfemski favorit trenutačno je Le Labo Santal 33 / Volim osjećaj koji pruža lagani hidratantni puder Chanel Les
Beiges Water-Fresh Blush/ Za usne mi samo treba dobra olovka - Artdeco u nijansi rosewood

Parfemska ljubav

Jako volim niche parfeme, a kako sam imala priliku zagrebati malo dublje u taj svijet, s vremenom sam stvorila poseban odnos prema mirisima. Volim različite note i sve zapravo ovisi o formuli i cijelom dojmu koji na mene ostavlja miris. Trenutačno koristim Le Labo Santal 33, dok mi ljeti odgovara uljni parfem Profumum Roma Acqua di Sale, sa slanim notama morskih algi.

Make-up eksperimenti

Ne koristim mnogo šminke, i to su uglavnom proizvodi koji su mi se tijekom godina pokazali kao odgovarajući. Svaki dan nanesem lagani hidratantni tekući puder, a na obraze tekuće ili kremasto rumenilo - jer s takvim teksturama lice dobiva onaj blistavi izgled. Nakon toga gelom naglasim obrve, zatim usne olovkom u nijansi rosewood - i spremna sam! Dakle, nisam sklona velikim eksperimentima, ali s obzirom na iskustvo rada u industriji mode, za neke posebne prilike spremna sam za iskorak iz rutine. Tada se poigram novim nijansama i teksturama na licu.

image
Instagram
Da prirodnom starenju

Nisam nikad koristila beauty gadgete i otvorenija sam prema jednostavnijim metodama, a za sada se nisam podvrgavala ni estetskim tretmanima. Jasno, ne mogu reći kako ću se osjećati s 40 ili 50 godina, no trenutačno me takvi tretmani ne privlače i pobornica sam prirodnog izgleda i starenja. Ono u čemu pak uživam je - organizirati samoj sebi spa kod kuće, za potpuno opuštanje nakon napornog tjedna.

Linker
24. travanj 2024 13:07